KRASIE 1500%

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

KRASIE 1500%

Post autor: thurion »

1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)

1 Runesmith @ 127 Pts
Gromril Armour; Shield
Master Rune of Challenge
Rune of Resistance
Rune of Stone

1 Master Engineer @ 99 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour
Master Rune of Gromril

19 Longbeards @ 288 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Rune of Determination
Rune of Stoicism

10 Warriors @ 90 Pts
Heavy Armour; Shield

10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield

1 Grudge Thrower @ 165 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
Valiant Rune

1 Grudge Thrower @ 135 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer
Rune of Penetrating

1 Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart

Dispel Pool: 6

Casting Pool: 2

Models in Army: 65

Total Army Cost: 1500

a'ny comments? tak poza tym ze malo warriorow ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nie lepiej wyalić jednego smita i dać thana? to tylko 1DD, a tam masz 5T i 3A :)

a tak ogólnie dziwne ale chyba grożżżżżne :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

rozpa bardzo mocna, ciut rozni sie od mojej wizji jednak, ja bym smitha jednego zamienił na bsb, wywalil troche run z machin i zrobil 20 warriorow. no i ja jestem z tych co wola canony zamiast klop 8)
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

dziwne...
brakuje bsb(thane sam w sobie nie jest niezbedny)

musialbym sie z tym zmierzyc...ciekawe czy horda sie jest w stanie do tego dokulac

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

nie jest
...tylko po ka cholere ci ten master inżynier
:wink:

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Master inżynierowi lepiej dać rune of shielding żeby miał 2+warda na strzelanie Jak ma siedzieć w maszynie a bedziesz grał z imperium to Ci go szybko zdejma a nawet będziesz się wtedy bał go wystawić do maszyny i bedzie se w klocku siedział:) A ROSH ma taką samą cenę jak MROG

Heh i znów widze gołą 10-tkę warriorsów :roll: Ja bym tam wywalił tych longów, podpakował warriorsów do 25 i za reszte thundów bym dał

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kozisyn pisze:nie jest
...tylko po ka cholere ci ten master inżynier
:wink:
to moj fetysz :P jedna flanka zajeta przez niebrejkowalna niewybuchajaca klope z US 5 ;), 2ga przez longow, oczywiscie zalezy od armii itp, ale z full ofensami mniej wiecej tak to wygladac bedzie :wink:

shielding napewno by byl na 2k, na 1500 jestem w stanie zaryzykowac... 1+ w walce mu sie bardziej przyda mysle, bedzie trzymal te punkty do samego konca... bo mysle ze dosc trudno bedzie skosic kolesia z 1+ savem w ufortyfikowanej pozycji.. kiedys to testowalem i nawet jak cos wpada w klope.. to raczej sie zakopuje i to na dlugo... a jak wpada heros (np moj na deamonic mouncie z rozpy chaosu..) to kopie sie na conajmiej 3-4 tury, a tak realnie to zakopuje sie na cala bitwe...

10tka tylko po to zeby wziasc longow, ktorych to uwazam za duzo lepszych i fajniejszych od warriorow :) thundow wiecej nie potrzeba, majac 20 strzelcowbedzie ciezko robic zamek w rogu stolu...
p.s. 10tka ma bojowe zadanei zajmowania 2giej deploymentowej cwiartki :) ( w lesie/ domku :P)

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

@ Thurion
Ty faktycznie jesteś zdrowo szurnięty z tym Master Inżynierem:)

Ale co by go zrobić jeszcze większym pakersem - daj mu handguna albo pistolety. Jeszcze taki mały stand and shoocik:)
Ma to oczywiście swoje minusy. Jeśli juz ktoś będzie się próbował wbić, to nie licz na mały oddział, który przy odrobinie Twojego szczęścia można spanikować: terki, warhawks riders, a nawet pedzie.
Jak coś wjedzie, to juz konkretnie:(

BTW. Lobbuje w Twoim (i swoim:) interesie co by zmienić rozkład bitew. Widział?

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Jak na mój gust - Master Enignner out, jednego szmita na bsb - na 2k, mi 1 szmit z 3 scrollami starczy, a ty na 1500 masz 2. Grałem kilka razy na master enginnerze i wcale niejest taki zaje***ty, już than z dwurakiem i RoStone się lepiej sprawdza. Ściągnąłbym valiant rune z klopy.
Za punkty z master enginnera i valianta bym dopakował warriorsów :wink: . Im więcej klocków do bicia tym lepiej, a warriorsi mogą nawet coś zbrejkować, bo że enignner w maszynie to zrobi to ja w to niewierze.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

TomCio pisze:Jak na mój gust - Master Enignner out, jednego szmita na bsb - na 2k, mi 1 szmit z 3 scrollami starczy, a ty na 1500 masz 2. Grałem kilka razy na master enginnerze i wcale niejest taki zaje***ty, już than z dwurakiem i RoStone się lepiej sprawdza. Ściągnąłbym valiant rune z klopy.
Za punkty z master enginnera i valianta bym dopakował warriorsów :wink: . Im więcej klocków do bicia tym lepiej, a warriorsi mogą nawet coś zbrejkować, bo że enignner w maszynie to zrobi to ja w to niewierze.
twoje zmiany sa esencja tego czego nigdy nie zrobie ze swoja krasiowa rozpiska, niemniej dzieki za zainteresowanie :)

spot@ widzial i tez lobbuje ;)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Zawsze jak widze twoją rozpe to jest tam master enignner i nigdy niewiem dlaczego Ci się tak podoba :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

gdzie zamierzasz trzymac ten twoj fetysz?

