PMoTM 10 - Black Orc Warboss

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

PMoTM 10 - Black Orc Warboss

Post autor: Kołata »

Witam,
wreszcie coś ukończyłem w terminie. A to zapewne dlatego, że malowałem i konwertowałem super model. Na razie szef siedzi na dziku, ale jak przemaluję wyvernę, to dopiero będzie dobry efekt.
Figurka z gamezona, tylko dorobiłem włosy i zrobiłem toporek ;)
Dużo metalików i ciemne barwy (jak przystało na black orka) sprawiają, że na fotach nie wygląda on tak fajnie jak w realu. Zresztą foty nienajlepsze jak zwykle :? No ale lepsze to, niż nie startować w konkursie ;)
Mam nadzieję, że Wam się spodoba.
p.s. Dzika nie oceniajcie. Liczy się sam kierownik :P

Pozdrawiam!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jeszcze 2 foty dla porównania wielkości ze zwykłymboar boyem :)

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2008, o 14:16 przez Kołata, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
de Ville
Pseudoklimaciarz

Post autor: de Ville »

Prawdę mówiąc, trudno ocenić tę figurkę - za ciemne i nieostre foty :? . Spróbuj lepiej oświetlić figurkę, wtedy komórka (foty z komórki,prawda? :wink: )zrobi jaśniejsze, bardziej ostre i nieporuszone zdjęcie, to samo tyczy się normalnego aparatu...

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Tłusty bic, niestety słabe foty ale rozjaśniłbym mu jeszcze skórę. Poza tym mi się podoba, tylko topór jest za duży w stosunku do drzewca - złamałby się ;)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

tfo jezd mfagiczny topuff. Ty ssie nie znadź. Waaaagh!

Fajna figurka, daj lepsze foty

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Bardzo fajnie, z czego jest ten topór ??

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

moze i wykonanie fajne, ale model jest tragedia...

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Mi tam się model bardzo podoba. Wykonanie również. Oj chyba na Ciebie zagłosuje ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Dobra, w przyszłym tygodniu dam lepsze foty, bo te rzeczywiście są badziewne.
A topór jest z pociętych chopp kolesi z gamezona sklejonych greenstuffem. Początkowo był jeszcze większy, ale go zmniejszyłem i teraz jest akurat :) No i jak Morrok napisał, to oczywiście jest magiczny topór :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

mocno taki sobie. ale oceniam co widzę na fotkach więc może być mało miarodajne;)
z tego co widać to kratka jest nierówna, a figurka nudno pomalowana. brakuje mu jakiegoś akcentu kolorystycznego. wargi, włosy, tarcza... głupi rozbryzg krwi na siekierze dodałby sporo koloru figurce.
no i siekiera w złym miejscu trzymana, wygląda bez sensu zupełnie:/ jakby ostrze z tektury było albo styropianu.. mimo że to silny ork i magiczny topór to wygląda to bardzo niedobrze. a szkoda bo ostrze ma fajny kształt. a po co mu tarcza przy takim dwuraku? ręka sie przyda do uzywania broni raczej.
lepiej by wyglądała siekiera jakby trzymał ją tuż za ostrzem, z drzewcem skierowanym do góry. albo w 2 rękach.
kupa kratki, napracowałeś sie pewnie.. ale czy nie za wiele jej? przez tyle miejsc z kratką rozbija się ona i nie zwraca takiej uwagi, nie przyciąga tak jakby była w jednym wyeksponowanym miejscu. wolałbym chyba żeby tylko siekiera miała i ewentualnie 1 element jeszcze po drugiej stornie figurki.
szkoda że ne widać lepiej jak sa metaliki pomalowane bo wyglądają nieźle.
no nic, może ork na wywce będzie lepiej wyglądać;) albo na lepszych fotkach.

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

no pomysł fajny wykonanie też całkiem...ale malowanie nie za fajne :D ale jest Git!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

3 nowe fotki. Mam nadzieje, że odrobinę lepsze od poprzednich.

Tym razem posadziłem chłopaka na wyvernie, żeby mniej więcej pokazać jak to będzie wyglądać. Ale najpierw będę musiał przemalować wyvernę i nieco lepiej usadowic szefa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. FANATYKU, PIERWSZA FOTA Z TYCH TRZECH NIECH PÓJDZIE NA KONKURS.

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

ej no super, jedyne co to nadal troche topór za wielki.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

nie no, tym razem to juz przesada, zawsze podobaja mi sie twoje prace, sa takie'orkowe' ale ten topor to juz jest wygiecie pałki na lewą strone...

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Topór jest większy od łba wywerny. Dziwne... i ma bardzo cienkie stylisko. Pomysł fajny ale to nie trzyma proporcji

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

nadal ten model do mnie nie przemawia... dalbym 5,5/10 nie wiecej

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

miałem nadzieję na lepszy efekt:/
a tu niedopasowane nogi do siodła i taaaaaaka dziura tam świeci.. do tego nie pasuje skalą do wywki... zdecydowanie za wielki kloc jak na tak wężowate stworzenie.
no i siekiera przy wywce nawet wygląda na zbyt dużą.
ork się porozmazywał na fotkach za to widać że wywka wymaga trochę pocieniowania jeszcze, łuski szczególnie;)
niestety nijak mi ten kolo do niej nie pasuje. chociaż coś czerwonego jakby miał...
no nic, może następny figs będzie lepszy:)
pozdro!
ps. do gry pewnie starczy, to nie to że sama krytyka;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Cholera. No nic. Musicie mi na słowo uwierzyć, że to wszystko wina badziewnych zdjęć :? Nie twierdzę, że praca jest genialna i bez wad, ale po prostu już nie mam siły do mojego aparatu i robienia zdjęć :( Topór na trzecin zdjęciu wyszedł wielkości 1/3 skrzydła, a tak naprawdę jest 3 razu mniejszy (1/9 powierzchni skrzydła). Ork nie jest dopasowany (jeszcze) do wyverny, ale tu tak nieszczęśliwie go usadziłem, że nie mam pytań.
Słowo honoru, że w realu nie widać dysproporcji.
Mam nadzieję, że uda mi się Wam go pokazać kiedyś w realu na jakimś turnieju :)
I dzięki za wszystkie komentarze. Napewno następnym razem postaram się poprawić niedociągnięcia :)
Jeśli pomaluję coś na PMoTM 11, to napewno fotki będą dużo lepsze, bo to będzie zwykła piechota, którą łatwo sfotografować :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

no mi figurka po prostu się nie podoba. Topór o wiele za duży, włosy wg mnie niepotrzebnie dorabiałeś a na wywernie wygląda nienaturalnie. Typek zbyt duży i w złej pozycji na tą wywerne - myśle że na nowej wyglądałby lepiej. mam nadzieję że faktycznie to wina zdjęć, bo pomysł bardzo fajny.

ps co do zdjęc - mam wrażenie, że robiłeś je po ciemku i z lapmą zamiast słońca. ja radziłbym robic to w dzień ale nie w pełnym słoncu i z lampą błyskową, ja tak robiłem i nie wygląda źle.

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

a mi sie właśnie takie proporcje podobają, to jest wywerna a nie smok! mam taką fizje, ze wyverna dolatuje do oddziału, ostanim tchem rozpedza sie i wbija sie w sam środek oddziału, a potem boss robi tam siekę.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

możliwe ze wina fotek, jak się ze zbyt bliska robi to proporcje też mogły zostać zmienione. większe modele najlepiej z odległości z zoomem i z makro:) i ze statywem koniecznie;)
też mam nadzieję że go zobaczę kiedyś na turnieju jakimś;)
pozdro!

ODPOWIEDZ