Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity
Posty: 5391
Lokalizacja: Gdańsk-SNOT

Post autor: thurion »

wezcie zabroncie tego laczenia z h.armou na LS... :P bo bez kitu skonczy sie na grze na bloodziu, a takie szczytne zalozenia mialem :P :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

zabronic sobie moga a w nastepnym WD bitwa demony/Muminki

General BT z savem 1+ siedzi w oddziale BL z BSB ktorego -2 do casta dziala na inkantacje :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

i gofty na bt za 125 punktow... na prawde uwazasz wd za wykladnie zasad?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

wykladnie nie ale zawsze jakis dodatkowy argument np w sporze ze BT jest bardziej bohaterem czy potworem I to nie tak ze polacy to jacys zli PG itd bo podobne dyskusje tocza sie rowniez na innych forach .

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

chyba mowimy o innym wd. W tym, ktory jak czytalem to nawet przewdopodobne jest, ze tak bedzie jak piszesz... powiem wiecej w tym wd nawet prawdopodobne, ze heraldzi jednych bogow beda wchodzic do regimentow innych a horrory beda normalnie miscastowac :roll:

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

widac masz wiecej informacji niz ja ale skoro sa po moje mysli to chyba ci daruje :)

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz
Posty: 91

Post autor: Piotrek »

ja tam nie będę oponował , zresztą gdzie jest napisane ze nie mooga wchodzić do obcych regimentów?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity
Posty: 5391
Lokalizacja: Gdańsk-SNOT

Post autor: thurion »

Piotrek pisze:ja tam nie będę oponował , zresztą gdzie jest napisane ze nie mooga wchodzić do obcych regimentów?
DAEMONIC CHARACTERS
It should be noted that while Greater Daemons (ie,
Bloodthirsters, Lords of Change, Great Unclean Ones and
Keepers of Secrets) and Daemon Princes are characters,
they are also monsters, as defined by the game, and
therefore may never join units.
Heralds of the Chaos Gods are also characters and
may join units as normal, however they may only join
units aligned to the same God
. For example, a Herald of
Khorne may only join a unit of Bloodletters,
Bloodcrushers, or Flesh Hounds. Heralds often apply
benefits to the unit they join. For example, a Herald of
Khorne bestows the Hatred special rule on a unit of
Bloodletters or Bloodcrushers.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

Pewnie Shino ma w tureckiej wersji jezykowej i czesc zasad uleglo zmianie przy tlumaczeniu :)

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz
Posty: 91

Post autor: Piotrek »

faktycznie :):)
nie mogą :)

dzieki

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

Kensiorek pisze:Pewnie Shino ma w tureckiej wersji jezykowej i czesc zasad uleglo zmianie przy tlumaczeniu :)
Ja tylko pokazuje tywoja slepa wiare w white dwarfa :roll:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

Shino pisze:
Moczul pisze:
Shino pisze:... bloodzio max 3+ herald kornowy max 3+ i na jugu 0+ max (znaczy 3+ save'a sie wykupuje jako gift)
Ja na Blodziu doliczyłem się 1+ bo na bazie ma HA
:shock:
-3+ Armour save Bloodthrister FTW!!! ;)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

Shino pisze:
Kensiorek pisze:Pewnie Shino ma w tureckiej wersji jezykowej i czesc zasad uleglo zmianie przy tlumaczeniu :)
Ja tylko pokazuje tywoja slepa wiare w white dwarfa :roll:
nasz booka ja jeszcze nie wiec bez :roll: mi tu. Ostatnio sprawa z demonami i oddzialami byla jeszcze "niepewna" pojawialy sie rozne doniesienia jak to w rumorach a nawet ty jesli bys mial TK na duzej podstawce mial bys "uzasadnione" watpliwosci w tej sprawie wyjasnili to fajnie. Cos za bardzo sie tych demonow czepiasz widac strach :twisted: Ostatnio dostales chyba tylko mala do przodu teraz bandazy twoim muma nie wystarczy bo starciu z moim Tzeentchem :lol2:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

ostatnoi to byo ponad rok temu Oo ;) zobaczymy jak bedzie... ja jestem raczej pewien moich mumii... szczegolnie, ze ostatnoi jak z toba gralem nie mialem ani rydwanow ani kawalerii... teraz mozliwe, ze bede mial bloodzia i horrory ;)

a jak dla mnie po prostu klaryfikacje nie powinno sie czytac raw tylko z glowa... bo bloodthrister z savem -3 to przegiecie ;)
Ostatnio sprawa z demonami i oddzialami byla jeszcze "niepewna" pojawialy sie rozne doniesienia jak to w rumorach a nawet ty jesli bys mial TK na duzej podstawce mial bys "uzasadnione" watpliwosci w tej sprawie wyjasnili to fajnie.
w sekcji daemonic characters jest napisane wprost, ze oprocz bycia characterami duze demony sa takze monsterami i co za tym idzie np. nie moga sie dolaczac do oddzialow.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

No wiesz jak chcesz mi pokazac dokladnie ten akapit najlepiej w formie pdf to sie specialnie nie obaze :)

Z BT powinni zmienic ale czy tak zrobia to inna sprawa. Jak sprzedaz figurek BT im skoczy to sie mozna niedoczekac. Pozatym zawsze pozostaje argument ze skoro oni zawsze sa wystawieni na ogien przeciwnika to i ochrone powinni miec wieksza.

Pewnie jeszcze kilka wrednych kombinacji wyplynie jak sie ludzie wczytaja. Zreszta juz jest syrena i przyklad ze undeady moga uciekac :).

Sykstus
Masakrator
Posty: 2518
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Sykstus »

Kensiorek pisze: Pewnie jeszcze kilka wrednych kombinacji wyplynie jak sie ludzie wczytaja. Zreszta juz jest syrena i przyklad ze undeady moga uciekac :).
Ale to jest wszystko niepewne i mało prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris
Posty: 497

Post autor: Kensiorek »

Thurion dal przyklad nowego bohater chaosu ktory ma wyraznie napisane ze powoduje ucieczke terror itd u undeadow wiec wyjatek juz jest :) teraz tylko trzeba to podciagnac pod syrene.

Sykstus
Masakrator
Posty: 2518
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Sykstus »

Harry The Hammer ? Coś takiego obiło mi się o uszy na DL forum, w temacie o nowych zasadach.

Pre z niemieckiej strony:
http://games-workshop.de/warhammer/voel ... index.shtm
Obrazek
Widać w oddali jaki BT malutki w porównaniu do GUO :P

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej
Posty: 734

Post autor: Mauler »

Taką zasadę dowalania undeadom ma Harry the Hammer

Sykstus
Masakrator
Posty: 2518
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Sykstus »

Tado pisze:Harry The Hammer
WS8 BS3 S5 T5 W3 I8 A5 Ld9
Unbreakabel hate UD KB ( na UD )
Może przerzucić W na UD i Demonach

Zasada specjalna terror na UD.

Wymiatacz Chaosu / odpowiedz na TK UD i Demony. Model na 25 lecie zasady w kwietniowym WD

ODPOWIEDZ