Wampiry czy HE - dylemat
Wampiry czy HE - dylemat
Witam serdecznie na forum.
Probuje wrócic do battla po wieloletniej nieobecności.
Przeglądałem nowe booki i najbardziej pasuja mi VC i HE...
I mam dylemat w co wejsc
Priorytety wybór:
1. Duza swoboda w rozpisakach / duzo opcji taktycznych
2. Wiele grywalnych modeli
3. Ladne modele (tutaj chyba VC wygrywaj moim zdaniem)
Pytanie do weteranow ..... jak by porownali ze soba te armie i w co by weszli ???
Probuje wrócic do battla po wieloletniej nieobecności.
Przeglądałem nowe booki i najbardziej pasuja mi VC i HE...
I mam dylemat w co wejsc
Priorytety wybór:
Pytanie do weteranow ..... jak by porownali ze soba te armie i w co by weszli ???
- Chaoschild
- Chuck Norris
Panie kochany toz te kryteria wskazuja tylko na jedna armie 
VC oczywiscie!!
Ja bym jeszcze dodal swobode w konwertowaniu i malowaniu a takze swietny klimat armii ( bez zadnych podejrzanych podtekstow jak to sie ma w przypadku naszych dlugousznych przyjacio
)

VC oczywiscie!!
Ja bym jeszcze dodal swobode w konwertowaniu i malowaniu a takze swietny klimat armii ( bez zadnych podejrzanych podtekstow jak to sie ma w przypadku naszych dlugousznych przyjacio

-
- Mudżahedin
Demon
Ja ci powiem ze wrocilem do Battla po 3 lata nie grywania i mimo ze mam Lizaki i Wood Elves, zwrocilem sie w strone Vampire Counts, modele maja genialne poza niektorymi jak Black Knights
, Ale ta to slodycz
Ja ci powiem ze wrocilem do Battla po 3 lata nie grywania i mimo ze mam Lizaki i Wood Elves, zwrocilem sie w strone Vampire Counts, modele maja genialne poza niektorymi jak Black Knights

co za dziwne pytanie oczywiście ze VC większość jednostek jest "używalna" tak więc możesz miksować do woli. Wampirki zachowóją przy tym balans pomiędzy siłą bicia a siłą magii. Co do ładnych modeli to owszem jest paręfajnych ale poczekaj jak będziesz chciał kupic Black Knightów, spirit hosta czy neromante zobaczysz te same modele co kilkanaście lat temu ...
Z nowych modeli jest parę ciekawostek (Grave Guards, Szkielety, nowe wampiry) i parę wpadek (wilki, corpse cart) niektórym brakuje liftingu - Zombie, baty, Black Coach. Ale to wszystko IMHO.
Nie wiem czy jestem weteranem ale w moim odczuciu nie wszedłbym w HE bo nie podobają mi się modele i fluff. Chociaż armia HE jest mocna (zwłaszcza ten #$@$@smok) bardzo dobrze czaruje (no ale kawaleria to się nie może równać z BK)
Z nowych modeli jest parę ciekawostek (Grave Guards, Szkielety, nowe wampiry) i parę wpadek (wilki, corpse cart) niektórym brakuje liftingu - Zombie, baty, Black Coach. Ale to wszystko IMHO.
Nie wiem czy jestem weteranem ale w moim odczuciu nie wszedłbym w HE bo nie podobają mi się modele i fluff. Chociaż armia HE jest mocna (zwłaszcza ten #$@$@smok) bardzo dobrze czaruje (no ale kawaleria to się nie może równać z BK)
HE. Dają więcej opcji na złożenie rozpiski, mają wiele grywalnych modeli które są ładne (chyba, że nie lubisz ich pedantyczności)Demon_ pisze: I mam dylemat w co wejsc
Priorytety wybór:
pozdrawiam
Furion
-
- Mudżahedin
shuba jakos mi BK wogole sie nie podobaja
, wole przerobki kawaleri Imperialnej albo Bretonczykow odrazi ciekawie wyglada.

Jakie vc, jakie he... Weź Dwarfy 
Masz ogromną swobodę w rozpiskach. Możesz wystawić się np. na strzelaniu, ale jeśli wolisz inaczej to również możesz wystawić się na strzelaniu.
Dodatkowo masz sporo możliwości taktycznych. Np. możesz stać i strzelać, albo też strzelać i stać. Ew, trochę podejść i strzelać, albo też cofnąć się trochę i strzelać. Sama armia nie ma niegrywalnych rzeczy, no może poza flame cannonem, chociaż to i tak nie do końca, a modele są bardzo ładne. 

Masz ogromną swobodę w rozpiskach. Możesz wystawić się np. na strzelaniu, ale jeśli wolisz inaczej to również możesz wystawić się na strzelaniu.

VC to armia mocniejsza i latwiejsza w prowadzeniu..
jednak to HE daja wiecej mozliwosci taktycznych.
co do grywalnosci modeli to trudno cokolwiek powiedziec.. w HE nie utworzył sie jeszcze zaden standart.. za to VC juz prawie sie takiego dorobily (a ich AB wyszedł przed chwilka)
pozdrawiam
jednak to HE daja wiecej mozliwosci taktycznych.
co do grywalnosci modeli to trudno cokolwiek powiedziec.. w HE nie utworzył sie jeszcze zaden standart.. za to VC juz prawie sie takiego dorobily (a ich AB wyszedł przed chwilka)

pozdrawiam

eee teraz to jak cos to robić przeróbki z BloodziZgnilyChlopiec pisze:shuba jakos mi BK wogole sie nie podobaja, wole przerobki kawaleri Imperialnej albo Bretonczykow odrazi ciekawie wyglada.

Ja kupie sobię 10 i zrobię z nich BK
Co do wyboru armii --- hmm ja raczej zawsze kierowałem się tym, że wolę grać armią tych ZŁYCH a nie dobrych

mnie też BK sie nie podobają, nie podoba mi sie SH nie podobają mi sie nekromanci. Czuje sie troszkę zły że GW nie wypościło nowych modeli
śmiem wątpić, żeby się jakiś standard utworzył - na WI co rozpiska to inaczej złożona była -> bo chyba za standard nie uważasz wystawianie przynajmniej jednego kloca BK oraz 1-2 Warghulfów ?Asassello pisze: w HE nie utworzył sie jeszcze zaden standart.. za to VC juz prawie sie takiego dorobily (a ich AB wyszedł przed chwilka)
pozdrawiam
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
no pewnie tak, a ja powiemIsh pisze:a gracz HE powie ,ze HE:P
poczekaj do sierpnia i weź coś pomiędzy HE i VC, DE

elfy są, mroczne są, modele mają najładniejsze ze wszystkich, w nowej edycji pewnie każda jednostka będzie w ten czy inny sposób grywalna, swoboda też będzie

jak zaczniesz konwentować piechotę to niebędziesz żałowałDemon_ pisze:Jednak padlo na VC. Nie mialbym serca grac dobra armia - chocbym nawet chcial
jak się uprzesz to zrobisz ok 100-150 RÓŻNYCH zombie i pewnie drugie tyle szkieli...z tego co widzę tylko ghoule mają mniej możliwości konwersji