Ostatnio wysyp Khemri to się też pochwalę.
Grałem ostatnio tym i całkiem fajnie jest, tylko kosmetyczna zmiana, która robi dużą różnicę.
2k
TK
Flail of skulls, Latanie, Collar of saphesh, Enshanted shield, Light armour
LP
Hieratic Jar, Brooch of great desert (DS)
2X LP z DS
20 Łuczników FCG
10 Łuczników czempion
2 Swarmy
3 Rydwany
19 TG FCG Icon of Rakaph
2x Skorpion
BG z dwurakiem
Klopa z czachami
Na 2250 dochodzi:
druga 3 rydwanów
5 carrionów
+1 łucznik do tej 10
TK na 2k, 2250
TK na 2k, 2250
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Najs rozpa podoba mi sie .Jak bym sie czepiał to bym powiedział ,ze temu kingowi trza sępów do obstawy
@ Izo
Kawy nie mam, trochę żałuje bo chętnie bym kiedyś spróbował, ale jakoś od początku gram na piechocie. Ale TG nigdy nie wywalę, bo ta jednostka czyni cuda. (znaczy przeciwnicy robią cuda, żeby ich rozwalić a oni ciągle stoją )
@ Szczurek
No tak miałem zmienić na 2k sprzęt kingowi, bo carionów brak. Rozpa ogólnie na 2250 jest, a że w sobote jest turniej na równe 2 to coś trzeba było ciąć.
Jeszcze myślę czy carionów zamiast drugich rydwanów nie wrzucić.
A king w sumie sobie poradzi, jak nie carriony to jakieś swarmy mam nadzieje blisko będą. [ostatecznie dam to samo co ostatnio: Ward Latanie Sword of Might i EShield]
@Shino
Eee te 4+ się przydaje na zabłąkane pociski z S3 które fuksem zranią, albo na poisony skinków. Poza tym w sumie nie mam co wsadzić za bardzo, bo poza tym mam już tylko, 6 kawalerzystów, 25 szkielich z tarczą i bohaterów.
Hmm tak coraz bardziej myślę, czy nie dać drugiej szansy tamtemu kingowi
Ward Latanie Sword of Might i EShield, Light armour
Kawy nie mam, trochę żałuje bo chętnie bym kiedyś spróbował, ale jakoś od początku gram na piechocie. Ale TG nigdy nie wywalę, bo ta jednostka czyni cuda. (znaczy przeciwnicy robią cuda, żeby ich rozwalić a oni ciągle stoją )
@ Szczurek
No tak miałem zmienić na 2k sprzęt kingowi, bo carionów brak. Rozpa ogólnie na 2250 jest, a że w sobote jest turniej na równe 2 to coś trzeba było ciąć.
Jeszcze myślę czy carionów zamiast drugich rydwanów nie wrzucić.
A king w sumie sobie poradzi, jak nie carriony to jakieś swarmy mam nadzieje blisko będą. [ostatecznie dam to samo co ostatnio: Ward Latanie Sword of Might i EShield]
@Shino
Eee te 4+ się przydaje na zabłąkane pociski z S3 które fuksem zranią, albo na poisony skinków. Poza tym w sumie nie mam co wsadzić za bardzo, bo poza tym mam już tylko, 6 kawalerzystów, 25 szkielich z tarczą i bohaterów.
Hmm tak coraz bardziej myślę, czy nie dać drugiej szansy tamtemu kingowi
Ward Latanie Sword of Might i EShield, Light armour
Flail of Skulls też czyni cuda. Wywal save z Kinga żeby przyciąć punkty i wrzuć te carriony jakoś (może kosztem 10 łuczników - to już sam musisz wykalkulować). On naprawdę się przydaje z podwajaniem ran. Jeżeli king z lataniem, to tylko w tej opcji IMO.
