Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
w zasadzie alter Hoda + brierhart może się sprawdzić jako kamikadze na bolce czy łuczników...bałbym sienormalnym biegaczem (hełm i ward) szarżować nałuczników bo może tego warda niepotrzebnie stracic...a takim? jeszcze wyszarżowywać z lasu...
w każdym razie zasięg ,poj. cel zbrojka...elfy na 6 przy szarży 7...
albo bolce...
Biegacz z samą Hodą to jest tani model biorąc pod uwagę możliwości...138 pkt za hodę i kamikadze na maszynki to jednak mało...albo z wildami w kawę czy klocek...
w każdym razie zasięg ,poj. cel zbrojka...elfy na 6 przy szarży 7...
albo bolce...
Biegacz z samą Hodą to jest tani model biorąc pod uwagę możliwości...138 pkt za hodę i kamikadze na maszynki to jednak mało...albo z wildami w kawę czy klocek...
Mogę powiedzieć, że mi się nie opłaca, bo 2 alterów z sporą przeżywalnością, a jeden z dobrym savem, a drugi miotający bolce, jakieś fasty itp. to różnica. Oczywiście każdy ma swój gust. Co do większych formatów, ja bardzo często gram na alter lordzie, to jest dobra inwestycja.Kal_Torak pisze:Hmmm...skoro nigdy nie grałeś to ciężko mówić że się nie opłaca
Mniej więcej właśnie taki tok myślowy prowadzi w kierunku 2 czołgów i altara
tak, grałem na GG w poprzedniej edycji, ale nie tylko ja, więc możesz brać mnie za kogoś innego. Swego czasu byliśmy na kilku turniejach z kumplem który także stosował GG, i kilka razy wysoko zaszedł .Kal_Torak pisze: Czy ja dobrze pamietam, że grywałeś na Glade Guards w 6 edycji (czyli wcześniejsi włoćznicy)?? Jeśli tak to nic dziwnego, że grasz na ethrnalach, bo kosztują 2 punkty więcej od tamtych a są o niebo lepsi . Ethernale wypadali super ekstra jeszcze na tle straych HE porównując ich włoczników za 11 punktów. No ale teraz piechota HE rzuciła ich w cień...
ja mam niestety gorszy zmysł taktyczny od Tomka, ale lubię grać rozpiskami które pasują mi klimatem i nie są standardowe.
hm, nie mam przy sobie rozpiski żadnej, na mniejsze punkty zwykle jednak mam coś takiego:Grzech76 zaciekawiłeś mnie...
Podaj może swoje standardowe rozpy na 1500 i 2000 - jestem ich ciekaw po twoich wypowiedziach
heros na orle z hailem,
bsb zazwyczaj ze sword of might i 3+ wardem do pierwszego nieudanego
2x8driad
10 lucznikow
5 glade riderow
19 eternali z fcg i warbanerem
9 tancerzy
treeman
czasami nie biorę drzewa tylko orla i wciskam drugi oddzial eternali, na mniejsze punkty spisują się naprawde dobrze.
ostatnio zaczynam przekonywać się do wild riderów więc pewnie pojawią się w moich rozpiskach też.
niestety, coraz mniej czasu na testowanie możliwości i turniejowanie nie pozwala na zbyt wiele eksperymentów...[/quote]
a ja wolalem miec fasta który nie musi czekać 5 tur żeby coś zdziałać, ale taki który może przez te 5 tur coś zabić jeszcze. a do tego dać flee gdy potrzeba.Piotras pisze:Myślę, że z tej rozpy wyrzucił byś słomke i jesteś w stanie zamiast glade ridersów wrzucić wildów, ale wiadomo co kto lubi. Ja na GR nie grałem już baardzo długo...
wywalić fasta 1 etenrala i masz na wildów bez niczego...nawet 3 pkt zostają na ew LA dla BsbkaPiotras pisze:Myślę, że z tej rozpy wyrzucił byś słomke i jesteś w stanie zamiast glade ridersów wrzucić wildów, ale wiadomo co kto lubi. Ja na GR nie grałem już baardzo długo...
5 tur? Dziwne, no ale ok... Co do fasta, faktycznie, brak możliwości dania flee wildami boli, ale za to nadrabiają przyłożeniem...grzech76 pisze:a ja wolalem miec fasta który nie musi czekać 5 tur żeby coś zdziałać, ale taki który może przez te 5 tur coś zabić jeszcze. a do tego dać flee gdy potrzeba.Piotras pisze:Myślę, że z tej rozpy wyrzucił byś słomke i jesteś w stanie zamiast glade ridersów wrzucić wildów, ale wiadomo co kto lubi. Ja na GR nie grałem już baardzo długo...
