Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Slide pisze: Czy ktoś może mi to przetłumaczyć?
IMHO będą Beasty Nurgle'a (zwane albo tak, albo Plaguebeast) czyli beast bez jeźdzca.
Plagueriderów nie będzie.
Prawdopodobnie wszystkie kolejne zasady specjalne czy profil będą dotyczyć ich własnie.
Czyli beast będzie miał D3+2 poisoned attacks i Slime Trail i już.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Tak wam powiem, ze jestem dość zdziwiony, albo może bardziej to zaskoczony. Miesiąc przed wydaniem kodeksu wampirków było w praktyce wszystko jasne, a tutaj... jestem zawiedziony. Chyba GW mocno zwarło poślady i nie popuszcza...

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

BOGINS pisze:Tak wam powiem, ze jestem dość zdziwiony, albo może bardziej to zaskoczony. Miesiąc przed wydaniem kodeksu wampirków było w praktyce wszystko jasne, a tutaj... jestem zawiedziony. Chyba GW mocno zwarło poślady i nie popuszcza...
Ale pomyśl o tej przyjemności, którą będziesz miał, gdy kupisz podręcznik. :lol2: 8)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Z okrzykami radości to bym jeszcze zaczekał, aż się dowiemy na 100% czy będzie można łączyć z mortalami i na jakich zasadach. Wiadomo coś o konkretnej dacie wyjścia podręcznika?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Chłopaki od 40-tki mają juz spearheada w przedsprzedaży.
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=10

"Release: 26/4/2008 "
Ostatnio zmieniony 26 mar 2008, o 14:11 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Czy mi się wydaje, czy ten 40-kowy spearhead jest większy od battlowego i po tej samej cenie?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Gdzieś tu w temacie zdjęcia były. W 40k jest dodatkowo soulgrinder (taki defiler jakby ;) ), a róznica w cenie jest 50 $.
Aha, no i wpisana notka "both avaiable in april". :)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Harry always seems like a pretty reliable source so i would be willing to believe him if he says Heralds can be given wings as a Daemonic Gift.
latajacy cyrk next generation ??:)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Harry pisze:Don't want to get into specifics (for reasons stated).

Originally Posted by Jack of Blades View Post
If their statline is the same, and what the combat-oriented Daemonic Gifts are (just sum each of them up shortly).

I'm curious to see if they can surpass what you can do with a Vampire Lord (ie. make him tear anything up, if it isn't immune to flaming attacks and has flaming attacks itself).

Basically, they aren't a giant joke again if they can be made into magic/combat/utility monsters, and not some kind of expensive novelty that can't really justify itself, as using magic cancels out using combat and vice-versa, but I'm probably going to use the Lore of Fire in the prediction that the offensive Daemonic Gifts (at least the ''counts as a magic weapon, ie. Blade of the Ether) will be worthless or mediocre.

What would really spice things up, is if they got a Magic Item list and Daemonic Gifts.
Stat line nearly the same. (bit faster but you have to pay to fly).
Etherblade:As before.
Gifts that give extra attacks, reroll missed hits,etc.
Khorne DP's can spend points on Khorne gifts for that combat monster.
Tzeentch DP's can spend points on tzeentch gifts for magiced up monster.

Overall: They are, sadly, not quite as easy to 'tool up' as before.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

wg nowego WD demony wyjdą 8 maja (albo 10 maja) - niedokładnie zapamiętałem, zapatrzyłem się na figurki :))

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

premiera SH 24 kwiecien, a wiec 2 tygodnie pozniej mamy armyje w sprzedazy :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Na stronie GW można już zobaczyć kiedy będzie premiera podręcznika jak i wszystki (chyba) figurki - jakoś mnie nie zaskoczyli niczym...ale może podręcznik zrobi na nas duże wrażenie :) miejmy nadzieję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Wow
Faktycznie mamy już 15 armię w battlu :)
http://uk.games-workshop.com/....

edit

i są nowe Furie. Znaczy na nowo zapakowane ciutkę tańsze. To dobre.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Aro pisze:Na stronie GW można już zobaczyć kiedy będzie premiera podręcznika jak i wszystki (chyba) figurki - jakoś mnie nie zaskoczyli niczym...
no... z nowosci o ktorych wczesniej nie czytalem to keeper of secrets z nowa glowa (chyba ze cos wczesniej przegapilem) i furie pakowane po 5 sztuk. :wink:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Śmieszna sprawa.Obie armie różnią się tylko tym że w WFB nie użyje się soul grindera.
Fajnie mieć jedną amię do 2 systemów.Trzeba tylko na parę magnesów i podstawek wydac parę groszy.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

