Savage Orki Boar Boyz PIERWSZE DZIK SAMI OCEŃCIE !!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Mudżahedin
Savage Orki Boar Boyz PIERWSZE DZIK SAMI OCEŃCIE !!
No to tak powstał misterny plan zrobienia swoich savage orków
Jako że stare dziki jak widać nie sa zbyt ciekawe a w 7 ed pojawiły sie nowe postanowiłem wykombinować 5 takich panów z nowoedycyjnych dzików:
Oto co powstało w mysl tego pomysłu:
Na początek co zostanie uzyte do powstania Dzikusów czy też Zwykłych orkó na dzikach :
5 pudełek Warrbosa na dziku
1 paczka green Staffu
Bitzy Orkowe
Bitzy Ogrów
Ew jeśli ktoś podioł sie już takiego planu bardzo chętnie otrzymam jakies wskazówki lub też linki do gotowej takiej kawalerii
1 post już powstał ponieważ nie bedzie za dużo czasu na spędzenie przed kompem wiec po troszku do celu
Pierwsze fotki juz w sobote
Jako że stare dziki jak widać nie sa zbyt ciekawe a w 7 ed pojawiły sie nowe postanowiłem wykombinować 5 takich panów z nowoedycyjnych dzików:
Oto co powstało w mysl tego pomysłu:
Na początek co zostanie uzyte do powstania Dzikusów czy też Zwykłych orkó na dzikach :
5 pudełek Warrbosa na dziku
1 paczka green Staffu
Bitzy Orkowe
Bitzy Ogrów
Ew jeśli ktoś podioł sie już takiego planu bardzo chętnie otrzymam jakies wskazówki lub też linki do gotowej takiej kawalerii
1 post już powstał ponieważ nie bedzie za dużo czasu na spędzenie przed kompem wiec po troszku do celu
Pierwsze fotki juz w sobote
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2008, o 19:44 przez Ghost_Master1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mudżahedin
A wiec tak jeśli chodzi cenowo jak mnie to wyjdzie to kosztorys zamieszczam tutaj:
2 nowe pudełka warrbosa kupione na allegro cena 44 zł szt a wiec 88 zł
1 warrbos na dziku 20,50 oreta z forum
1 warrbos na dziku pieszo i na dziku allegro cena 25 zł komplet
1 warrbos na dziku 25 zł allegro
w tym mam 3 pieszych których pózniej sprzedam na allegro w cenach ok 15 do 20 zł za szt
A wiec wychodzi mnie to ok 158,5 + koszty wysyłki jeśli odejmniemy od tego mniej wiecej koszty sprzedaży warrbosa pieszego to min 45 zł a max 60 wiec wychodzi ok 100 zł + koszty wysyłki wiec mysle że wydatek nie jest zbyt duży oscyluje praktycznie w granicach ceny za normalny box z 5 orkami na dzikach
Do tego green staff ok 15 zł zapłaciłem + btzy które zostały mi z innych boxów
Wiec co do kosztorysu ocencie sami nie ma tego za dużo
2 nowe pudełka warrbosa kupione na allegro cena 44 zł szt a wiec 88 zł
1 warrbos na dziku 20,50 oreta z forum
1 warrbos na dziku pieszo i na dziku allegro cena 25 zł komplet
1 warrbos na dziku 25 zł allegro
w tym mam 3 pieszych których pózniej sprzedam na allegro w cenach ok 15 do 20 zł za szt
A wiec wychodzi mnie to ok 158,5 + koszty wysyłki jeśli odejmniemy od tego mniej wiecej koszty sprzedaży warrbosa pieszego to min 45 zł a max 60 wiec wychodzi ok 100 zł + koszty wysyłki wiec mysle że wydatek nie jest zbyt duży oscyluje praktycznie w granicach ceny za normalny box z 5 orkami na dzikach
Do tego green staff ok 15 zł zapłaciłem + btzy które zostały mi z innych boxów
Wiec co do kosztorysu ocencie sami nie ma tego za dużo
-
- Mudżahedin
Fotki będa jakich rzeczy użyje w sobote byc może będa szybciej ale jeśli chodzi o same dziki to na 100% bedzie trzeba z nimi coś zrobić bo nie che mieć jakiegoś ataku klonów jak narazie to pomysły sa takie:
1.Podoklejać nowe kły z greenu
2.Te plastikowe kły postaram sie niekrute uciąć jakby były złamane
3.Dzikomdobobić pare rzeczy z greenu jakieś dodatkowe elementy zbroi
4.Użyć bitzów głównie z ogrów do konwersii
5.Poucinać nogi w taki sposób jakby wygladało że dzik stoi na tylnych nogach