Co do składu stuffu, jak napisał Urban.
w zasadzie fast ma taki plus poza mówieniem flee że przeciwnik go lekceważy trochę...ustawiłem siena klocek orkasów fastem(który wcześniej zjadł 2 bolce) od tyłu i wildami od przodu tak że klocek był mniejwiecej pomiedzy nimi a przeciwnik olał fasta...szarża...fast na tył i wbił 3 rany...wildzi 4 przeciwnik niezrobił nic zgadnijcie co się stało?
(wyszło +10 CR dla mnie)
(wyszło +10 CR dla mnie)
jeżeli przeciwnik jest kiepski, to zlekceważy jednostkę, która jest w stanie przelecieć mu po maszynach i potem jeszcze ustawić się na szarżę od tyłu na jego jednostki. gra z takim przeciwnikiem to chyba czysta przyjemność...Urban pisze:w zasadzie fast ma taki plus poza mówieniem flee że przeciwnik go lekceważy trochę
a co do 5 tur ustawiania się wildów - zwykle, gdy grałem przeciwko WE, wildzi przeciwnika nie szarżowali wcześniej niż na to pozwoliłem. ja sobie strzelałem, oni czaili się w lesie i czekali na okazję. taka dziwna sprawa trochę...
No to rzeczywiście dziwne, szczególnie że wystawienie się na jeden strzał (o ile nie ma się na przeciw siebie organek ) nie kończy się zazwyczaj utratą całego oddziału, a kiedy rozpoczynają konsumpcję maszyn to częstokroć nie kończą do końca bitwy. Oczywiście nie wiem jaką rozpiską ich tak szachujesz
Nie no, gram WE, więc maszyn nie mam. driady powinny uszczuplić szeregi WR nawet gdy zaszarżują, a taka wymiana jest dość dobra wg mnie.
pozatym, szarża wildów na oddzial EG, niezależnie od której strony nie jest dobrym pomysłem, tak samo szarża na drzewo.
strzał 5 GR to powiedzmy 1 trup WR, plus ostrzał łuczników, drzewo i jego korzonki...
jasne, że to fajnie wygląda w teorii,
ale w praktyce też da się to wykorzystać...
pozatym, szarża wildów na oddzial EG, niezależnie od której strony nie jest dobrym pomysłem, tak samo szarża na drzewo.
strzał 5 GR to powiedzmy 1 trup WR, plus ostrzał łuczników, drzewo i jego korzonki...
jasne, że to fajnie wygląda w teorii,
ale w praktyce też da się to wykorzystać...
Jak pisął grzech76 zaletą GR jest to, że zawsze coś robią w turze, dzięki swoim łukom oraz możliwości flee. Przeciwnik bardzo często się nimi nie przejmuje a woli polować oczywiście na WR.
WR mają tą przewagę, że kosztami z GR niemal się nie różnią. Porównując ilość zasad specjalnych (WR ma ich od groma) za 10 punków różnicy powoduje, że większość osób będzie właśnie stawiała na WR, bo lepsza przezywalnosc, bo lepsze pierdyknięcie, bo MR 1, bo wzbudzają strach, bo forest spiryt jednocześnie, bo siła 4, a w 2 turze walki włącza im się tryb walki wardancerów, czyli 2 ataki z siła 4...
Jak gracz na to patrzy to widzi tylko jeden słuszny wybór. W tym wypadku to brak balansu punkowego pomiedzy WR a GR. WR raczej drożej nie mogą kosztować, bo mimo wszytsko to lekka jazda i tak w cenie ciężkiej jazdy. Natomiast GR powinni stanieć pomimo, że i tak są lepsi i tańsi niż staroedycyjni GR. Powinni kosztować 100 punktów/105 i móc na bliskim zasięgu strzelać z siła 4. lbo prznajmniej te 120 z możliwością strzału GG.
Z drugiej strony GR dają sobie rade z WR, bo mają łuki, co pozwala im np. oddać salwe 1 czy drugą a potem 2 czy 3 z S&S. WR mają duże prawdopodobieństo że albo znikną całkowicie albo zostanie 1 czy 2. Ale to juz teoryhammer. Najważniejsze, że mimo wszytsko zdolność GR zastępuje nam orły, które były w specialach na WD. A ich łuki są dobrym wsparciem strzeleckim.
