WE na 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

WE na 1500

Post autor: Malal »

1 * Noble @ 183 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]

1 Great Eagle

1 Noble @ 120 Pts
Battle Standard
Stone of the Crystal Mere [30]

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician

7 Wardancers @ 126 Pts

7 Wardancers @ 126 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 67

Total Army Cost: 1498

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Timer:=activated;
If dispell scroll mentioned= true then
timer:=stop;

writeln (timer);
end.

:)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Crusader pisze:Timer:=activated;

writeln (timer);
end.

moze ktos jest na tyle odwazny i bierze wszystkie czary na klate.. np 2D6S5, ognistych, no AS na treemana :)

@Malal, ogolnie to rozpiska sie nie sprawdzi przeciw jakiejkolwiek armii z mocna magia. potrzebny ci conajmniej jeden pierwszo-poziomowy mag z dwoma skrolami :)
Obrazek

Malal
Kretozord

Sie uraduje jak wezmie metal bo wtedy tylko na treemena dziala i jeden mag z glowy a czary na 12+ nie zawsze wychodza

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no nie wiem, tam tez jest 2d6s4, a to boli takie WE, mówie tutaj przykąłdowo o HE i seerach.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Malal
Kretozord

3 magof seerow kosztuje w pizdu pkt wiec oprocz tego nie beda miec praktucznie nic.Zreszta to wybor miedzy bsb magiem a hailem.... :roll: cos za cos chyba ze nie zdaza wydac nowych uscislen;p
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, o 01:15 przez Malal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze:Timer:=activated;

writeln (timer);
end.

wlasnie zapetliles cale forum... i znowu bedziemy czekac 2 tygodnie jak zaloza nowe ;) (a tak poza tym to to wyglada na pascala :/ :wink: )

a rozpiska blessowata tylko caddych brakuje ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Malal pisze:3 magof seerow kosztuje w pizdu pkt wiec oprocz tego nie beda miec praktucznie nic.Zreszta to wybor miedzy bsb magiem a hailem.... :roll: cos za cos chyba ze nie zdaza wydac nowych uscislen;p
wystarczy dwóch magów z seerem i tylko tyle z herosów. Jeden z metalem, drugi z czymkowliek innym, moze fire z 2d6 i d6 i spalają to, a taki zestaw kosztuje około 360pkt, 3mag zbędny.
F.N.

Malal
Kretozord

360 pkt i brak obrony magicznej chyba ze rzucasz na 3 kosciach czary tylko plus obowiazkowi 5 dragonow za 240-250 pkt nagle juz 610 pkt jest 2x5 silverow po 115 2 bolce i zostalo jakies 450 pkt na reszte a nadal tak naprade nie masz nic

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

cóż, nie do końca jest jeden scroll 8)
-mage:
seer, channaller, silver wand
-mage:
seer, DS

i nie praw mi tu o ochronie przeciw magii :P ;)

zazwyczaj lepiej jest mieć dwie kawy, princeski+silvery, czyli 355 pkt. do tego 2 rydwany, na pewno klocek spearelfów, kosztuje w zalezności od 216 do 270 z war bannerem. Do tego orły\bolce w zaleznosci od upodobań i zostaje jesze sporo punktów, na przykałdowo kolejnych silverów, archerów, scoutów. Po pierwszej fazie magi jest już gorąco a tak szybko nie dojdzesz. Ma 7-9 kostek, treemka sobie zostawi na deser i będziesz dostawła 5d6s4 co ture albo troche mniej ;)

edit: rozpa jest bardzo fajna, sam zbieram coś podobnego ale caddy to obowiazek.
F.N.

Malal
Kretozord

Ale to jest kwestia czy bsb czy hail czy candy :wink: chyba ze nie zdaza wprowadzic jeszcze uscislen i bsb bedzie mial twardo haila

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Rozpiska wygląda na grywalną ale na prawdę nie stracisz na zamianie jednych Wardancerów na maga/branchwraith (z poziomem magii i dodakową DD jeżeli nic nie popieprzyłem).

Grałem na 1500 z WE ogrami (bardzo słaba sytuacja dla grubasów) i wystarczyło 2 rzeźników i jeden bangstick (w sumie 2x 2d6 S2 na dwu kostkach i jeden bound lvl3 d6 S4 + jakiś czar wspomagający) żeby elfom zrobiło się gorąco, nawet z jednym magiem. Do tego wzięcie rzeźnika nie osłabia sprawności armii a walce - taki zawodnik z tasakiem zjadł Alter Nobla z Helm of the Hunt nawet będąc zaszarżowanym.

Z prostych symulacji wynika, że będziesz tracił oddział na turę jeżeli trafisz na 2 magów i jakiegoś wrednego bounda. Chyba nie warto...

Maciek

ODPOWIEDZ