Wymyśliłem jak to ja następującą armię którą rozważam na GT.
Bohaterowie
Dostojny patriarcha rodu Rathiel- Ferrus Rathiel pochodzi z Hag Ganeth i zajmuje wysokie stanowisko w hierarchii miasta. Został on mianowany Obrońcą Świątyni i postawiony na czele sił gdzie przeniesiony został tymczasowo święty Artefakt Krwi w miejscu ołtarza ostatecznej ciemności. Rathiel miał oczekiwać tam na przybycie najwyższej kapłanki Hellebron by ta w Noc Śmierci zażyłą kąpieli w krwi. Lecz tym razem moc krwi i ołtarza khaina miał ją odmłodzić pernamentnie. Rathiel dosiada swej ulubionej mantikory Gnatożuja.
Highborn na Mantykorze
Gauntlet of Power, Crown of Black Iron
Czarodziejka Klarissa Zimna specjalizuje się w mrocznej magii i została najęta specjalnie przez generała Ferrusa by słuzyć jego siłom swą magiczną wiedzą. Mimo że nie lubi sekty Khaina i trzyma się z daleka od "sióstr krwi" roztacza swą mroczną aurę ochronej magii na całą armię.
Sorceress 2lv
dispell scroll,Darkstar Cloack
Czarodziejka Ellesin o Zatrutym Pocałunku pochodzi jest czarownicą z IV zgromadzenia wiedzm. Ona równierz zostałą najęta specjalnie do tej misji przez generała Ferrusa lecz nie przejawia żadnych chłodniejszych czy cieplejszych uczuć do świątyni Khaina. Jest jej ona obojętna na jak długo nie wtrąca się w jej sprawy.
Sorceress 2lv
dispell scroll,Seal of ghrond
Skrytobójca świątynny Kalam Nocny Jastrząb. Jest tajnym zabójcą świątyni umieszczonym w armii Ferrusa by mieć na niego oko. A także w razie nieprzewidzianych niespodzianek ze strony zewnętrznego wroga. Ferrus nie wie o jego obecności, lecz gdyby coś głupiego przyszło mu do głowy naprzykład przygotowanie zamachu na wysoką kapłankę miał zadbać o "dymisję" generała Ferrusa.
Assasin 2nd hand weapon, Touch of Death(killing blow)
Core
Forpoczta i zwiad armii w postaci jeźdzców przepatrujących okolicę w poszukiwaniu wrogów.
2x5 Dark Riders rxb
Doborowy odział straży świątynnej z Ghrondu. Oddelegowani do armii Ferrusa na czas misji.
20 Warriorów full command group
special
Elitarni wojownicy aspektu Khaina w postaci Kata. Podlegają świątyni i są gotowi slużyć swymi ostrzami Draich używając ich przeciwko wrogom lub niewiernym.
18 Executonierów full command, Banner of murder
Zgromadzenie sióstr krwi z świątyni Khaina. Oczekują one przybycia swej zwierzchniczki bu uczestniczyć w mrocznym rytuale odmłodzenia.
12 witch elves champion
Rydwany rodu Ferrusa jako część sił które generał musiał oddelegować z wojsk własnego rodu.
2 chariots
Błogosławione istoty Khaina. Pojawiają się tam gdzie pojawia się łaska Khaina i zew krwi.
5 Harpies
Rare
Maszyny własne generała Ferrusa. Samopowtarzalne Balisty zostały zakupione ze środków własnych Ferrusa by wzmocnić jego siły ostzałem altyleryjskuim.
2 Bolt Throwers
Uświęcony artefakt khaina, co prawda nie jest on pierwszym kotłem krwi(który znajduję się w posiadaniu Morathi), i nie posiada takich mocy jak jego pierwowzór ale Hellebron wierzy że połączenie jego mocy z mocą ołtarzu ciemności blisko pustkowii chaosu pozwoli jej się odmłodzić pernamentnie w ten sposób jak kocioł krwi Morathi odmładza ją.
Claudron of Blood
Starałem się zrównoważyć no i wziąć kociołek używany ostatnim razem hmm chyba na Wielkiej Warzywnej Inkwizycji ze 3 lata temu. Ba.
Podejście nr 1 do GT 2500 [DE]
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
masz swietne opisy..
tylko czy przypadkiem nie masz w armii 5 speciali ?
tylko czy przypadkiem nie masz w armii 5 speciali ?