WE na 1500
WE na 1500
1 * Noble @ 183 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Great Eagle
1 Noble @ 120 Pts
Battle Standard
Stone of the Crystal Mere [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician
7 Wardancers @ 126 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 67
Total Army Cost: 1498
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Great Eagle
1 Noble @ 120 Pts
Battle Standard
Stone of the Crystal Mere [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician
7 Wardancers @ 126 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 67
Total Army Cost: 1498
moze ktos jest na tyle odwazny i bierze wszystkie czary na klate.. np 2D6S5, ognistych, no AS na treemanaCrusader pisze:Timer:=activated;
If dispell scroll mentioned= true then
timer:=stop;
writeln (timer);
end.
@Malal, ogolnie to rozpiska sie nie sprawdzi przeciw jakiejkolwiek armii z mocna magia. potrzebny ci conajmniej jeden pierwszo-poziomowy mag z dwoma skrolami
no nie wiem, tam tez jest 2d6s4, a to boli takie WE, mówie tutaj przykąłdowo o HE i seerach.
wlasnie zapetliles cale forum... i znowu bedziemy czekac 2 tygodnie jak zaloza nowe (a tak poza tym to to wyglada na pascala :/ )Crusader pisze:Timer:=activated;
If dispell scroll mentioned= true then
timer:=stop;
writeln (timer);
end.
a rozpiska blessowata tylko caddych brakuje
wystarczy dwóch magów z seerem i tylko tyle z herosów. Jeden z metalem, drugi z czymkowliek innym, moze fire z 2d6 i d6 i spalają to, a taki zestaw kosztuje około 360pkt, 3mag zbędny.Malal pisze:3 magof seerow kosztuje w pizdu pkt wiec oprocz tego nie beda miec praktucznie nic.Zreszta to wybor miedzy bsb magiem a hailem.... cos za cos chyba ze nie zdaza wydac nowych uscislen;p
cóż, nie do końca jest jeden scroll
-mage:
seer, channaller, silver wand
-mage:
seer, DS
i nie praw mi tu o ochronie przeciw magii
zazwyczaj lepiej jest mieć dwie kawy, princeski+silvery, czyli 355 pkt. do tego 2 rydwany, na pewno klocek spearelfów, kosztuje w zalezności od 216 do 270 z war bannerem. Do tego orły\bolce w zaleznosci od upodobań i zostaje jesze sporo punktów, na przykałdowo kolejnych silverów, archerów, scoutów. Po pierwszej fazie magi jest już gorąco a tak szybko nie dojdzesz. Ma 7-9 kostek, treemka sobie zostawi na deser i będziesz dostawła 5d6s4 co ture albo troche mniej
edit: rozpa jest bardzo fajna, sam zbieram coś podobnego ale caddy to obowiazek.
-mage:
seer, channaller, silver wand
-mage:
seer, DS
i nie praw mi tu o ochronie przeciw magii
zazwyczaj lepiej jest mieć dwie kawy, princeski+silvery, czyli 355 pkt. do tego 2 rydwany, na pewno klocek spearelfów, kosztuje w zalezności od 216 do 270 z war bannerem. Do tego orły\bolce w zaleznosci od upodobań i zostaje jesze sporo punktów, na przykałdowo kolejnych silverów, archerów, scoutów. Po pierwszej fazie magi jest już gorąco a tak szybko nie dojdzesz. Ma 7-9 kostek, treemka sobie zostawi na deser i będziesz dostawła 5d6s4 co ture albo troche mniej
edit: rozpa jest bardzo fajna, sam zbieram coś podobnego ale caddy to obowiazek.
Rozpiska wygląda na grywalną ale na prawdę nie stracisz na zamianie jednych Wardancerów na maga/branchwraith (z poziomem magii i dodakową DD jeżeli nic nie popieprzyłem).
Grałem na 1500 z WE ogrami (bardzo słaba sytuacja dla grubasów) i wystarczyło 2 rzeźników i jeden bangstick (w sumie 2x 2d6 S2 na dwu kostkach i jeden bound lvl3 d6 S4 + jakiś czar wspomagający) żeby elfom zrobiło się gorąco, nawet z jednym magiem. Do tego wzięcie rzeźnika nie osłabia sprawności armii a walce - taki zawodnik z tasakiem zjadł Alter Nobla z Helm of the Hunt nawet będąc zaszarżowanym.
Z prostych symulacji wynika, że będziesz tracił oddział na turę jeżeli trafisz na 2 magów i jakiegoś wrednego bounda. Chyba nie warto...
Maciek
Grałem na 1500 z WE ogrami (bardzo słaba sytuacja dla grubasów) i wystarczyło 2 rzeźników i jeden bangstick (w sumie 2x 2d6 S2 na dwu kostkach i jeden bound lvl3 d6 S4 + jakiś czar wspomagający) żeby elfom zrobiło się gorąco, nawet z jednym magiem. Do tego wzięcie rzeźnika nie osłabia sprawności armii a walce - taki zawodnik z tasakiem zjadł Alter Nobla z Helm of the Hunt nawet będąc zaszarżowanym.
Z prostych symulacji wynika, że będziesz tracił oddział na turę jeżeli trafisz na 2 magów i jakiegoś wrednego bounda. Chyba nie warto...
Maciek