HE 2,25k
HE 2,25k
Czolem!
Tak sobie wykminilem niedawno, ze w szafce lezy i kurzy sie u mnie szafce ponad 20 handmaidenek, wiec wypadaloby cos z nimi zrobic. Opylic nie bardzo mi sie chce, wiec moze byc ulozyc jakas armijke HE, tym bardziej ze juz od pewnego czasu pociaga mnie ta armia.
Powstal tylko problem za co moglyby owe handmaidenki robic - po krotkich ogledzinach i stwierdzeniu ze nie bardzo chce mi sie konwertowac tak ladne modele stwierdzilem ze jedynie za LSG moga sluzyc. Tak, wiec probuje sobie stworzyc klimatyczna, ale tez w miare skuteczna rozpiske Avelornu. I wyszlo mi cos takiego:
Unnamed2250 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 345 Pts
Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
Annulian Crystal [40]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
The Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
1 Noble @ 193 Pts
Lance; Heavy Armour
Reaver Bow [40]
Enchanted Shield [10]
1 Great Eagle @ [50] Pts
12 Lothern Seaguard @ 181 Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; FCG
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield;FCG
6 Silver Helms @ 178 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
6 Silver Helms @ 178 Pts
9 Phoenix Guard @ 215 Pts
Halberd; Heavy Armour; FCG
Banner of Sorcery [50]
6 Ellyrian Reavers @ 109 Pts
Spear; Light Armour; Musician
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 64
Total Army Cost: 2250
Rozpiska defensywna, ale w przypadku trafienia na jakies magujaco-strzelajace imperium tez powinna sobie poradzic. Myslicie ze ujdzie?
Tak sobie wykminilem niedawno, ze w szafce lezy i kurzy sie u mnie szafce ponad 20 handmaidenek, wiec wypadaloby cos z nimi zrobic. Opylic nie bardzo mi sie chce, wiec moze byc ulozyc jakas armijke HE, tym bardziej ze juz od pewnego czasu pociaga mnie ta armia.
Powstal tylko problem za co moglyby owe handmaidenki robic - po krotkich ogledzinach i stwierdzeniu ze nie bardzo chce mi sie konwertowac tak ladne modele stwierdzilem ze jedynie za LSG moga sluzyc. Tak, wiec probuje sobie stworzyc klimatyczna, ale tez w miare skuteczna rozpiske Avelornu. I wyszlo mi cos takiego:
Unnamed2250 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 345 Pts
Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
Annulian Crystal [40]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
1 Noble @ 193 Pts
Lance; Heavy Armour
Reaver Bow [40]
Enchanted Shield [10]
1 Great Eagle @ [50] Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; FCG
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield;FCG
6 Silver Helms @ 178 Pts
6 Silver Helms @ 178 Pts
9 Phoenix Guard @ 215 Pts
Halberd; Heavy Armour; FCG
Banner of Sorcery [50]
6 Ellyrian Reavers @ 109 Pts
Spear; Light Armour; Musician
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 64
Total Army Cost: 2250
Rozpiska defensywna, ale w przypadku trafienia na jakies magujaco-strzelajace imperium tez powinna sobie poradzic. Myslicie ze ujdzie?
Grywalne to to nie jest,albo przynajmniej ja bym nie umiał tym zagrać,moim zdaniem handmaidenki można użyć jako spirelfy,a ta jednostka jest jak najbardziej grywalna,w przeciwieństwie do LSG.Poza tym Arcymag złożony cienko.2x 6 silverów i 6 ellyrianów też tak naprawde nic nie zrobi sensownego.
Jeżeli chcesz grać defens z tym handmaidienkami,proponuje coś takiego
Arcymag 4lev-bow of seafarer,sw,gem of courage,sc
Mag 2lev-ring of fury
mag 2lev-seerstaff,sc
pieszy bsb z reaver bowem
10 łuków
20 spirów lion baner
4 bolce
6 dragonów bos
12-14 swordów,cg,balance banner,mag ataki
+jakieś śmieci,szadołsi,ellyriani w 5,piątke wl z czempionem,cośtam co się zmieści.
