Dumni i waleczni

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Attar
Wałkarz

Dumni i waleczni

Post autor: Attar »

Heyka heyka

Chcialbym zaprezentowac moja finalna rozpiske elfow. Oczywiscie mam nadzieje ze zechcecie ja skomentowac oczywiscie pod zlymi i dobrymi wzgledami. Pod rozpiska podalem mniej wiec dlaczego akurat zlozylem ja tak a nie inaczej. Z gory zaznaczam ze jestem wybitnym przeciwnikiem magow i dlatego znajdziecie tutaj tylko jednego caddiego, i nie nei bede gral na magii :)

Heroes

1 Prince, General, The White Sword, Armour of Caledor, Sacred Incense

1 Noble, Heavy Armour; Shield; Battle Standard, Helm of Fortune, Sword of Might,
Elf Steed: Barded

1 Mage, Magic Level 1, Dispel Scroll, Dispel Scroll

Core

10 Archers, Longbow

10 Archers, Longbow

Special

5 Dragon Princes, Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; FCG, Banner of Ellyrion

13 Swordmasters, Great Weapon; Heavy Armour; FCG, Skeinsliver

7 White Lions, Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG

7 White Lions, Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG

1 Lion Chariot,

6 Shadow Warriors, Longbow; Light Armour

Rare

1 Repeater Bolt Thrower

1 Repeater Bolt Thrower

1 Great Eagles

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 69
Total Army Cost: 1998

Core zdaja sie sprawa oczywista jako iz elfy sa armia elitarna wystawilem najtansze mozliwe, ktore dzieki ASF moga tez sluzyc jako bloker jezeli cos bedzie chcialo wszarzowac w maszyny. Sadze ze lucznicy i RBT beda stanowic dobra sile ognia zeby w pore wytluc cos co bedzie sie kierowalo w uch strone.

Dragoni z BSB stanowia "one crush unit", ktory po pierwsze ma odciagnac wroga w ich strone, postarac sie cosik zawalczyc, FCG z nich nie mam zamiaru sciagac po nie raz byli gonieni przez to ze brakowalo muzyka. Drugim oddzialem nad ktorym jeszcze przeciwnik sie bedzie znecal to swormasterzy z princem, wiec postaralem sie zeby troszke zwiekszyc ich przezywalnosc na ostrzal. Lwi rydwam tez bardziej mi odpowiada nic zwykly, z powodu sily i wiekszej ilosc atakow ktore moze wyplacic. Biale lewki stanowia doskonale blokery, ktore moge mi pozwolic zeby skierowac uderzenie i kierunek natarcia przeciwnika tam gdzie ja chce. Powiem szczerze jakos moi przeciwnicy po 3 grach przeciwko lewkom szarzuja je w ostatecznosci i staraje sie je obejsc, a to tylko marna 7.

Jezeli chodzi o zabezpieczenie przeciwko wrogim maszynom to nei moglem sie zdecydowac czy inwestowac w orly czy w shadowow wiec wzielem obie opcje bo w zaleznosci od rozlozenia terenu, rozstawienia bardizej przydaja sie ci albo ci.

Z checia prosze o opinie.

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Ja osobiście wole 14 niż 7 Kociaków. Pieszy Prince w Swordmasterach? Ciekawe, mi się osobiście podoba. -1 do strzelania w nich jest zbawienne przy ich przeżywalności. Ja osobiście gram na jednym Caddy na 2,5k i sądzę że to wystarcza na prawie wszystkie armie. Dragon Princom, a raczej BSB przydałby się Battle Banner. Wtedy dopiero to będzie porządny oddział uderzeniowy.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Zdjąłbym sztandary z tych siódemek White Lionów, to nie jest aż tak twardy oddział, +1 CR dużo nie zmieni, a łatwo wyłapać ich sztandary. Druga sprawa, że jednak bym zainwestował w Battle Banner na BSB, ale to już jak chcesz. Fajny piechotny prince.

ODPOWIEDZ