Ogre bodyguard + Warzone

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Ogre bodyguard + Warzone

Post autor: Marko »

Ok, ostatnia partia figurek, która doczekała się zdjęcia...
Pan pierwszy - Ogr do mordheim. Co tu dużo mówić, jaki jest każdy widzi. Poeksperymentowałem nieco z kilkoma patentami, kilka rzeczy próbowałem zrobić nieco inaczej niż zazwyczaj, część wyszła bardziej, część mniej, ale ogólnie jestem zadowolony. link do Coolmini
Panowie drudzy, to oddział Rangersów do Capitolu. Kolejny oddział, znów nie dla mnie :) Trochę bardziej stonowani niż wcześniejsze, no ale ci się kamuflują. link
I zdjątka:
Obrazek
Obrazek

pzd

PS. Następny w kolejce jest smok do DE i przy okazji (gościnnie) Bretoniec w nieco innej tonacji niż się ich zazwyczaj widuje. Ale to gdzieś za miesiąc :)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

heh ogr fajny :) swietny model i bardzo podoba mi sie malowanie zebow :D
Ta banda tez niczego sobie o ile z przodu wygloda po prostu fajne o tyle plaszcze z tylu daja niesamowity efekt. Moze i ja kiedys naucze sie tak malowac :D

(nastepny w kolejce smok do DE?? :D hehe juz sie nie moge doczekac :D i pamietaj o rydwanach :P)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

OGR

Model mi się podoba i to bardzo. A co do malowania - najbardziej wpadła mi w oko zielona koszula, bardzo ładnie zaznaczone załamania i fałdy. Druga w kolejce jest skóra - równie dobrze wycieniowana i wyraźna. Wiklinowy kosz ze schowanym szczurem i karłem (?) jest po prostu śmieszny, rozbawił mnie :D Ogólnie mówiąc - figurka pomalowana kontrastowo, widać detale, kolory są dobrane bardzo dobrze (może worek bym inaczej pomalował), no i podstawka schludna, niezbyt przekombinowana, ale pasuje, rozrzucona broń i elementy zbroi są dobrym dodatkiem.

RANGERSI

Ekstra te modele w takim malowaniu, najbardziej podoba mi się ten pierwszy z prawej. Bardzo przypominają łowców czarownic. Jeśli chodzi o schemat kolorystyczny, to wszystko mi się podoba (99%), a najbardziej płaszcze, choć z tyłu trochę za mocno, jak dla mnie, zakurzone ;) POza tym trochę za ostry ciemny zielony, mam na myśli krawędzie z tyłu, bo kolor jest OK. Świetnie wyszły czarne kapelusze i brązy, jedynie podstawki mi tutaj w ogóle nie odpowiadają ;) Jasne spodnie są bardzo kontrastowe i dobrze pasują do całości. Zmieniłbym tylko jeszcze ten żółty, jaskrawy kolor na jakiś ciemniejszy odcień. Aha, no i w broni zastosowałbym jednak trochę metalików i pozbył się czerwonego koloru.

Poza tym wszystkim - bardzo ładne modele :) Oddział prezentuje się naprawdę świetnie. Dobra robota!

Nakręciłeś mnie teraz na malowanie mojego witch huntera, ale mam co innego na głowie do malowania ;)

P.S. Ja również czekam na smoka :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Bardzo podoba mi się Twój styl malowania. Świetna jest koszula na ogrze i skóra - rewelacja :).

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Świetna robota !! Co wprawny malarz robi ze średnimi jakościowo modelami do WZ .... szacunek.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

z jakiej armi są rangersi? korci mnie zeby grać w 40k i własnie tak chciałbym zrobić swoja armię...

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

To nie 40k, to Warzone zdaje się...

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

@Urban
Te figurki: System Warzone (do dostania np na allegro), armia Capitol, modele rangers. Musiałbyś sam ocenić, czy nadają się do czterdziestki, jaką wszyscy znają. Niektóre figurki do niektórych armii na pewno, ale... W mojej galerii na coolmini jest kilka innych oddziałów: klik.

@Sławol
Właśnie na koszuli sprawdzałem nowe triki:)

Dzięki wszystkim za komentarze.

pzd

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

mordheimowy ogr przezajebiaszczy kolorystyka dobrana z wybornym smakiem... fioletowy kubraczek + zielona koszulka i te żółte szwy na czarnych spodniach ---> TO MI SIĘ PODOBA... =D> zwłaszcza że sama figurka jest zarąbiaszcza i z pewnością będe ją brał do swoich dow...

czekam na kolejne prace a szczególnie na jakieś akcenty z dow...
jakiś paymaster może? albo freelancer z mordky? bełoby bełogo :lol2:

ODPOWIEDZ