Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Grodrim
Plankton

Post autor: Grodrim »

wie ktos co to za zdolnosc GUO- flail of decay? to jest gift czy jakies oddzielne ability czu cuśtam?

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Sykstus pisze:Harry The Hammer ? Coś takiego obiło mi się o uszy na DL forum, w temacie o nowych zasadach.

Pre z niemieckiej strony:
http://games-workshop.de/warhammer/voel ... index.shtm
Obrazek
Widać w oddali jaki BT malutki w porównaniu do GUO :P
To jest perspektywa :)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Od kiedy to wielkie demony nie mogą się dołączać do oddziałów? To jest chyba nowa zasada wymyślona przez twórców AB (znowu). O ile się orientuję to wielkie demony i demon princes są przede wszystkim charakterami, a zasad monsterów używają głównie do ruchu...
Jeśli się mylę, to w takim razie trzeba powiedzieć graczom ogrami, że mają mały problem - ich tyrani i butcherzy też nie mogą się dołączać do jednostek...to samo u lizaków o slannach...

W RB nie ma żadnych przeciwwskazań żeby wielki demon dołączył się do oddziału - po prostu nie będzie miał Look-out-Sir (ze względu na US5+) i będzie można go wziąć na cel (ze względu na LT). Natomiast DP może się dołączyć i korzystać z L-o-S.

Jeśli zasada jaką przytoczyliście jest prawdziwa, to jest kolejny przykład na to że GW nie zna własnych zasad z RB...
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, o 08:49 przez debelial, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

debelial pisze:Jeśli się mylę, to w takim razie trzeba powiedzieć graczom ogrami, że mają mały problem - ich tyrani i butcherzy też nie mogą się dołączać do jednostek...
dlaczego? ogry tez sa demonami? Oo

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

"It should be noted that while Greater Daemons (ie,
Bloodthirsters, Lords of Change, Great Unclean Ones and
Keepers of Secrets) and Daemon Princes are characters,
they are also monsters, as defined by the game, and
therefore may never join units. "

Nie są demonami, są monsterami - a z tego cytatu wynika nagle, że character będący monsterem nie może się dołączyć do jednostki, mimo że RB nic takiego nie stwierdza.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wydawalo mi sie, ze wynika, ze character oprocz bycia characterem jest monsterem wiec sie nie moze dolaczac do jednostki... i rb stwiedza wprost, ze monstery sie dolaczac do jednostek nie moga :)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Nie jest monsterem, tylko rusza się jak monster. Ale jeśli jest jak mówisz, to właśnie dlatego tyrani, buczerzy, slannowie, doombule i inne takie nie mogą się dołączać do jednostek.

Jesteś w LS, więc powiedz mi proszę tak na poważnie bez ironii - czy faktycznie nie można dołączyć herosa monsterowego do oddziałów?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Piotrek pisze:
Sykstus pisze:Harry The Hammer ? Coś takiego obiło mi się o uszy na DL forum, w temacie o nowych zasadach.

Pre z niemieckiej strony:
http://games-workshop.de/warhammer/voel ... index.shtm
Obrazek
Widać w oddali jaki BT malutki w porównaniu do GUO :P
To jest perspektywa :)
ja bede gral na partyzantach :) mam 4 ed GUO jak moze ma 2,5 cala wysokosci to max :) Jak znajde starego krwiopijce to bedzie git :). Mala konwersia zwiniemy skrzydelka i sie chlopak za furiami bedzie chowal :lol2: moze przeciwnik nie zauwazy :) albo zlekcewazy

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Jak wedlug Was przedstawiaja sie demony nurgla w nowej edycji? Czy da sie ugrac samym nurglem i oczywiscie furie?
Mounts
- Juggernauts, Steeds of Slaanesh, Disks of Tzeentch and Palanquins of Nurgle all have *1* wound only, so count as cavalry mounts and cannot be killed separately.
Czy jeżeli mam mounty to bede mógł wystawiać bloodów na juggerach, plagow na palanquins i tak dalej?
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Czy jeżeli mam mounty to bede mógł wystawiać bloodów na juggerach, plagow na palanquins i tak dalej?
chodzi ci o heraldow?

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Zastanawiam sie po prostu jezeli sa wypisane te mounty to kto na nich moze jezdzic, czy moge wystawic regiment takich mountow i na nich wladowac np. zwykle plagi, czy to moga byc na nich tylko heraldowie czy kto tam :P dopiero zaczynam zbierac wfb i stad takie pytania

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

heraldzi moga jezdzic na mountach

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

mozesz miec jednostki BL na juggerach i demonetek na steedach.

Diskof Tzeentch and Palanquin niestety sa tylko dla heraldow i narazie nie ma zwyklych jednostek ktore mogly by z nich uzywac

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Prosilbym o podeslanie army booka w pdfie jezeli bylaby taka mozliwosc :)

bo armia zapowiada sie baardzo ciekawie

shanheavel@wp.pl

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Fulgrim's=Chosen pisze:Flail default equipment (STR-8 on the first round of any combat !)
Ktoś chyba pytał. To Plague flail bodajże się nazywa.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Czy na rydwanie dalej jest flamerek?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie

Pitrek
Plankton

Post autor: Pitrek »

witam, przymierzam się do grania demonami, mógł by być ktoś tak miły i zarzucić mi bookiem? piotrrrrr@poczta.fm

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

to ja również poproszę book :P black_slide@tlen.pl

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Ludzie weźcie sie uspokójcie.... przecież nikt z tutaj obecnych nie ma ab... pierwsze będą dopiero po premierze spearheadów....
A zasady i staty macie tutaj => http://warseer.com/forums/showthread.php?t=136847

ODPOWIEDZ