W sumie można też odpuścić sobie tego trzeciego maga z rof(ale wtedy trzeba by pozmieniać przedmioty na dwu pozostałych),i dać dodatkowych dragonów bądź dodatkową piechotę,robisz się bardziej uniwersalny,i w sumie ja bym tak zrobił.
Można też dać arcy book of hoeth,ale wtedy rozpiskę przerobić by trzeba tak że już nie nazwał bym jej defensem,choć można i w ten deseń kombinować.
Jeżeli chcesz grać defens z tym handmaidienkami,proponuje coś takiego
Arcymag 4lev-bow of seafarer,sw,gem of courage,sc
Mag 2lev-ring of fury
mag 2lev-seerstaff,sc
pieszy bsb z reaver bowem
10 łuków
20 spirów lion baner
4 bolce
6 dragonów bos
12-14 swordów,cg,balance banner,mag ataki
+jakieś śmieci,szadołsi,ellyriani w 5,piątke wl z czempionem,cośtam co się zmieści.
W sumie można też odpuścić sobie tego trzeciego maga z rof(ale wtedy trzeba by pozmieniać przedmioty na dwu pozostałych),i dać dodatkowych dragonów bądź dodatkową piechotę,robisz się bardziej uniwersalny,i w sumie ja bym tak zrobił.
Można też dać arcy book of hoeth,ale wtedy rozpiskę przerobić by trzeba tak że już nie nazwał bym jej defensem,choć można i w ten deseń kombinować.
W swordach ni hu mi sie modele nie podobaja ;/ Chyba ze pobawilbym sie w jakies konwersje. Podobniez dragoni. Dlatego tez kminie nad wcisnieciem do tej rozpisk iw miejsce kawy i feniksow 2*12 WL z FCG i moze jesli sie zmiesci jeszcze jednego bolca.
Z handmaidenkami jest ten problem ze maja luki, a szkoda mi dla wysiwyg niszczyc tak ladne modele, wiec
Bow na magu wydaje mi sie troche malo uzyteczny jezeli nie bedzie latal na orzelku. Podobniez luk na bsb.
Z handmaidenkami jest ten problem ze maja luki, a szkoda mi dla wysiwyg niszczyc tak ladne modele, wiec
Bow na magu wydaje mi sie troche malo uzyteczny jezeli nie bedzie latal na orzelku. Podobniez luk na bsb.
to jest najlepsze i wcale nie głupie. Trochę inne wykorzystanie arcymaga. Tylko jest problem kto będzie go chronił bo chyba sa mnie będzie stał?Belaner7 pisze: Arcymag 4lev-bow of seafarer,sw,gem of courage,sc
Poza tym to ok.
Jak lubisz grać inaczej to czekam jak tobie sie to sprawdzi @Wych
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
w oddziale bezie stał
za mały BS aby zadziałało, lepiej podpakwoać magicznie.
za mały BS aby zadziałało, lepiej podpakwoać magicznie.
A co powiecie na cos takiego:
1 Archmage @ 410 Pts
General; Magic Level 4
Ring of Fury [40]
Annulian Crystal [40]
Dispel Scroll [20]
1 Great Eagle @ [50] Pts
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Noble @ 150 Pts
Battle Standard
Armour of Caledor [25]
Sword of Might [15]
11+1 Lothern Seaguard @ 181 Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; Standard; Musician
17+1 Spearmen @ 187 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
17+1 Spearmen @ 187 Pts
18+1 Phoenix Guard @ 380 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]; Amulet of Light [15]
Casting Pool: 10 +D3 + 1 BS
Dispel Pool: 6 +4DS
Models in Army: 90
Total Army Cost: 2246
1 Archmage @ 410 Pts
General; Magic Level 4
Ring of Fury [40]
Annulian Crystal [40]
Dispel Scroll [20]
1 Great Eagle @ [50] Pts
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Noble @ 150 Pts
Battle Standard
Armour of Caledor [25]
Sword of Might [15]
17+1 Spearmen @ 187 Pts
17+1 Spearmen @ 187 Pts
18+1 Phoenix Guard @ 380 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]; Amulet of Light [15]
Casting Pool: 10 +D3 + 1 BS
Dispel Pool: 6 +4DS
Models in Army: 90
Total Army Cost: 2246
Piechotna armia HE to bardzo fajny pomysł. Ja bym jednak pomyślał nad Book of Hoeth dla maga 4lvl, dodaniem jeszcze jednego bolca i wyrzuceniem jednego maga z 2lvlem, z drugiego natomiast zrobić caddego. Wtedy wyszłaby ci śmieszna armia dopiero ^^
Annulian jest drogi, ale wydaje mi sie ze bardzo przydatny w tej rozpisce, bo to co szczegolnie mnie boli u przeciwnika to magia przeciwnika.
