Terki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Terki

Post autor: galahar »

Witam. Narazie udałomi się tyle wymalować :D Pozostało jeszcze do poprawy kilka rzeczy (m. in. oczy itp) oraz przyjklejenie jakiejś trawki na podstawki :) Figurki oczywiście sa jaśniejsze niż na zdjęciu (malowane na białym podkładzie).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

TT, nic szczegolnego...ale brakuje mi czegos na podstawkach..

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Przede wszystkim - w miarę możliwości - zrób ujęcia z różnych stron, bo na razie mamy tylko widok od przodu :)

A co do malowania - z tego, co piszesz, to jeszcze WIP, więc myślę, że parę rzeczy się jeszcze zmieni. Proponuję położyć wash między łuski na tarczach, po czym dodać parę kolorów i rozjaśnień na ich krawędziach - raz-dwa wydobędzie to detale. To samo się tyczy błon na skrzydłach ptaszydeł. Sama ich kolorystyka jest ciekawa, brązowe nieźle się prezentują. Metaliki też można przyciemnić, a potem powyciągać.

Aha, no i postaraj się być staranniejszy przy robieniu podstawek - przydałoby się je trochę podratować naokoło, bo ziemiste podłoże jest OK i - jak już napisałeś - pojawi się tam jeszcze trawka :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

do bejcy, do bejcy!

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Lunn pisze:do bejcy, do bejcy!
To jedyny ratunek.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

ratunek jak ratunek, ale do zabejcowania nadają się w sam raz, na początku nawet myślałem że do tego mają posłużyć :P

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Bejca raczej odpada po tym jak zrobiłem krzywdę moim sauruskom :P

Ogólnie rzecz biorąc to się nie znam na malowaniu, ale w miarę możliwosci postaram się jeszcze popoprawiać co tam trzeba :) A fotki może uda mi się cyknać w najbliżyszm czasie. Narazie jestem zajęty pisaniem projektu na studia.

Aha podstawki są zrobione z kartonika + troche masy modelarskiej + żwirek :) Niestety przy zakupie nie dostałem oryginalnych.

ODPOWIEDZ