A co do samych jezdzców to jak narazie plany sa takie:
1.Mam metealowe częsći Savage z boxu Savage boar boyz chodzi mi tu głównie o Command group oraz głowy
2.Korpusy z Command Group zwykłych orków oraz same z orkasów
3.Botzy z Ogrów chodzi mi o sztandar mam narazie koncepcje coś w stylu Look aut sir tyle może sie uda zrobić sztandar z gniazdem w którym jest Night goblin zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Ogólnie jak narazie plany sa takie
1.Podoklejać nowe kły z greenu
2.Te plastikowe kły postaram sie niekrute uciąć jakby były złamane
3.Dzikomdobobić pare rzeczy z greenu jakieś dodatkowe elementy zbroi
4.Użyć bitzów głównie z ogrów do konwersii
5.Poucinać nogi w taki sposób jakby wygladało że dzik stoi na tylnych nogach
A co do samych jezdzców to jak narazie plany sa takie:
1.Mam metealowe częsći Savage z boxu Savage boar boyz chodzi mi tu głównie o Command group oraz głowy
2.Korpusy z Command Group zwykłych orków oraz same z orkasów
3.Botzy z Ogrów chodzi mi o sztandar mam narazie koncepcje coś w stylu Look aut sir tyle może sie uda zrobić sztandar z gniazdem w którym jest Night goblin zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Ogólnie jak narazie plany sa takie
Spróbuj może jednego zrobić tak, jakby wierzgał tylnymi nogami Tak, żeby stał na przednich. Pasuje to IMO do Savage Orków
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=7915
Polecam skorzystanie z mojego pomysłu. Ta konwersja po prostu miażdży - Ci co widzieli na żywo byli pod wrażeniem
Polecam skorzystanie z mojego pomysłu. Ta konwersja po prostu miażdży - Ci co widzieli na żywo byli pod wrażeniem
-
- Mudżahedin
Nie no dziki sa gites mógłbyś dać jakieś foty jak sie prezentuja z jeżdzcami ale ogólnie powiem ci strasznie drogo wychodzi za takich 5 panów po ponad 50 zł szt
Nie ma to, jak czytanie ze zrozumieniem, co nie?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
-
- Mudżahedin
JAk obiecałem zamieszczam pierwsze fotki co i jak a póżniej juz zmaganie z konwersja
Jak widać wyprask z Warrbosa
Bizty orkowe goblinów oraz Ogrów
Najważniejsze części z savage chodzi mi tu głównie o głowy oraz CG w tym także warrbos z 5ed/6ed
Takich panów kupiłem ida do grącej wody w celu rozklejeni a pózniej juz tylko walka z green stafem
Fotki tylko do pokazania z czego kożystam w póżniejszym okresie dam fotki poszczególnie jak powstaje każdy Boar boyz
Jak widać wyprask z Warrbosa
Bizty orkowe goblinów oraz Ogrów
Najważniejsze części z savage chodzi mi tu głównie o głowy oraz CG w tym także warrbos z 5ed/6ed
Takich panów kupiłem ida do grącej wody w celu rozklejeni a pózniej juz tylko walka z green stafem
Fotki tylko do pokazania z czego kożystam w póżniejszym okresie dam fotki poszczególnie jak powstaje każdy Boar boyz
W najnowszym White Dwarfie w (massive) battle reporcie bierze udział oddział Orc Boar Boyzów (zapewne Big'Uns), który mógłby Cię trochę zainspirować, jeśli chodzi o sam pomysł malowania kilku takich samych (czyli tych z boxa Orc Warboss) plastikowych dzików. Można, jeśli szkoda Ci bulić, skoczyć do np. pobliskiego Empiku i tam sobie gazetkę przeglądnąć, chociaż uważam, że ten numer jednak warto mieć
-
- Mudżahedin
JEszcze zostało troche do zrobienia szczególnie na te kratki nałożenie nitów :/
tylko moldy usun...
prosze.
prosze.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Lepiej było by poprzyklejać chyba równo ucięty kawałek plasticardu na gs. Wyglądało by to bardziej symetrycznie.
-
- Mudżahedin
Nie chodzi mi o to żeby były te płytki jakieś super równe czy symetryczne zobaczcie sami na czy sie wzorowałem
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13