Rostrzelac to mnie wsumie nie rozstrzelaja ani dwarfy, ani wood elfy, ani nawet imperium, bo po pierwsze jest mnie w sumie sporo, a i ewentualnie moge wziac life'a, czy heavens na duzego maga i rozwalic im katapsy i mozdzierze.
W Hth bede mial problem przy licznych armiach, ale w sumie uzywajac podobnej taktyki jak powyzej tj maksymalne oslabianie magia i bolcami przeciwnika, to nawet stosunkowo nieduze klocki spearmanow beda w stanie sobie poradzic wyplacajac na starcie 16 atakow.
Rozwazam ksiazeczke, ale kurna cholernie droga jest
Rostrzelac to mnie wsumie nie rozstrzelaja ani dwarfy, ani wood elfy, ani nawet imperium, bo po pierwsze jest mnie w sumie sporo, a i ewentualnie moge wziac life'a, czy heavens na duzego maga i rozwalic im katapsy i mozdzierze.
W Hth bede mial problem przy licznych armiach, ale w sumie uzywajac podobnej taktyki jak powyzej tj maksymalne oslabianie magia i bolcami przeciwnika, to nawet stosunkowo nieduze klocki spearmanow beda w stanie sobie poradzic wyplacajac na starcie 16 atakow.
Rozwazam ksiazeczke, ale kurna cholernie droga jest
[quote="Kosa"]
za mały BS aby zadziałało, l[/quote]
Tyle co nasze Bolce.W sumie jest to pomysł dość luźny i nie sprawdzony.
Annual crystal?lepiej 2 scrolle.
A arcy na grejtiglu może być zawodny,albo co najmniej mega trudny w graniu,jeżeli zaczynasz z he nie polecam.
Tak na marginesie nie kapuje pojęcia że łuk traci na wartości kiedy nie siedzi na orle,jak będzie z buta to co się z nim stanie?Mniej manewrowny,ale w oddziale.
za mały BS aby zadziałało, l[/quote]
Tyle co nasze Bolce.W sumie jest to pomysł dość luźny i nie sprawdzony.
Annual crystal?lepiej 2 scrolle.
A arcy na grejtiglu może być zawodny,albo co najmniej mega trudny w graniu,jeżeli zaczynasz z he nie polecam.
Tak na marginesie nie kapuje pojęcia że łuk traci na wartości kiedy nie siedzi na orle,jak będzie z buta to co się z nim stanie?Mniej manewrowny,ale w oddziale.
oryginalna koncepcja.. choc mysle ze te klocki sa za mało manewrowne (za mało ich by udało sie boku oddzialow latwo oslonic).
ja bym zmienił BSB lekko - tzn wywali SoM i wsadził mu Amulet of Light (zdjety z PG)... do tego jeszcze dwurak... i masz jeszcze kilka wolnych pkt, np na Gem of Courage
ja bym zmienił BSB lekko - tzn wywali SoM i wsadził mu Amulet of Light (zdjety z PG)... do tego jeszcze dwurak... i masz jeszcze kilka wolnych pkt, np na Gem of Courage