Pierwsza rozpa VC na 1549

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Odd
Plankton

Pierwsza rozpa VC na 1549

Post autor: Odd »

W mej głowie powstało coś takiego:

Heros:
Nekro 105ptk
1lv,2*Dispel Scroll(50ptk)

Vampir 2lv 183ptk
Nocna mara (8ptk)
Mroczny akolita +1poz (30ptk)
Przywołanie stworzeń nocy (15ptk)
Hełm przykazania (30ptk)

Vampir 2lv 185ptk
Wilczy talizman (10ptk)
Mroczny akolita +1lv (30ptk)
Awatar śmierci: miecz dwuręczny (20ptk)
Nagie truchło AS na 2+ (25ptk)

Core:
10*Szkielety 100ptk
FCG

5*Wilki 40ptk

5*Wilki 40ptk

10*Ghule 80ptk

10*Ghule 80ptk

Specki:
4*Wielkie nietoperze 80ptk

9* Czarni rycerze 317ptk
War banner, FCG, kropierze

5* Czarni rycerze 164ptk
kropierze , sztandarowy i muzyk

Rare:
Varghulf 175ptk

PD:7
DD:5
Modeli w armii:62

To jest moja pierwsza rozpiska VC więc proszę O krytykę ale konstruktywną:P
Co zmienić co sie przyda bardziej i co sądzicie o herosach.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3092

tu sobie o wampirach poczytasz

co to jest 10 szkieletów z FCG ? 200 ptk gratis dla przeciwnika ? wywalić podpakować BK i będzie ok

jak nie chcesz dowskrzeszać ghouli to daj ich przynajmniej 15 a za drugi oddział daj 20 zombiaków

Odd
Plankton

Jeżeli wywalę szkiele to mam ptk na jeszcze 3 BK wtedy będzie ich 8 i dołożę jeszcze 2 ghuli. Proponujesz jeszcze oprócz tego wywalić jeden oddział ghuli i drugi dopakować??
Chciałem jeszcze dołożyć Księgę Arkhana ale nie mam pojęcia jak inaczej złożyć hero mogę DS wywalić z nekro ale jak trafie na magiczną to może być pewien problem

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

chodzi o to, że szkielety w liczbie 10 mogą ale nie muszą przegonić łuczników elfickich więc albo zamierzasz je wskrzesić czego nie widać po mocach albo wystaw ich w liczbie 20 od razu zamiast 2 oddziału ghouli + magiczny sztandar magiczne ataki, albo 2x US bo fear outnumber to jest to co lubi się najlepiej

a jeżeli chcesz je wywalić to wtedy wywalasz 1 oddział ghouli i pakujesz drugi o 5 modeli a za 40 ptk kupujesz 20 zombiaków

BoA nie jest jakiś must have w tej rozpie bo masz necrosa który wybiera czar więc może wziąć popychaczkę + ogólnie jeszcze przydało by mu się dokupienie 2 czaru jakaś inwokacja albo raise dead

ale ogólnie herosi do poprawki imho - poczytaj temat może coś wybierzesz sam- a przede wszystkim musisz pograć tym i zobaczyć jak to jest na stole

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

j.w. 10 szkieli nic nie zrobi,wystrzelane zostana szybko(a nawet jak dojda to w malej liczbie,wskrzeszanie nic nie da).Ja bym zwiekszyl 9 bk do 11.Ew zagrac z trzema vampirami zamiast zwiekszac BK.Wtedy bedziesz mial miejsce na booka

Odd
Plankton

Szkielety wywalam 100ptk mam do dyspozycji BK9 Zgrywam z 2 Vampirami jest ich 11 w sumie ale co z nieszczęsnym nekromanta?? Wóz mu wsiąść za 75ptk i czar jeszcze mu dodać za 15ptk czy ghule zwiększyć za to co zostaje?? Bo nekromanta samotny z DS to piękny cel Dla wroga i 105ptk:P

Ewentualnie tak jak war2bone mówisz wywalam szkielety i ghule jedne 180ptk za 40ptk dopakuje ghule do 15
zostaje 140ptk za 92ptk wystawie zmobiaki i za 15ptk czar dla nekro zostaje 33ptk na jednego BK na przykład albo dokupić 5 sztandar 2*US
Co o tym sądzicie??

ODPOWIEDZ