Accursed Armour of BP
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
wiem ze troche pozno sie obudzilem ale mam pytanie [dopero kodex kupilem ]
na jakiej poddstawie pozwala sie na zamienianie barded Nightmare na innego wierzchowca z Dread Knight [mocy wampirycznej] nie ma o tym slowka w tejze mocy ani raczej gdziekolwiek indziej wiec skad te wnioski? mozna wymienic zbroje jednak wierzchowiec zostaje ten sam.
prosilbym o odpowiedz konkretna a nie bo Ls tak ustalila. tak samo odpowiedz Helm of Comandment vs Valking Death.
dziekuje
na jakiej poddstawie pozwala sie na zamienianie barded Nightmare na innego wierzchowca z Dread Knight [mocy wampirycznej] nie ma o tym slowka w tejze mocy ani raczej gdziekolwiek indziej wiec skad te wnioski? mozna wymienic zbroje jednak wierzchowiec zostaje ten sam.
prosilbym o odpowiedz konkretna a nie bo Ls tak ustalila. tak samo odpowiedz Helm of Comandment vs Valking Death.
dziekuje
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Wampir może kupić i jedno i drugie, a nie widziałem nigdzie w battlu zabronienia wymieniania posiadanych przedmiotów na nowo nabyte. Np. lord bretoński albo chaosu mogą "zamienić" swój wbudowany pancerz na magiczny.
zwykly na magiczny to raczej norma nieprawdaz? tu jednak nie masz zapisaku o opcji zamiany. pamietac trzeba ze niektore opcje ekwipunku sie wykluczaja. zauwaz prosze ze juz w VC AB napisane jest ze odpowiednia zbroje [przy konkretnej mocy] moze wymieniac tylko na magiczny odpowiednik.
Dread Knight'a traktowalbym jako ekwipunek narzucony identycznie jak bohaterom specjalnym. maja narzucony i zmieniac nie mozna... czy mozna bo zakazu nie widzialem w nowym booku przy tychze bohaterach o zmianie mounta np...?
Dread Knight'a traktowalbym jako ekwipunek narzucony identycznie jak bohaterom specjalnym. maja narzucony i zmieniac nie mozna... czy mozna bo zakazu nie widzialem w nowym booku przy tychze bohaterach o zmianie mounta np...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Twierdzenie bezpodstawne.bigpasiak pisze: Dread Knight'a traktowalbym jako ekwipunek narzucony identycznie jak bohaterom specjalnym. maja narzucony i zmieniac nie mozna...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Raz, że sprawa jest marginalna, bo avatar of death na hellsteedzie z balefire pikiem działa sporo lepiej za podobny koszt. Dwa, że - przynajmniej jeśli o mnie chodzi - nie widzę żadnych przeciwskazań. Dla mnie tworzenie barier w rodzaju "tego ekwipunku nie możesz zamienić na tamten, bo masz go wykupiony/wbudowany/whatever" jest aberracją. I tyle.
Dlaczego?
Abandoned
Abandoned
Pasiak, nie pytaj się, tylko sobie przejrzyj LS.
Podawałem te same argumenty, co Ty i nie posłuchali. Szkoda Twojego i naszego czasu na klepanie kilkanaście razy tego samego.
Podawałem te same argumenty, co Ty i nie posłuchali. Szkoda Twojego i naszego czasu na klepanie kilkanaście razy tego samego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jednak widzisz nie rozumiem czemu taka oczywistosc mi umknela...
nie ma tego nigdzie zapisanego ba... wrecz na tej samej stronie mamy dowod ze cos tu jest nie tak w postaci zdania ze magiczna zbroja zastepuje niemagiczna w konkretnej mocy wampirycznej... tu jednak ani slowa o mozliwosci zamiany nie ma... co z tego ze wampir ma mozliwosc wyboru steeda jak konkretna moc przypisuje mu konkretnego steeda? znaczy co? mam ignorowac zapiski w AB do WE i WR noblowi dawac magiczne miecze? konkretny kindred, konkretne zasady, konkretna wampiryczna moc, konkretna zasada... co tutaj jest trudnego? jest tak samo jak marsz w oddziale ghuli... dostajesz moc, sa bonusy i ograniczenia... sorry ale takie zycie.