2k Revised
King Latanie, Flail, Collar
(chlip chlip a akurat mu dopiero fajną tarcze dorobiłem)
LP Jar
2 LP z DS
3 Rydwany
20 łuków fcg
10 łuków champion
19 Gwardzistów Reform FCG
2 Skorpy
5 Carionów
BG z dwurakiem
Klopa z Czachami
King Latanie, Flail, Collar
(chlip chlip a akurat mu dopiero fajną tarcze dorobiłem)
LP Jar
2 LP z DS
3 Rydwany
20 łuków fcg
10 łuków champion
19 Gwardzistów Reform FCG
2 Skorpy
5 Carionów
BG z dwurakiem
Klopa z Czachami
Czymś bardzo podobnym gram Mam tylko innego kinga i skorpa zamiast carionow (ewentualnie na większe Uszatki) .
p.s-Jak w końcu skończę malować giganta to wywalę jedna klope i wrócę do starego ,dobrego zestawu ...
p.s-Jak w końcu skończę malować giganta to wywalę jedna klope i wrócę do starego ,dobrego zestawu ...
Ta 10 zostaje, to jest ten zabieg kosmetyczny, acz ważny.
Na ostatnim turnieju miałem 16+12 łuków i oba oddziały wystawiałem do przodu co by sobie postrzelały i jakoś tak mi brakowało miejsca gdzie bezpiecznie schować licze.
Taka 10 sobie spokojnie może siedzieć za moimi liniami i w sumie nawet strzelać nie musi, a drugi kloc łuczników w sumie pełni rolę kloca w ostateczności, wiec do takiego trzymania się nie nadaje.
1 swarma rozważam, ale raczej zamiast czasek i reforma -> undying/war banner
Na ostatnim turnieju miałem 16+12 łuków i oba oddziały wystawiałem do przodu co by sobie postrzelały i jakoś tak mi brakowało miejsca gdzie bezpiecznie schować licze.
Taka 10 sobie spokojnie może siedzieć za moimi liniami i w sumie nawet strzelać nie musi, a drugi kloc łuczników w sumie pełni rolę kloca w ostateczności, wiec do takiego trzymania się nie nadaje.
1 swarma rozważam, ale raczej zamiast czasek i reforma -> undying/war banner
Po rozważaniach:
Ostateczna wersja na 2k
TK 260
Flail Collar Cloak
3xLP 3x140
1xJar 1xDS 1xDS
3 Charioty 120
10 Łuczników 90
Champion
15 Łuczników 145
FCG
2 Swarmy 90
2 Skorpy 2x85
19 TG 298
FCG Rakaph
3 Cariony 72
BG 225
Dwurak
Klopa 110
Czachy
Uwagi:
Cariony myślę 3 starczą, na strzleców kopaczki są, na syfy w postaci lekkiej łucznicy + skorpy+ rydwany + d6 S4. Maszyny powinni dać radę. A tak 3 to tylko 72 pkt. jakby poświęcić no i zawsze to rany dla kinga w 4''.
15 łuczników to trochę mało jak na klocek, ale trudno na takie psie punkty musi wystarczyć.
Swarmy jednak 2, bo 1 to max na machinę się nadają, a 2 to już na jakieś strzelające skrimisze może ryzykować (mój rekord dotąd to scstter 10 cali pod wielki oddział mengili i jakieś 5 poisonów później, to robaczki obdzierały elfy ze skóry).
Ostateczna wersja na 2k
TK 260
Flail Collar Cloak
3xLP 3x140
1xJar 1xDS 1xDS
3 Charioty 120
10 Łuczników 90
Champion
15 Łuczników 145
FCG
2 Swarmy 90
2 Skorpy 2x85
19 TG 298
FCG Rakaph
3 Cariony 72
BG 225
Dwurak
Klopa 110
Czachy
Uwagi:
Cariony myślę 3 starczą, na strzleców kopaczki są, na syfy w postaci lekkiej łucznicy + skorpy+ rydwany + d6 S4. Maszyny powinni dać radę. A tak 3 to tylko 72 pkt. jakby poświęcić no i zawsze to rany dla kinga w 4''.
15 łuczników to trochę mało jak na klocek, ale trudno na takie psie punkty musi wystarczyć.
Swarmy jednak 2, bo 1 to max na machinę się nadają, a 2 to już na jakieś strzelające skrimisze może ryzykować (mój rekord dotąd to scstter 10 cali pod wielki oddział mengili i jakieś 5 poisonów później, to robaczki obdzierały elfy ze skóry).