nowy DL 2250 - przymiarka
nowy DL 2250 - przymiarka
Orki sa oja ulubiona armia i zawsze tak bedzie, ale chlopaki czesta trenuja sprint przed olimpiada wiec chyba zaczne dodatkowo zbierac cos bardziej stabilnego. nie wiem tylko ile kosztuje herald slanesha ale powinien sie zmiescic.
Co myslicie o takiej koncepcji ?
585 Keeper
Siren song
SoulHunger
165 Herald Tz BSB
Spellbreaker
140 Herald Tz
Spellbreaker
145 Herald Sl + steed
Soprofic Musk
Torment Blade
2x 126 10x Horror +muzyk
126 10 Demonetek +muzyk
72 6x furii
175 5x Flesh Hounds
175 5x Flesh Hounds
163 5x Seeker muzyk, sztandar + Siren Baner (wrog moze robic tylko hold)
110 2x Fiend
140 4x Flamer
2247
power: 11 kostek
dispela: 8 kostek +2DS'y
Co myslicie o takiej koncepcji ?
585 Keeper
Siren song
SoulHunger
165 Herald Tz BSB
Spellbreaker
140 Herald Tz
Spellbreaker
145 Herald Sl + steed
Soprofic Musk
Torment Blade
2x 126 10x Horror +muzyk
126 10 Demonetek +muzyk
72 6x furii
175 5x Flesh Hounds
175 5x Flesh Hounds
163 5x Seeker muzyk, sztandar + Siren Baner (wrog moze robic tylko hold)
110 2x Fiend
140 4x Flamer
2247
power: 11 kostek
dispela: 8 kostek +2DS'y
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2008, o 13:43 przez Charki, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz masz 2280, jak odejmiesz heralda slaanesha masz 2140
troche to chaotycznie jest zlozone jak dla mnie
to ze nie masz bsb to przeoczenie? po co ognie na heraldach? 25pkt i podrazanie kolesia z 2W T3 ma sens?
a tak poza tym to mialem nadzieje ze moja rozpa bedzie choc troszke unikatowa, ale szybko wyprowadzono mnie z bledu
pzdr !!
troche to chaotycznie jest zlozone jak dla mnie
to ze nie masz bsb to przeoczenie? po co ognie na heraldach? 25pkt i podrazanie kolesia z 2W T3 ma sens?
a tak poza tym to mialem nadzieje ze moja rozpa bedzie choc troszke unikatowa, ale szybko wyprowadzono mnie z bledu
pzdr !!
jak na pierwsza rozpe dl to chyba nie jest az tak zle. Zamiast fiendow wolabym bestie nurgla, ale taki pojedynczy demon nurgla bylby tak trohce z doopy i nie klimatyczny.troche to chaotycznie jest zlozone jak dla mnie Smile
tak, wylecial mi zglowyto ze nie masz bsb to przeoczenie?
po co ognie na heraldach? 25pkt i podrazanie kolesia z 2W T3 ma sens?
chyba rzeczywiscie masz racje, nie ma sensu ich dac. dorzuce jeszcze jednego flamer'a
zamaist pieszych demonetek i seekerow wolalbym plagueberarerow z heraldem z regenką, ale wtedy keeper mi nie pasuje ideowo na generala w tej armii.
Bloodziem bym nie mogl poczarowac, unclean one jest za wolne i ma za malego kopa w hth. A gifty changer'a, badzmy szczerzy, nie powalaja a co wazniejsze changer i 2 herldow tzentha to byloby przegiecie. Z changerem jedynie co mi przychodzi do glowy to nurglo tzenth z heraldem tz i 2ma nurglowymi.
KoS sie nadaje do magowania i klepania, czyli tego co tygryski lubia najbardziej co wymusza niejako obecnosc slaneshytow w armii
edit:
poprawione w pierwszym poscie
fajne jest to ze ten DL jest dosc kompaktowy
moja zlozona rozpa na 2250 moze byc rozwinieta do 2500 bez dodawania figurek tylko dodajac roznego rodzaju dopakowania ktore na 2250 musialem pominac
z kolei na 1500 i mniej po prostu odejmujesz jeden rare, core i lorda i masz gotowa rozpe...
moja zlozona rozpa na 2250 moze byc rozwinieta do 2500 bez dodawania figurek tylko dodajac roznego rodzaju dopakowania ktore na 2250 musialem pominac
z kolei na 1500 i mniej po prostu odejmujesz jeden rare, core i lorda i masz gotowa rozpe...
A co myslicie o czyms takim. W zalozeniu ma to bys legion nurglowo tzenthowy wiec nie ma zadnych slaneshytow i kornikow
co prawda troche mi zal punktow na lewel dal nurglow, ale daja mi 2 kostki dispell'a ( miasma of pestilence jak wejdzie tez jest sycaca )
Kod: Zaznacz cały
570 Changer +magister, power vortex
165 herlad tz + spellbreaker, master
250 Herald ng + 1lvl, palanquin, slime, vapours (25 ?)
275 Herald ng + 1lvl, palanquin, slime, vapours, BSB
72 6 furii
222 16 plaguebearer +fcg
222 16 plaguebearer +fcg
126 10 horrorow
105 3 nurglingi
100 bestia nurgla
140 4 lamers of tz
total: 2247
dispell: 8 +DS
Zrezygnowalem z drugiej zeby moc nurglingi wcisnac. Przydalaby sie, ale jakos tak malo punktowPiotrek pisze:jak dla mnie to zamalo bestji
mnie sie on nie podoba, zasady takie sobie, a figurka wyglada jak chodzacy rzyg z mieczem.Piotr3K pisze:Ja jakbym grał z nurglem to bym wziął GREAT UNCLEAN ONE Twisted Evil
brakuje punktow. Ta rozpiska bylaby idealna na 2500. weszla by jeszcze jedna bestia, furie i punktow by zostalo na icony dla plaguebearersowPiotr3K pisze:Za mało furii masz troche.