PlayMini of The Month 11 - kwiecień

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

PlayMini of The Month 11 - kwiecień

Post autor: Fanatyk »

PlayMini Of The Month. Jedenasta edycja. Jazdaaaa!

Wstęp możnaby sobie darować, ale dla świeżych w temacie zacytuję posta z poprzedniego PMoTM:
Regulamin dokładnie jak w marcu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)
Kwiecień - ciepły, miły i wiosenny kwiecień - zatem w tym miesiącu tematem będą wiosenne porządki - czyli lifting. Stary regiment, pomalowany do poprawy. Domodelowanie czegoś, przerobienie regimentu, podstawek, dorobienie unit fillerów, dodanie movement traya - ogólnie "poprawienie wyglądu regimentu". Najlepiej bez przemalowywania całych i wszystkich modeli.
Proszę się skupić na motywie przewodnim - w ocenach też będzie brana nie tylko jakość wykonania, ale zgodność z tematem.

Uściślenia/wyjątki:
Ogólnie chodzi o "odświeżenie" regimentu. Prosimy o zdjęcia przed i po, połączone w jedno.

Co do mordheima - wydaje mi się że w tym miesiącu powinny to być raczej grupy a'la regimenty odnowione.

Jak zwykle: proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do tego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 11". Będzie łatwiej je potem pozbierać.

*edit*
Od tej pory, każda praca ma mieć fotografię reprezentacyjną którą można dać na konkurs. Ciąg fotografii nie będzie uznawany. Jest to związane z
grą fair i logiką konkursu.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008, o 23:43 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jak dla mnie temat totalnie nie trafiony...chyba ze zrobie regonik realmow... ich mam jakies 40 modeli do zmycia...urok zakupow na allegro...rozumiem, ze nie musze 'tuningowac' modeli malowanych wczesniej przezemnie... moge naprawic partactwo kogos innego? ;D

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Czyly w skrocie pimp my regiment:P

W zwiazku z tym, ze w kwietniu obchodze imieniny proponuje nagrode w konkursie - zwyciezca dostanie wypimpowany przeze mnie sztandar do swojego regimentu. Co na to organizatorzy? Oczywiscie nagroda nie musi byc przyjeta wtedy przechodzilaby na kolejna osobe wg wynikow konkursu.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

no to temat kompletnie mi nie pasuje ... chyba bede mial miesiac przerwy

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Gobo pisze:jak dla mnie temat totalnie nie trafiony...chyba ze zrobie regonik realmow... ich mam jakies 40 modeli do zmycia...urok zakupow na allegro...rozumiem, ze nie musze 'tuningowac' modeli malowanych wczesniej przezemnie... moge naprawic partactwo kogos innego? ;D
Nein, to nie jest tuning, to całkowite przemalowanie.

Sorcia.
Raptaparat pisze:Czyly w skrocie pimp my regiment:P

W zwiazku z tym, ze w kwietniu obchodze imieniny proponuje nagrode w konkursie - zwyciezca dostanie wypimpowany przeze mnie sztandar do swojego regimentu. Co na to organizatorzy? Oczywiscie nagroda nie musi byc przyjeta wtedy przechodzilaby na kolejna osobe wg wynikow konkursu.
Jeżeli masz ochotę w czynie społecznym to najlepiej poczekaj na zwycięzcę i spytaj się jaką armię zbiera i pomaluj mu sztandar przyczepiony do podstawki jako trofeum :wink:

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Czyżbym był pierwszym, któremu podoba się ten temat? :P

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Mi tam sie nie podoba. Pomimo tego ze jestem w trakcie przemalowywania armii temat srednio mi lezy :) Ale cos da sie zrobic :)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

ja moze cos bede miał ale jednak temat mi nie lezy, wszytstko u mnie musi byc w ogóle zaczęte to co jeszcze nie pomalowane

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

No dobra ,a dlaczego to MUSI być regiment :wink: Może by tak dopuścić (w ramach oczywiscie poprawek/domalowania ) pojedyncze figurki ?
Skończyłbym wtedy klopę albo giganta :P

p.s-Na pewno byłaby większa frekwencja :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Włacha ! A jesli może to byc pojedynczy model to czy może to być pomalowany wczesniej koleś który się uszkodził i poodpryskiwał, a teraz został by naprawiony i doprowadzony do stanu używalności. :)?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Dostałem opieprz od Czarusia ( :lol2: ) że mają być jednostki. Czyli wszystko.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

:lol: to fajnie :) jak styknie czasu to postaram sie nawet 3 prace wystawić :wink:

Edit:
To ja mam jeszcze takie pytanko tzn. czy mogą być markery ? mam 2 nieskończone + 2 bym dorobił i jak znalazł (na 3 skorpy i swarmy ) :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Hmm.

No dobra, ale dajesz zdjęcia tego do czego są markery :wink:

Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

można wypimpowac tylko podstawki? ;p pomalowałbym jako tako z 10 sztuk ng na których sie uczyłem malować, zrobił ładne podstawki, mowment treja i bym może wystartował, tylko nie wiem czy jest sens sie bawić czymś czego nie używam :) ewentualnie black orki bym popoprawiał i zrobił ładniejsze podstawki. chciałbym wziąć udział w PMotM, ale nie za bardzo pasuje temat.

Ps. Fanatyk, jak klikłem na tego bling blinga w twoim podpisie to mi wykryło trojana i wszystkie zapory sie odezwały :D weź sprawdź to, może wirus, może coś innego klikłem ;)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Temat moim zdaniem zupelnie z kosmosu Pomysly sie wyczerpaly czy jak? Zupenie nie trafiony
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata
już lepiej żeby robić dwa odziały z dwóch rodzajów jednostek(pechorta, strzelcy, kawaleria)

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

No temat rzeczywiście z kloca. Jest bardzo względny :/

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Po pierwsze drodzy panowie - temat jak każdy - lifting akurat ładnie pasuje do wiosny. Poza tym - nie zawsze robi się jakieś nowe jednostki - trzeba też poprawić stare.

Po drugie - moderator wstał właśnie i zobaczył nieeleganckie komentarze. Moderator być zły bo jeszcze nie zjadł śniadania. Więc powtrzymajcie się z krytyką i prośbami o zmianę - jest temat? Jest. To do roboty albo czekajcie na maj :wink:

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Rozumiem, że w kwestii tego, czy dany regiment jest poprawiany, czy malowany na nowo, liczycie na uczciwość uczestników? :wink:
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Liczę na zdjęcia przed i po.

Patrz uściślenia i wyjątki.

Jakbym liczył na uczciwość innych to by mi rachunki nie wychodziły :wink: (mimo bycia matematycznym idiotą gdzie 7+7 to 21 :lol2: )

Zablokowany