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Master inżynier jest zajebisty ogólnie. A dlaczego?
Bo okopuje sobie maszynę i w rezultacie przyjmuje na klate lance, pegazy itp. (lanca do konca gry najprawdopodobniej ugrzęźnie w tej maszynce:)

Po drugie jest ekstra crewmanem a większość ludzi tego nie docenia a to jest przegieta zasada... Hmmm... tracimy całą załogę a on wejdzie sobie do tej maszynki i przeciwnik nie ma za nia punktów.

Po trzecie bardzo się przydaje do dołączania go do klop i cannonów:)

Jak na kolesia za 100p (z 1+ savem) to jest wręcz zajebisty no ale każdy ma swoje zdanie.

Jak grałem pierwszy raz dwarfami to miałem takiego kolesia z shieldingiem i stonem w cannonie a załoga miała +1 do CR dodatkowo i zbliżały się do mnie skavy to wzięłem weszłem jeszcze thanem do tego działa i rzuciłem challenge'a na clanraty i potem się jeszcze wbiły slavy. I muszę powiedzieć że te 2 klocki złamałem:)

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

TomCio pisze: zbrejkować, bo że enignner w maszynie to zrobi to ja w to niewierze.
no sory za drugi post ale ja z pomocą thane'a złamałem 2 oddziały a w dodatku jeden od boku:)

A co do valianta to nie wywalaj bo bedziesz oddziały brejkował tą maszyną

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

No brawo, a widziesz w tej rozpisce thana ?
Ja tu widze master enginnera, co ma 2a z s6.
Pozatym ja jednak wole te 100 zaoszędzić i dać w coś innego.
A artyleria krasnoludzka jest na tyle silna, że niepotrzebuje pomocy w postaci master enginnerów i takich tam, jeszcze bym zrozumiał jakby tu był cannon, ale w klopie naprawde jest zbędny, bo przerzut artylerki i 2a z s6 za 100 pkt to nie dla mnie. W cannonie daje to d6 ran, a klopa ma to z bazy dlatego IMO jest zbędny. Do tego jeszcze pakuje specialnie dla niego unbreakable na maszyne, co ciągnie następne pkt.
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Widac anty HE i anty Skavenska rozpa i tyle....Niestety z paroma innymi wogole nie ma szans :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Pewnie pograć sie tym daa , ale nie jest to pełna moc krasnali :)
2 szmitów ..cóz dla mnie niezrozumiałe.
Brak BSB..co najmneij dziwny.
Po prostu jakos mi nie leży taka koncepcja krasków - ale jak ci sie spisuje to ok.

Co do zmian ? To szmicika zrobić z 2xSpellbrejkiem i chalange'em, BSB z +2siłki i ASF. ME ... mozęsz przypuszczac co by sie z nim stało..zmaienił by siew dobrych kilku warriorsów ;) Valiant podobnie - ale to juznei byłą by twoja koncepcja. Natomiast BSB IMO obowiązek w kraskach :)

Longom jeszcze zamiast determinacji Batla, i dobił bym ich do 20 - czasem trzeba wyjść z oddziału i te +1 za ostatni szereg sie przydaje.
Pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:
Robson pisze:czy mi sie wydaje czy thurion waluje z tym inzynierem w klopie z unbreakable :roll: :D
o to mi chodzlo w moim pytaniu... czekam na jego przyznanie soie do umyslnego wala :twisted: :wink:

Niby czemu? Rolling Eyes
-->rb
a ja proponuje sobie kupic/ poczytac ksiązke do krasi...

@chyba najbardziej trafną uwagę zaprezentował Malal :P :P

Daro pisze:Pewnie pograć sie tym daa , ale nie jest to pełna moc krasnali :)
wiem, wiem, za malo warriorow...
Daro pisze: 2 szmitów ..cóz dla mnie niezrozumiałe.
6 DD, proste, 5 DD a 6 DD to astronomiczna roznica :)
Daro pisze: Brak BSB..co najmneij dziwny.
nigdy nie rozwazalem wystawiania bsb... jak mam brac bsb i robic semi pierdzaca rozpiske to se wole wziasc chaos ;)
Daro pisze: Po prostu jakos mi nie leży taka koncepcja krasków - ale jak ci sie spisuje to ok.
zagrany jeden turniej, jej wersja na 2250, 2gie miejsce, nieduzo do wygrania, lokal w bydzi na 20 pare - 30 osob
Daro pisze: Natomiast BSB IMO obowiązek w kraskach :)
not in my opinion :)
Daro pisze: Longom jeszcze zamiast determinacji Batla, i dobił bym ich do 20 - czasem trzeba wyjść z oddziału i te +1 za ostatni szereg sie przydaje.
Pozdro
myslalem nad tym, ale wole miec ten brejk na kostce, ten oddzial ma przyjmowac najgorsze co da sie przyjac...i ma to ustac :)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Przy takim strzelaniu nawet najgorsze nie jest takie złe :D

A mój BSB to on daje średni +2-+3 do CR, i sobie chodzi miedzy oddziałami , bedąc w zreformowanych thundach spokojnie przyjmują szarze zwyklych klocuszków, IMO warte przemyslenia.

Pozdro

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

No niewiem, mi na 2k 5DD i 3 scrolle starczą.
myslalem nad tym, ale wole miec ten brejk na kostce, ten oddzial ma przyjmowac najgorsze co da sie przyjac...i ma to ustac
To wywal master cepa i daj zamiast niego bsb z rune of stone, wtedy to będzie mógł więcej przyjąć i ustać.
Obrazek

ODPOWIEDZ