Rozklejanie figurek plasikowych
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Rozklejanie figurek plasikowych
Jak rozkleić posklejane już części? -plastikowe
Czytałem gdzieś żeby wrzucić do gorącej wody- ale ma być gotowana (wrzątek) czy zwykła gorąca z kranu?
Czytałem gdzieś żeby wrzucić do gorącej wody- ale ma być gotowana (wrzątek) czy zwykła gorąca z kranu?
-
- Mudżahedin
Wsumie ja tobir mniej wiecej tak:
1 gotuje wode w czajniku bezprzewodowym
2 zalewam figurke jak sie woda zagotuje
3 trzymam kilkanaście sek
4 wyciągam i figurka sie łatwo rozkleja
Ten sposób daje też ciekawe rezultaty jeśli chodzi o metalowe figurki ponieważ można w ten sposób łatwo usunąć farbe i nie trzeba jej namaczac 24 godziny w jakis rozpuszczlnikach i takich tam wystarczy chwile w goracej wodzie i jakoś u mnie fajnie schodzi
1 gotuje wode w czajniku bezprzewodowym
2 zalewam figurke jak sie woda zagotuje
3 trzymam kilkanaście sek
4 wyciągam i figurka sie łatwo rozkleja
Ten sposób daje też ciekawe rezultaty jeśli chodzi o metalowe figurki ponieważ można w ten sposób łatwo usunąć farbe i nie trzeba jej namaczac 24 godziny w jakis rozpuszczlnikach i takich tam wystarczy chwile w goracej wodzie i jakoś u mnie fajnie schodzi
-
- Mudżahedin
Mi sie nic takiego nigdy nie stało poprostu zalewam figurke gorąca woda i tyle klej sie robi miękki i można spokojnie wszystko rozkleić jak masz wątpliwości spróbuj najpierw na jakiejś mniej cennej figurce
- Corvus Albus
- Kretozord
Już to widzę jak rozklejam smoka na żywca O_o, no ale będę musiał :< bo jego poprzedni właściciel nie dbał o niego :<

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: