OK 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

OK 1350

Post autor: Pająk »

Bruiser
General; Luck Gnoblar ; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour
Fistful of Laurels
Wyrdstone Necklace

Butcher
Bangstick
Dispel Scroll

3x3 Ogre Bulls
2ndWeapon

3 Ironguts
Look-Out Gnoblar; Standard; Musician
War Banner

2x3 Ironguts
Look-Out Gnoblar; Standard; Musician

Gorger

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 3

Models in Army: 21

Total Army Cost: 1350

co o tym myślicie? tylko szczerze :P to jest dalekie od mojego standardu, ale stwierdziłem, że muszę coś zmienić, bo powiewa już nudą :P

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

WoW! ;u powiem Ci ze naprawde ciekawe, widzie inspiracje 3 miejsce na GT :) te 3 Irongusow sam o tym myslalem musze powiedziec i przyznaje ze Ciekawe! daj znac jak sie spisuje (jedyne co mnie tu uderza to brak 4 irongutsow, ale z drugiej strony na te punkty moze to bedzie to??)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Ogólnie bardzo ciekawe i jak najbardziej może się sprawdzać. Ja bym złożył podobne coś na te punkty.
Może kilka drobnych zmian (ale to zdecydowanie IMO):
dałbym bullguta bruiserowi
bullsom dalbym jednak fisty - kosztuje to 3 punkty wiecej za oddzial, a może się zawsze przydac
jednych bullsow bym zamienil na 2 oddzialy gnoblarow

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

Gnoblarom i skrytym parówkożercom mowimy twarde i zdecydowane NIE! :O Jakie masz sensowne zastosowanie dla 2 oddzialow gnoblarow oprocz trzymania cwiartek?? W CC wszystko to lamie praktycznie, moze oprocz zyrokopterow :P i jakichs pojedynczych dziwadel :U ale tak jak wpadniesz tym do kombatu z ogrami np. to mozesz wiecej stracic niz zyskac, zwlaszcza przy maksymalizacji modeli po obu stronach, to sie praktycznie zawsze trafia na 3+ i rani na 3/4+ (huh jednak T3 XD)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

goblary i trappersi- tak tak tak :D jesli nawet 40 punktow ma blokowac cwiartke warta 100 to jestem zdecydowanie na tak. Po za tym mozna nimi wyciagac/odginac szarze. Mozna denerwowac wroga 8) i rzucac w smoka butelkami z 4 ranków :twisted: :wink: Maja tez bardzo ladne modele, klimat slaveów i wogole w kazdej bitwie mi sie przydaly. Po za tym w podsumowaniu armii figuruje okolo 80 modeli wtedy a nie 20 :wink:
Ale ogólnie to są plewne :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

mój standardowy bruiser: dwurak, wyrdstone,bullgut,dwurak, przerzut, heavy armour... dałbym bullguta, ale tu nie mam pkt. i nie pasuje mi w rozpisce... ironfistów nie wezmę... uważam je za nieprzydatne... grałem trochę na nich i i tak używałem głównie jako additional hand weapon... brakuje mi tylko muzyków w bullsach, ale nie mam jak zmieścić... gnoblarów nie lubię- za często rzucam 1...

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

bickery i move 4 czynia gnoblary bezurzytecznymi imo
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Gnoblary nie dosc ze sa klimatyczne to te 40pk sie sprawdza. Przeciez to tyle ile bull a bulla rozwalaja jak chca. Trzeba po prostu nimi grac sposobnie do sytuacji. Czasami nawet nie ruszone przez wiekszosc gry daja rade. Ustawione na flance daja mozliwosc odpacia fasta czy czegokolwiek innego. Naprawde warte uwagi.

Co do rospy to nawet przyjemna chociaz ja dalbym Longstrider Bruiserowi ( wedlug mnie to jest standard na herosie) Takei cos naprawde ladnie szarzuje i goni.
Butcher o ile ja ci moge - na dobra sprawe moze sie przydac i troche podenerwowac przeciwnika.

Ja bym Gorgera na tew punkty wywalil i to daleko. Zanim wyjdzie przejdzie i zaszarzuje mina wieki. Inwestycja w rhinox ridera sie jaknajbardziej oplaci nawet kosztem ciecia Ironow i zrobieniem regimentu np 4 kolesi z warbanerem czy dodaniu muzykow do bullsow.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Bardzo fajna rozpa, ja sam skłądajac ogry na 2k wychodzilem z konwencji MSU. Dużo fajnych oddziałów i spoko herosi dają tej rozpie potencjał. Nawet głupia rzecz ze tylko jeden mag, ale rzuca 4 czary na 3+ i jeszcze boundspell :) Jak się sam nie zabije to jest spoko :D
pzdr

ODPOWIEDZ