Grunwaldzkie TK
Grunwaldzkie TK
1 Tomb Prince
General; Great Weapon
Brooch of the Great Desert
Collar of Shapesh
1 Liche Priest
Hierophant
Neferra's Plaques of Mighty Incantations
Cloak of the Dunes
1 Liche Priest
Dispel Scroll
Hieratic Jar
Skeletal Steed
24 Skeleton Warriors
Bow; Standard; Musician
1 Champion
6 Skeleton Heavy Horsemen
Spear; Light Armour; Shield
3 Tomb Swarm
3 Tomb Scorpion
1 Screaming Skull Catapult
Skulls of the Foe
Takie dziwactwo mi wyszło, a po testach jestem zadowolony.
General; Great Weapon
Brooch of the Great Desert
Collar of Shapesh
1 Liche Priest
Hierophant
Neferra's Plaques of Mighty Incantations
Cloak of the Dunes
1 Liche Priest
Dispel Scroll
Hieratic Jar
Skeletal Steed
24 Skeleton Warriors
Bow; Standard; Musician
1 Champion
3 Tomb Swarm
3 Tomb Scorpion
1 Screaming Skull Catapult
Skulls of the Foe
Takie dziwactwo mi wyszło, a po testach jestem zadowolony.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
hmmm.... skoro jestes zadowolny to po co wrzucasz?
ale dzialaja Ci te 2x6 SHH? :O przeciez to nie ma prawa nic zrobic ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Wystarczy ze zdejmie bonus za szeregi albo odciągnie ogień przeciwnika.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
w sumie tez pomysł ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Strasznie ciekawe połączenie tylko proszę weź wytłumacz parę rzeczy po co ci ciężka kawa ?? nie lepiej dać lekka ?? zawsze jeszcze strzelą
i powiedz po co Ci aż 3 swarmy moim skromnym zdaniem albo 2 albo 5 albo nic
2 to do wykopek, 5 do ochrony a 3 to ja sam nie wiem, rolę mają taką samą jak 2 a dwa są tańszę:P. A tak to ogólnie fajna tylko te swarmy bym zmienił na 2
. Ale poczekaj niech się może wypowiedzą doświadczeni gracze.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2 swarmy dosłownie nigdy mi sie nie spradzily a 3 to całkiem solidna siła uderzeniowa.15 ataków z poisonem potrafi nawet klocki zmęczyć(swarmów nie uzywam do zjadania maszyn).
Lekka kawaleria mi się nigdy nie sprawdziła w zadnym zestawieniu.
Co to za lekka kawaleria która nie moze mowic flee.W walce jest słaba i spada od wszystkiego.
Ciężką traktuje jako ciężką piechote do flankowania, 6 kolesi to 12 ataków i sv 4+.
Lekka kawaleria mi się nigdy nie sprawdziła w zadnym zestawieniu.
Co to za lekka kawaleria która nie moze mowic flee.W walce jest słaba i spada od wszystkiego.
Ciężką traktuje jako ciężką piechote do flankowania, 6 kolesi to 12 ataków i sv 4+.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Jakoś tego nie widzę tzn. tej ciężkiej kawy .Ciężka czy lekka w tej ilości nadaje sie tylko do jednego czyt.przeszkadzania ,odginania szarż ,łapania smoków (z championem w odpowiedniej liczbie) .Do tych wszystkich celów lepsza jest lekka ,a to dzięki magicznej zasadzie fast cavalry
Jest mobilniejsza ,strzela (mnie sie często udawało sporo ustrzelić z rydwanów
)
p.s-pomyśl może o wywaleniu ciężkiej + coś jeszcze ,a wejdą trzy piąteczki lekkiej![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
p.s-pomyśl może o wywaleniu ciężkiej + coś jeszcze ,a wejdą trzy piąteczki lekkiej
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale mówie że lekka mi sie nigdy nie sprawdzila.
Może wam sie udaje jakos lekkimi grac.Ja nie potrafie.
A że pozbywam się Imperium teraz szlifował będe taktyke na moich TK.Dziwne rozpiski zazwyczaj mi się sprawdzają bo przeciwnik nie jest przygotowany na nie.
W sumie moge wywalić kilka szkielecików.Zrobie game test w środe i zobacze.
Może wam sie udaje jakos lekkimi grac.Ja nie potrafie.
A że pozbywam się Imperium teraz szlifował będe taktyke na moich TK.Dziwne rozpiski zazwyczaj mi się sprawdzają bo przeciwnik nie jest przygotowany na nie.
W sumie moge wywalić kilka szkielecików.Zrobie game test w środe i zobacze.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
To jest 15 ataków i 15 ran.Spokojnie mogą potrzymać jakiś klocek.
W każdej mojej rozpisce od kilku lat jest miejsce na 3 swarmy(praktycznie od nich zaczynam tworzenie rozpiski).