nie ma tego nigdzie zapisanego ba... wrecz na tej samej stronie mamy dowod ze cos tu jest nie tak w postaci zdania ze magiczna zbroja zastepuje niemagiczna w konkretnej mocy wampirycznej... tu jednak ani slowa o mozliwosci zamiany nie ma... co z tego ze wampir ma mozliwosc wyboru steeda jak konkretna moc przypisuje mu konkretnego steeda? znaczy co? mam ignorowac zapiski w AB do WE i WR noblowi dawac magiczne miecze? konkretny kindred, konkretne zasady, konkretna wampiryczna moc, konkretna zasada... co tutaj jest trudnego? jest tak samo jak marsz w oddziale ghuli... dostajesz moc, sa bonusy i ograniczenia... sorry ale takie zycie.
Abandoned
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Pasiaku:
Dlaczego lord chaosu może wymienić swój chaos armour na (np.) armour of damnation? Albo dlaczego lord bretoński może wymienić swój heavy armour na jakis magiczny odpowiednik? Słucham.
Dlaczego lord chaosu może wymienić swój chaos armour na (np.) armour of damnation? Albo dlaczego lord bretoński może wymienić swój heavy armour na jakis magiczny odpowiednik? Słucham.
-
- Mudżahedin
To polecam pierwsze zdanie przy Magic Armour w VC:
A co do zmiany konia nie ma zadnych obostrzen jak w przypadku Kindred w WE
Sadze ze to wyjasnia spraweAll vampires may be given magic armour. This replace any similar items of mundane armour they poses through having the Avatar of Death of Dread Knight vampiric power
A co do zmiany konia nie ma zadnych obostrzen jak w przypadku Kindred w WE
jak to nie ma?
jest napisane ze dostaje konkretny typ konia i nie ma wzmianki ze ma prawo go zmienic. taki vampiric power takie obostrzenie...
inaczej... wiem ze do znudzenia ale...
dlaczego treeman nie robi s&s chociaz AB ani RB mu tego nie zakazuja? bo wg niektorych nie ma takze pozwolenia... wiec analogicznie jesli nie ma pozwolenia to jest to zabronione i wampir posiadajacy te moc nie moze zmienic wierzchowca.
dlatego.
Barbarossa- pamietaj ze nie masz nazucone uzywanie tej mocy... i nie wiem czy przypadkiem nie powtarzam sie ale zwykla na MAGICZNA zamieniamy gdyz RB nam na to pozwala. nie widze analogi miedzy magicznymi a zwyklymi bronmi...
co do mojego przedmowcy to moge tylko powiedziec: dziekuje, bo nie chcialo mi sie przytaczac cytatu a sam to zrobil. dziekuje.
bo to w zadnej mierze nie pozwala na wymienianie wierzchowca.
jest napisane ze dostaje konkretny typ konia i nie ma wzmianki ze ma prawo go zmienic. taki vampiric power takie obostrzenie...
inaczej... wiem ze do znudzenia ale...
dlaczego treeman nie robi s&s chociaz AB ani RB mu tego nie zakazuja? bo wg niektorych nie ma takze pozwolenia... wiec analogicznie jesli nie ma pozwolenia to jest to zabronione i wampir posiadajacy te moc nie moze zmienic wierzchowca.
dlatego.
Barbarossa- pamietaj ze nie masz nazucone uzywanie tej mocy... i nie wiem czy przypadkiem nie powtarzam sie ale zwykla na MAGICZNA zamieniamy gdyz RB nam na to pozwala. nie widze analogi miedzy magicznymi a zwyklymi bronmi...
co do mojego przedmowcy to moge tylko powiedziec: dziekuje, bo nie chcialo mi sie przytaczac cytatu a sam to zrobil. dziekuje.
bo to w zadnej mierze nie pozwala na wymienianie wierzchowca.
Abandoned
Abandoned
-
- Mudżahedin
Co do cytatu bylo odnosnie zmiany Armour na Magic Amour, a co do Dread Knight moze na sobie dywagowac bo jest napisane ze ma konia z bardingiem, albo nie jest napisane ze nie moze wymienic . Dlatego dobrze ze przynajmniej w kwestiach ligi zostało to uściślone, a kto jak gra w domu to jest prywatna sprawa.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Piko pisze:Chaosnik i bretonczyk mogą to robić, ponieważ mają ten przedmiot z góry przypisany i gdyby nie mogli ich ściągać, to nie miało by sensu wypisywanie polowy magic armourow w booku. W przypadku dread knighta możesz ten skill kupić ale nie musisz.