tylko na magnesy, jak kupowałem furie czy też spowna to były w opakowaniach i O i [](nie znalazłem kwadracika na klawiaturze) .
Nie wydaje mnie się żeby to teraz zmienili, więcej stracą na odmiennych pakowaniach (różniących się podstawkami, i nadrukiem na nich), musieli by produkować 2 różne opakowania(na jednych były by wydrukowane figurki na O podstawkach a na drugim miały by []), i więcej pracowników którzy kosztują znacznie drożej niż jakieś tam podstawki . (takie dodatkowe 10 podstawek przy masowej produkcji wynosi nie więcej niż 5gr. pracowałem w dużej fabryce i wiem jak to wszystko wygląda)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

ksiazke juz mozna obejzec w niektorych sklepach przynajmniej w US.
1. so, are the previously rumored statlines for bloofletters and daemonettes true?
Bloodletter: M4 WS5 BS0 S6 T3 W1 I4 A1 Ld7 Base 12 pts with killing blow
2. Is the Khorne chariot pulled by a single jugger? Yep. Heros (heralds) only. 4 wounds still 3+ with S5 T5 A3 (for the single Jugg)

3. What is the plagubearer toughness?

4. Other than going down to 2 wounds are there any changes for the crushers stats? Yep.
Exaulted Bloodlettter: M7 WS5 BS0 S6 T4 W2 I4 A2 Ld7 Base 70 pts
Exaulted Bloodreaper: M7 WS5 BS0 S6 T4 W2 I4 A3 Ld7 +20 pts
Juggernaut M7 WS5 BS0 S5 T4 W1 I4 A2 Ld7
Bloodcrushers are cavalry mounts and are Brass Behemoths 2+ scaly skin save.
They are Rares in the army.
5. Can crushers take any command? Yes and a couple of magic banners/icons

6. How many base attacks does the Thirster have? 7 only

7. Does the Thirster have a whip attack? Sort of in his Attack profile (additional hand weapon.)

The Thirster: M8 WS10 BS0 S6 T6 W5 I9 A7 Ld9 Base 450 pts
Skarbrand M8 WS10 BS0 S6 T6 W5 I10 A7(8) Ld9 655 pts. The additional attack is either from his being frenzied or from his special weapons.
8. What about the flesh hound stats?
Fleshhound M9 WS5 BS0 S5 T4 W2 I4 A2 Ld7 35 pts. With MR 3
Prosze zwrocic uwage na staty Fleshoundow :) i uwaga zadna z jednostek khorna nie ma juz furi !!!

Gosc juz sobie zlozyl BT

Obsidian armor (3+, no magic weapons work against him)
The "flaiming sword of +1 strenght" whatever that was called and something like "immortal hatred".

Normalnie smiesznie bedzie wygladac pojedynek jak 2 takich gosci z takim armorem na siebie trafi :)

Bardzo czesto porownuja nowych flamerow do Salek ciekawe czy im zasieg zwiekszyli :)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

ksiazke juz mozna obejzec w niektorych sklepach przynajmniej w US.
raczej ciezko mi w to uwierzyc ;)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

No twoj wybor :) ale pojawilo sie jeszcze wiecej zasad i to bardzo szczegolowych z kilku roznych zrodel

mala segregacja :)

Nurgl

Niestety jednostki nurgla stracily muchy :(

Czary nurgla
1. Redukcja s/t/i i czyba atakow statow wroga w base-combacie do wartosci 1 :) na 3+
2. Wzornik zioniecia wszystko pod testuje tafta albo ginie.

Bohater specialny

ten Wielki demon

ma specialny atak strzelecki :) rzuca garscia nurglingow po trafieniu wzornik katapulty rani wszystko na 2+ ale sam nie ma sily bez sava ale zadaje na raz 1 rane.
Moze byc 4 lev magiem za 120 pt zaczyna jako 1 levelowy.

10 rank T 6 S 6 4 A za 450pt.

Epedimus zabiera tylko slot hero plaguebearersi z jego obstawy maja poisona na 4+ . Jesli zabija odpowiednio duzo przeciwnikow z tego poisona gosciu dostaje bonusy.

nurglings scouts skirmish str3 t4 w3 a3 35 points poisoned

The herald is 115 basic, with 2attacks, WS5, strength5, toughness 5, and can take a gift (which I take) that makes all enemy models in base contact strike last (even if they have ASF).

napewno moga brac bannery ktore powoduje ze przeciwnika zawsze atakuje ostatni niezaleznie od ASF itd. Banner do przerzucania niezranionych atakow i taki ktory powoduje ze rany od poisona do combatu licza sie podwojnie.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Dziwne to wszystko jakieś takie, w niektóre rzeczy ciężko uwierzyć. (np. katapulta raniąca na 2+ bez save'a).
Już nie mogę się doczekać podręcznika mojego TK ciekawe co tam wykręcą w kosmos :roll:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

ODPOWIEDZ