Jak startować?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wmedrala
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: wmedrala »

WItam chciałbym zacząć grać w warhammera. Czy opłaca mi się kupić na początek army deal 'a no. Oczywiście army booka już mam

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

wmedrala pisze:WItam chciałbym zacząć grać w warhammera. Czy opłaca mi się kupić na początek army deal 'a no. Oczywiście army booka już mam
Army deal jest ok ale drogi jak masz fundusze to kupuj wszystko się wystawia.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

tylko problem bedziesz miał z 2 bookami :)

Awatar użytkownika
wmedrala
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Nie rozumiem... Jak to dwoma bookami??
Może źle powiedziałem bo nie wiedziałem że army i army deal to różnnica. To w army deal' u jes ab??
Ja chce kupić to http://bard.pl/index.php?site=aboutGame&id=28755

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

wmedrala pisze:Nie rozumiem... Jak to dwoma bookami??
Może źle powiedziałem bo nie wiedziałem że army i army deal to różnnica. To w army deal' u jes ab??
Ja chce kupić to http://bard.pl/index.php?site=aboutGame&id=28755
to nie jest army deal. z reszta army deal'i juz nie ma od jakiegos czasu (ostatni wyszedl wlasnie do Imperium ponad rok temu). to, co pokazales, to Empire Army. i jesli masz na to kase, to tak - warto.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

jak szaman pisze warte zakupu do tego jeszcze 2 działa paczka 2 magów i ew steam tank. A potem do walki
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
wmedrala
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

spory koszt ale to chyba nie muszę od razu tych 2 dział i magów co?? Bo tyle kaski nie mam

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

dziala to pewna podstawa w tej armii. a jeszcze fajna jest kombinacja 2x battalion

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Nie musisz, Chodzi o to że z czasem je dokupisz i wtedy poznasz siłę imperium. Pomysł na zakup pud dział pochwalam... Witam w gronie żołnierzy imperatora...

Awatar użytkownika
wmedrala
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

No więc pozwólcie mi zapytać się was co jest lepsze 2* battalion czy może empire' s army?? Także witam "pelcu".

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

ja bym wzial armie, bo jest bardziej roznorodna. PG pewnie wzieliby dwa bataliony (dla dwoch armat)...

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Też jestem za Empire Army jest tam wszystko co potrzeba na początek brakuje tylko 2 magów i 2 cannonów i jest armia na ładne pkt. Kapłana na koniu konwertujemy z generała albo z jednego knighta i już jest całkiem fajna armia.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

8x rycerzy? Mało! wole dwa razy battalion, nie lubie flagsów a i armaty są bardziej przydatne niż helka (w końcu). A jakbym chciał 2 armaty to bym sobie kupił osobno a nie bawil sie w 2x battalion mr. Szaman ;p

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Toni pisze:A jakbym chciał 2 armaty to bym sobie kupił osobno a nie bawil sie w 2x battalion mr. Szaman ;p
a jakbys czytal ze zrozumieniem, to bys wiedzial, ze mowimy o zestawie startowym :roll:

Awatar użytkownika
wmedrala
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

NIe mam zamiaru grać PG :D
Pozatym nie wiem czy dobrze mówie, ale więcej dział było brane tylko na jakieś duże bitwy tak samo jak czołgi. Powiedzmy gdy niebezpieczeństwo zdobycia Altdorfu było wielkie, albo gdy Imperium walczyło z archaonem.
Zwróciłem też uwagę na to że jest różnorodna bardziej od batalionu. No i jeszcze oszczędzamy więcej kasy :lol2:

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Dzieki nowemu AB imperium zabiera czolg nawet na pijacka rozrube w barze.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Cord pisze:Dzieki nowemu AB imperium zabiera czolg nawet na pijacka rozrube w barze.
to, ze mozesz, nie znaczy, ze musisz ;)

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

No mozna tez w koncu kupic dwa rozne batalion:
1. standardowy jaki sprzedaja w wiekszosci sklepow
2. tzw reinforcement battalion w ktorym jest: wizard, 20 state troops, 20 flagellants i hellstorm/blaster.
Cena wychodzi okolo 90 funciakow za obydwa czyli mniej wiecej w cenie army

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Die for Emperor pisze:2. tzw reinforcement battalion w ktorym jest: wizard, 20 state troops, 20 flagellants i hellstorm/blaster.
to jest bardzo dobry zestaw - problem polega na tym, ze juz nie jest dostepny. trzeba pytac - moze ktoremus sklepowi zostal ze starych zapasow...

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Szaman pisze: to jest bardzo dobry zestaw - problem polega na tym, ze juz nie jest dostepny. trzeba pytac - moze ktoremus sklepowi zostal ze starych zapasow...
No chyba ze mieszkasz za granica i wiesz w ktorym sklepie internetowym szukac :wink:

ODPOWIEDZ