Czyli że według zasad jest dokładnie taka podstawa, by zmieniać chaos armour na armour of damnation, jak i barded nightmare'a na hellsteeda (po prostu jest opcja wykupienia innego przedmiotu), a to, co tworzysz, to jest racjonalizacja. Równie dobrze mógłbyś napisać, że wampiry nie mogą czegoś zamienić, bo mają długie kły.
@ Pasiak -
Treeman nie może robić S&S, bo nie ma missile weapona. To było wałkowane przez parę tygodni. Orzeszek "to specjalny atak, który można używać w fazie strzelania". Równie dobrze kowadło mogłoby robić S&S z rune of wrath and ruin.
A co do "braku pozwolenia" - zgrabnie uniknąłeś mojego argumentu, więc powtórzę:
Rozumiem, że Chaośnik nie może wykupić magicznej ZBROI? Autentycznie nigdzie w RB ani AB nie widzę przyzwolenia na to, by zamienił swój Chaos Armour na cokolwiek innego.
W army booku u Vampirów jest wyraźnie napisane, że mogą zamieniać wyłącznie zbroje z avatara i dreada na magiczne> wprzypadku braku tej notki nie mogli by tego robić ( tak samo jak General of the Emipre kupując full plate armour, nie może dokupić zbroje magiczną [Chyba że sie mylę]). Postępując analogicznie. Brak notki określającej możliwość zamiany rumaka na innego powoduje, że zamieniać nie można.
-
- Mudżahedin
To polecimy skrajnoscia skoro w regulaminie Turnieju nie ma pozwolenia na wyjscie do WC lub wyjscie na fajkie wiec analogicznie wedlug wywod ze nie zostalo napisane siedzisz na dupie i czekasz do konca turnieju
No chyba ze kazdy by chcial podrecznik do armi wielkosci Rulebooka z czym moze czego nie moze
No chyba ze kazdy by chcial podrecznik do armi wielkosci Rulebooka z czym moze czego nie moze
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nie jest to prawda, chyba, że zakładamy, że nie można wymieniać pancerzy zwykłych na magiczne w bretonii i chaosie (brak notki pozwalającej). Na marginesie - nie widzę żadnych przeciwskazań, żeby generał imperium kupił sobie full plate, a potem zastąpił go magiczną zbroją, natomiast jest to po prostu głupie.Piko pisze:Brak notki określającej możliwość zamiany rumaka na innego powoduje, że zamieniać nie można.
O ile ktoś się nie odniesie w sensowny sposób do argumentu dot. magicznych zbroi, nie będę dalej dyskutował w tym wątku, bo nie widzę takiego sensu - wszystko, co miałem do powiedzenia, już powiedziałem.
nie ma sprawy barb.Barbarossa pisze:Nie jest to prawda, chyba, że zakładamy, że nie można wymieniać pancerzy zwykłych na magiczne w bretonii i chaosie (brak notki pozwalającej). Na marginesie - nie widzę żadnych przeciwskazań, żeby generał imperium kupił sobie full plate, a potem zastąpił go magiczną zbroją, natomiast jest to po prostu głupie.Piko pisze:Brak notki określającej możliwość zamiany rumaka na innego powoduje, że zamieniać nie można.
O ile ktoś się nie odniesie w sensowny sposób do argumentu dot. magicznych zbroi, nie będę dalej dyskutował w tym wątku, bo nie widzę takiego sensu - wszystko, co miałem do powiedzenia, już powiedziałem.
po pierwsze kazda zbroja Bretonska ma zapisek:
"This armour replaces the knight heavy armour..."
a co do chaosu to kazda zbroja jest tam chaos armourem wiec wg mnie jej nie zamieniasz ale upgradujesz...
z kolei Ty zgrabnie unikasz odpowiedzi na moje pytanie... zamieniac mundane na magiczne to raczej nie budzi watpliwosci ale mundane na mundane jak nie ma przyzwolenia to juz chyba nie tak cos...
Abandoned
Abandoned
jakos nie widze jej w podreczniku do Hordes of Chaos...trikk pisze:A trollhide Armour? Jest heavy armourem. Nie mogę jej brać na lordzie? (nie, zebym chcial, ale co tam )
gdzie sie znajduje?
Abandoned
Abandoned