Beast vs... Dark Elves? czyli pomózcie;)
-
- Plewa
Beast vs... Dark Elves? czyli pomózcie;)
Hej witam wszystkich,
Może to mało odkrywcze ale mam problem:)
Poszukuję fajnej armii do wfb:) Chodzi o mi przede wszystkim o armię którą nie będzie się grać na jedno kopyto. Niekoniecznie jakąś wypasioną czy specjalnie silną, ale taką różnorodną- w której każda jednostka do czegoś służy, i gdy mi się znudzi jeden styl gry będę mógł go zmienić na inny. Tak, żebym zarówno w corach, specialach i rare'ach miał realny wybór jednostek do użycia.
Jako, że dostałem za grosze kilka herdów, więc całkiem niezły wstep do beastmenów mam. Tylko, że jak patrzę na ichni wybór jednostek to tak jakoś ubogo. Nie chcę wsadzać do armii innych chaosyckich jednostek i właściwie w specialach zostają mi tylko minotaury(bo trolle i ogry słabiutkie), a w rare'ach superfajnie wyglądający Shaggoth jest dużo słabszy od Giganta. No i nie wiem co zrobić:)
Słyszałem, że DE są też takie różnorodne, ale tak naprawdę nie wiem bo za mało grywam, żeby mieć rozeznanie. Może O&G...? Za jakieś sugestie byłbym wdzięczny. Na pewno nie chcę VC i HE:)
Pozdrawiam!
Może to mało odkrywcze ale mam problem:)
Poszukuję fajnej armii do wfb:) Chodzi o mi przede wszystkim o armię którą nie będzie się grać na jedno kopyto. Niekoniecznie jakąś wypasioną czy specjalnie silną, ale taką różnorodną- w której każda jednostka do czegoś służy, i gdy mi się znudzi jeden styl gry będę mógł go zmienić na inny. Tak, żebym zarówno w corach, specialach i rare'ach miał realny wybór jednostek do użycia.
Jako, że dostałem za grosze kilka herdów, więc całkiem niezły wstep do beastmenów mam. Tylko, że jak patrzę na ichni wybór jednostek to tak jakoś ubogo. Nie chcę wsadzać do armii innych chaosyckich jednostek i właściwie w specialach zostają mi tylko minotaury(bo trolle i ogry słabiutkie), a w rare'ach superfajnie wyglądający Shaggoth jest dużo słabszy od Giganta. No i nie wiem co zrobić:)
Słyszałem, że DE są też takie różnorodne, ale tak naprawdę nie wiem bo za mało grywam, żeby mieć rozeznanie. Może O&G...? Za jakieś sugestie byłbym wdzięczny. Na pewno nie chcę VC i HE:)
Pozdrawiam!
- marcus_cheater
- Oszukista
Pod względem różnorodności orki są najlepsze... Masz piechotę, kawalerię, charioty, maszyny i masę mięsa armatniego...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Zainwestuj w DE. W lipcu wychodzi nowy kodeks, a z tego, co na razie wiadomo z plotek, to będzie bardzo różnorodna armia dająca sporo możliwości.
Żebyś nie stracił na nieużytecznych modelach, to zacznij kupowanie od kuszników, dark riders, włóczników i RBT. Te jednostki zawsze będą przydatne.
Żebyś nie stracił na nieużytecznych modelach, to zacznij kupowanie od kuszników, dark riders, włóczników i RBT. Te jednostki zawsze będą przydatne.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Niewiadomo jakie będą nowe DE, bo faktycznie mogą być różnorodne (oby!), ale Twoje wymagania na chwilę obecną zdecydowanie najlepiej spełnia armia orków. Masz wszystkie rodzaje jednostek oprócz regimentów lataczy, czyli lekką i elitarną piechotę (kilka roodzajów), lekką i ciężką kawalerię (po 2 rodzaje), mocną magię i niezłych herosów do walki, dobre i tanie maszyny, rydwany (lekkie i ciężkie), potwory małe i duże oraz kilka jednostek specjalnych. Mnóstwo oddziałów do wyboru i praktycznie wszystkie są grywalne.
Imperium jest dość podobne do Orków, ale jeśli pójdziesz na turniej, to okaże się, że jednak rozpiski imperium nie należą do zróżnicowanych (full magii, maszyn i kawalerii w KAŻDEJ rozpisce - nuuuda).
Jest jeszcze kilka innych plusów armii zielonoskórych (oraz kilka drobnych minusów ), ale to co napisałem powinno Ci wystarczyć
Imperium jest dość podobne do Orków, ale jeśli pójdziesz na turniej, to okaże się, że jednak rozpiski imperium nie należą do zróżnicowanych (full magii, maszyn i kawalerii w KAŻDEJ rozpisce - nuuuda).
Jest jeszcze kilka innych plusów armii zielonoskórych (oraz kilka drobnych minusów ), ale to co napisałem powinno Ci wystarczyć
dokładnie jak wyżej, twoje wymagania spełniają najlepiej orki i gobliny, ewentualnie poczekaj na nowe DE. W orkach masz ogromną ilość jednostek, chyba największa ilość w całym warhammerze. dużo możliwych rozpisek, na magii, ofens defend troche tego troche tego. Armia jest zabawna i bardzo miło się nią gra (szczególnie kiedy twoje jednostki robią ci więcej niż przeciwnik )
-
- Plewa
no tak. Dzięki za radę;] Ale i tak dalej tkwię w martwym punkcie, nikt przynajmniej nie bronił BoC. Chyba pozostaje mi poczekać do Lipca i wtedy dopiero ocenić co mi się bardziej podoba- DE czy O&G. No ewentualnie kupię sobie na razie do malowania giganta(bo tego upchnę do każdej armii:) )
A są może już jakieś zdjęcia figurek 7edycyjnych DE?
A są może już jakieś zdjęcia figurek 7edycyjnych DE?
Nie. Ale nie licz na zbyt wiele - praktycznie wszystkie modele, poza COK i korsarzami zostają.A są może już jakieś zdjęcia figurek 7edycyjnych DE?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Beasty! Fajna armia, jeżeli grasz na masie herdów i potworów. Armia skłaniająca do myślenia, proponuję od niej zacząć.
Jeżeli chodzi o jednostki:
-piechota- herdy (lekka piechota) i bestigory (ciezka piechota, niezle uderzenie)
-rydwany
-kawaleria (pieski, jako zasłaniacze, centigory, jako jednostka supportująca)
-pełno potworów (minotaury, ogry, trole dragon ogry, spawny)
ponadto możesz łaczyć armie z jednostkami z booka Hordes of Chaos (mortale i beasty), co nie biorąc pod uwagę maszyn i jednostek strzelających, to pod względem różnorodności przebijają nawet orki
magia też daje radę w BoC
Jeżeli chodzi o jednostki:
-piechota- herdy (lekka piechota) i bestigory (ciezka piechota, niezle uderzenie)
-rydwany
-kawaleria (pieski, jako zasłaniacze, centigory, jako jednostka supportująca)
-pełno potworów (minotaury, ogry, trole dragon ogry, spawny)
ponadto możesz łaczyć armie z jednostkami z booka Hordes of Chaos (mortale i beasty), co nie biorąc pod uwagę maszyn i jednostek strzelających, to pod względem różnorodności przebijają nawet orki
magia też daje radę w BoC