Zagrajcie na 3 swarmach i zobaczycie ze to fajna liczba.2 to za mało by utrzymać klocek.5 za drogo.
No ale ja chciałem grać kilka razy na 2x10 carrionów.Więc może się nie znam.
W każdej mojej rozpisce od kilku lat jest miejsce na 3 swarmy(praktycznie od nich zaczynam tworzenie rozpiski).
Zagrajcie na 3 swarmach i zobaczycie ze to fajna liczba.2 to za mało by utrzymać klocek.5 za drogo.
No ale ja chciałem grać kilka razy na 2x10 carrionów.Więc może się nie znam.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Może i tak ale za 3 masz 125 punktów a za 2 masz 90 to masz jeszcze 45 punktów do dyspozycji a więc jak wyrzucisz tego swarma jednego, ciężką kawę zamienisz na lekką to może wejdą ci ze 4 oddziały lekkiej więc to też jest inne i może być zaskakujące.
ale co ja zrobie z tą lekką kawalerią? Bo ona ani do strzelania ani do walki.
Nie rozumie idei fasta nie mogąseco robić fle lub stand and shoot.
Do odginania szarż też słabo bo zamysł jest taki ze to ja szarzuje.
Nie rozumie idei fasta nie mogąseco robić fle lub stand and shoot.
Do odginania szarż też słabo bo zamysł jest taki ze to ja szarzuje.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
DoW w TK? Przy tak wypasionych rare'ach? Jakoś tego nie widzę. ^^
Lekka kawa jest troszkę tańsza od "ciężkiej" posiada łuki (czasem zestrzelisz jakiegoś typa żeby zdjąć rankę np.) i może wjechać od boku równie dobrze. Najważniejsze w niej to jednak fakt, że jest fast cavalry i może tego reforma zrobić, co przy naszym ograniczeniu ruchu czasem się przydaje. Ponadto to najtańsza rzecz jaką mamy do odginania szarży (jednocześnie najbardziej mobilna). Z tej armii bym nie wyrzucał "ciężkiej", też jest spoko, może się sprawdzi.
Lekka kawa jest troszkę tańsza od "ciężkiej" posiada łuki (czasem zestrzelisz jakiegoś typa żeby zdjąć rankę np.) i może wjechać od boku równie dobrze. Najważniejsze w niej to jednak fakt, że jest fast cavalry i może tego reforma zrobić, co przy naszym ograniczeniu ruchu czasem się przydaje. Ponadto to najtańsza rzecz jaką mamy do odginania szarży (jednocześnie najbardziej mobilna). Z tej armii bym nie wyrzucał "ciężkiej", też jest spoko, może się sprawdzi.
Dzisiaj miałem pierwszą grę testową.
Lizardmeni.Nie lubie tej armii.Skinki wszysto zasłaniają a jak się szarzuje na nie to mowią flee i dostaje się kontre stega,biegacza i kroxów.Ogólnie 20-0 w plecy(nie zabiłem mu nic,nawet nie społowiłem).
Czegoś mi brak.Tylko nie wiem czego.
Lizardmeni.Nie lubie tej armii.Skinki wszysto zasłaniają a jak się szarzuje na nie to mowią flee i dostaje się kontre stega,biegacza i kroxów.Ogólnie 20-0 w plecy(nie zabiłem mu nic,nawet nie społowiłem).
Czegoś mi brak.Tylko nie wiem czego.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Szczerze ? na tak małe pkt. to ja widzę jedyna słuszna rozpę : magia , sporo łuczników (najlepiej 20+ z fcg ,3 skorpy i klopa) .Można probować kombinować ale na tak nieduże pkt. TK nie zachwycają ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A myślisz że co miałem?
Łucznicy w ilosci 22 fcg zabili jednego kroxa bo skinki sie chowałypoza LOS.
Kloppa strzeliła 2 razy w bitwie(w 1 turze raz a w 2 zaciłęa się na 2 tury w fazie magii-3 tury nie dozyla).
W 2 turze na inkantacji krola zuzył zwój rozpraszający czar i konczący ture magii na 4+(i to mu się udało).
Skorpion jeden się zasypał w tunelu a 2 pozostałe nie ustały z biegaczem i stegadonem(ehhh).
Łucznicy w ilosci 22 fcg zabili jednego kroxa bo skinki sie chowałypoza LOS.
Kloppa strzeliła 2 razy w bitwie(w 1 turze raz a w 2 zaciłęa się na 2 tury w fazie magii-3 tury nie dozyla).
W 2 turze na inkantacji krola zuzył zwój rozpraszający czar i konczący ture magii na 4+(i to mu się udało).
Skorpion jeden się zasypał w tunelu a 2 pozostałe nie ustały z biegaczem i stegadonem(ehhh).
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken