Plany- liga 08/09 i mastery

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

thurion pisze: ...wszak same srodowisko W. nie ukrywa ze maja problem z zorganizowaniem sie do wspolnej pracy
Tak uważa Szafa, nie środowisko W.

Mimo wszystko niech zadecyduje głosowanie. I wcale nie jest powiedziane ze muszą wypaść 3 mastery. Może są nowe ośrodki które pretendują do mastera.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

to wtedy będą musiały wypaść cztery :P
trzy napewno musza wyleciec.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

zdaje sie ze wygrala opcja 10 masterow...

wiec wylatuja trzy, a nie cztery.

Koszu
Chuck Norris

nie zrozumiałeś mnie.
cztery będą musiały wylecieć, jeśli przegłosujemy jakiś nowy ośrodek :wink:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a jest jakis nowy osrodek??

Koszu
Chuck Norris

nie wiem, Białystok się odgrażał, niech się chłopaki określą.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ja myślę, że założę nowy topic i tam każdy Ośrodek-Pretendent, do organizacji mastera będzie wpisywał swoją "ofertę" (zaliczkę może wpłacić na moje konto :lol2: , ew. chętnie przyjmę w oponie samochodowej ;) ).

W skrócie musi tam być:
- nazwa imprezy oraz organizatorzy (klub/kluby, jeśli kilka się wspólnie za to bierze - coby wiadomo było kto za tym stoi/ ew. też jakiś organizator czy organizatorzy)
- miejsce (czyli miasto, a jeśli już jest miejscówka to też bardzo fajnie podać)
- format (czyli PARÓWKA, DRUŻYNÓWKA, SINGIEL, czy inne takie + LIMITED/OPEN oraz na ile pkt.)
- przewidywany termin imprezy (bardzo istotna rzecz - w miarę możliwości wartałoby uniknąć większych zgrzytów i kolizji)
- jakieś uwagi i informacje od organizatorów, które nie daje się podpiąć pod w/w

Ze zgłoszonych kandydatur wybierzemy 10 w głosowaniu na LL. Myślę, że tak góra tydzień starczy by wszyscy chętni się zgłosili. Kto myśli o organizacji, to pewnie myślał już cały rok, albo miał już sporo czasu.

Temat już wisi, więc zainteresowanych organizacją zapraszam do zgłaszania kandydatur.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Koszu
Chuck Norris

w przypadku formatu proponuje orientacyjnie, aby się nie okazało nagle, że wszyscy robią 2250, albo na 10 masterów 7 to małe punkty.
myślę że trzeba to dogadać zanim będziemy głosować nad czymkolwiek.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No na razie można tak roboczo format dać, ale jest w sumie tyle możliwości:

OPEN/LIMITED
SINGIEL/PARÓWKA/DRUŻYNÓWKA/MECZ-REWANŻ
MAŁE PUNKTY (ok. 1350), ŚREDNIE (ok. 1500-1600), DUŻE (2000+)

Niech organizatorzy spróbują pomyśleć i zaproponować coś w miarę oryginalnego, albo powtarzalnego w nieznacznym zakresie.

Co do Legionowa - to owszem, frekwencyjnie nie było najlepiej, ale myślę, że bardziej przejadł się format opena parowego z Thorekami, Teclisami i innymi potworkami.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Scimitar pisze:Ja myślę, że założę nowy topic i tam każdy Ośrodek-Pretendent, do organizacji mastera będzie wpisywał swoją "ofertę" (zaliczkę może wpłacić na moje konto :lol2: , ew. chętnie przyjmę w oponie samochodowej ;) ).

W skrócie musi tam być:
- nazwa imprezy oraz organizatorzy (klub/kluby, jeśli kilka się wspólnie za to bierze - coby wiadomo było kto za tym stoi/ ew. też jakiś organizator czy organizatorzy)
- miejsce (czyli miasto, a jeśli już jest miejscówka to też bardzo fajnie podać)
- format (czyli PARÓWKA, DRUŻYNÓWKA, SINGIEL, czy inne takie + LIMITED/OPEN oraz na ile pkt.)
- przewidywany termin imprezy (bardzo istotna rzecz - w miarę możliwości wartałoby uniknąć większych zgrzytów i kolizji)
- jakieś uwagi i informacje od organizatorów, które nie daje się podpiąć pod w/w

Ze zgłoszonych kandydatur wybierzemy 10 w głosowaniu na LL. Myślę, że tak góra tydzień starczy by wszyscy chętni się zgłosili. Kto myśli o organizacji, to pewnie myślał już cały rok, albo miał już sporo czasu.

Temat już wisi, więc zainteresowanych organizacją zapraszam do zgłaszania kandydatur.
fajnie ze temat wisi.. jednak tydzien to moze byc mało, by ludzie zareagowali.

poza tym czy poinformowałes w jakis sposób osoby, ktore organizuja mastery a zadko zagladaja na forum (np Inkwizytor :) )

mysle ze osrodki ktore robiły mastera w tym sezonie powinny byc w jakis sposob poinformowane (np wysłaniem maila do kazdego z organizatorów - wystarczy sam link do tematu)... nie bedzie wtedy sytuacji ze ktos chciał, ale nie wiedzial, ze sa wymagane jakies formalnosci.

pozdrawiam

ps. poza tym watpie by Młody teraz myslał już o przyszłym sezonie - teraz na głowie ma odbywajacego sie mastera. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Oj nie rób z organizatorów dzieciaczków, które za rękę trzeba do przedszkola prowadzić. Kto zainteresowany to wie, powiedzą koledzy, itd. Jeżeli będziemy czekać na kogoś, bo coś, to będziemy mieć replay z zeszłego roku, kiedy lista masterów była w czerwcu (a sezon od maja trwał), a regulamin w sierpniu czy wrześniu. Każdy wie, że teraz będzie dyskusja na ten temat i jeżeli tu nie zagląda (a powinien z racji siedzenia na LL), to jego problem. Czy nie uważasz, za lekko bezsensowne pisanie - "czy nie chciałbyś zrobić mastera ? no ale wiesz, fajnie by było jakbyś zrobił" - no sorry ;)

To ja na swoim zadupiu forum czytam, to w Warszawie ktokolwiek z klubu na samogłoskę nie może ?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Imo w Wawie jednak powinny być 2 mastery:) Chociażby ze względu na dojazd. Więc albo Tropik Albo Bazyla bym zostawił.

Koszu
Chuck Norris

ja uważam, że jeśli ktoś ma mieć 2 mastery, to tylko Gorzów :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Paffeu pisze:ja uważam, że jeśli ktoś ma mieć 2 mastery, to tylko Gorzów :P
ja mysle ze nikt nie powinien miec 2 masterow, poziom organizacji na tyle sie wyrownal tudziez miejsze miasta przeskoczyly wieksze ze nikt nie zasluguje na ten przywilej, a warto jednak troche to zroznicowac geograficznie, co do dojazdu to jest to glupi argument :) ani pld nie protestuje nad masterem na pln ani pln nad masterami na pld, natomiast ktos z wawy kto ma wszedzie blisko pisze o dojezdzie... no chyba ze chce sie miec dojazd na 2 mastery w granicach 20 minut, wtedy to co innego ;)

Koszu
Chuck Norris

przecież żartuję :P
też uważam że zasada jeden ośrodek=jeden master jest najlepsza.
tym bardziej że jak policzymy ośrodki to wyjdzie nam około 10 (licząc zarówno Pomorze, jak i Warszawę z przyległościami jako całość)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dla mnie, kto chce, niech zgłasza - mam nadzieję, że przeważy zdroworozsądkowe podejście.

A tak prywatnie - ze swojej strony nie widziałbym nic złego by poprzeć starania Białegostoku o mastera - chłopaki jeżdżą po całej Polsce na różne mastery w dosyć licznych ekipach, aktywni są w lidze. Wnioski z nieudanego (oczywiście tylko frekwencyjnie jeśli mam oceniać racjonalnie) challangera pewnie wyciągnęli. No zobaczymy - ja, jeśli takowy master by się trafił na Podlasiu, to chętnie pojadę -> bezpośrednie i wygodne połączenie aż ze Szczecina jest.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Spoko, spoko, Master jest naszym celem nie od dzisiaj. Mam nadzieje ze najblizszy dwudniowy lokal pokaze ze potencjał jest :) Szkoda tylko ze glosowanie jest jeszcze przed tym turniejem :/

Natomiast jesli chodzi o najblizszy sezon, to obgadamy wspolnie ta kwestie w najblizszy weekend, i dopiero wtedy sie wypowiemy. Scimi, dzieki za poparcie :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:1. KOHORTEX

2. BYDGOSZCZ (kultowa Moto Stajnia)

3. Format 1200 , 6xbitew (mozliwosc zmiany)

4. Pazdziernik 2008

5. NIE MA ZAKAZU PICIA ALKOHOLU , NA MIEJSCU PREZNIE DZIALAJCY BAR ORAZ RESTAURACJA , ZNAKOMITA ATMOSFERA ;)
ja bym wam proponowal parowke 2x pale pkt, wiecej ludzi wejdzie, mniejszy scisk na sali ze stolami itp...

Bo prośba była zbyt małą czcionką ;) - przeniosłem do tematu od dysput ten i pozostałe posty :D - SCIMI

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

jak na razie to tylko propo, pomyslimy jak nadejdzie czas na ostateczne decyzje, chociaz twoja wydaje sie byc spoko.

a moze nietypowy format np parowka 2500 na zasadach 1k + 1k5 i z jedna lista armii jak na 2k5 (2 rozne armie w polaczeniu)??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak już zaczął sie offtop - to chciałbym zaznaczyć, że podobno miało być więcej turniejów singlowych na duże punkty - jak na razie takich jest tylko 25% wśród zgłoszonych... ;)

edit: głupia literówka
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, o 22:05 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ODPOWIEDZ