Chciałem też zauważyć że obecne WE posiadają wszystkie jednostki ze zdolnościami pasującymi do walki partyzanckiej, a zatem do samych WE. Wszytsko porusza się po lesie, a GR mimo wszytsko to znakomity fast w niczym nie ustępujący DR z kuszami (a przeciez DR są powszechnie uznawaną i lubianą jednostką), są warhawki z zasadą hit&run, waywatcherzy ze specjalnymi zdolnościami wystawiania, no i Wild Riders jako ciężko uderzeniowy fast będący pewnym fenomenem w WH (no w sumie starzy pistioliersi byli nieco podobni ale nie całkiem)
Coraz częściej buduje rozpiski tak aby mieć min. po 1 z tych jendostek, czyli waywatcherów/scautów, warhawki, GR i WR. Gra się wtedy poprostu znacznie ciekawiej i wcale nie musza to być gorsze wyniki.
WR mają tą przewagę, że kosztami z GR niemal się nie różnią. Porównując ilość zasad specjalnych (WR ma ich od groma) za 10 punków różnicy powoduje, że większość osób będzie właśnie stawiała na WR, bo lepsza przezywalnosc, bo lepsze pierdyknięcie, bo MR 1, bo wzbudzają strach, bo forest spiryt jednocześnie, bo siła 4, a w 2 turze walki włącza im się tryb walki wardancerów, czyli 2 ataki z siła 4...
Jak gracz na to patrzy to widzi tylko jeden słuszny wybór. W tym wypadku to brak balansu punkowego pomiedzy WR a GR. WR raczej drożej nie mogą kosztować, bo mimo wszytsko to lekka jazda i tak w cenie ciężkiej jazdy. Natomiast GR powinni stanieć pomimo, że i tak są lepsi i tańsi niż staroedycyjni GR. Powinni kosztować 100 punktów/105 i móc na bliskim zasięgu strzelać z siła 4. lbo prznajmniej te 120 z możliwością strzału GG.
Z drugiej strony GR dają sobie rade z WR, bo mają łuki, co pozwala im np. oddać salwe 1 czy drugą a potem 2 czy 3 z S&S. WR mają duże prawdopodobieństo że albo znikną całkowicie albo zostanie 1 czy 2. Ale to juz teoryhammer. Najważniejsze, że mimo wszytsko zdolność GR zastępuje nam orły, które były w specialach na WD. A ich łuki są dobrym wsparciem strzeleckim.
Chciałem też zauważyć że obecne WE posiadają wszystkie jednostki ze zdolnościami pasującymi do walki partyzanckiej, a zatem do samych WE. Wszytsko porusza się po lesie, a GR mimo wszytsko to znakomity fast w niczym nie ustępujący DR z kuszami (a przeciez DR są powszechnie uznawaną i lubianą jednostką), są warhawki z zasadą hit&run, waywatcherzy ze specjalnymi zdolnościami wystawiania, no i Wild Riders jako ciężko uderzeniowy fast będący pewnym fenomenem w WH (no w sumie starzy pistioliersi byli nieco podobni ale nie całkiem)
Coraz częściej buduje rozpiski tak aby mieć min. po 1 z tych jendostek, czyli waywatcherów/scautów, warhawki, GR i WR. Gra się wtedy poprostu znacznie ciekawiej i wcale nie musza to być gorsze wyniki.
Szczerze powiedziawszy byłem na niejednym turnieju i scoutów oraz warhawków nigdy nie widziałem. Dosłownie nigdy.Kal_Torak pisze:Coraz częściej buduje rozpiski tak aby mieć min. po 1 z tych jendostek, czyli waywatcherów/scautów, warhawki, GR i WR. Gra się wtedy poprostu znacznie ciekawiej i wcale nie musza to być gorsze wyniki.
Co do reszty zgadzam się. GR dla samego flee imho nie warto brać. Lepiej mieć za 10 pkt więcej mocniejszego kopa.
Co do walki WE vs. WE, to ostatnio wpadł mi do głowy szatański plan, a mianowicie:
1 Highborn @ 568 Pts
General; Longbow; Shield
Oaken Armour
Sword of Might
Stone of the Crystal Mere
1 Green Dragon @ [320] Pts
1 Noble @ 149 Pts
Light Armour; Battle Standard
Moonstone of the Hidden Ways
Biting Blade
1 Elf Steed @ [0] Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
20 Eternal Guard @ 307 Pts
Standard; Musician
War Banner
1 Guardian @ [12] Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard; Musician
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 66
Total Army Cost: 2250
Chyba każdy kto teraz obczai tą rozpe pojmie o co chodzi.
Przeciw WE jest bardzo dobra, ale jesli przeciek bedzie mial calaignorsa, to wejscie do lasu moze sie okazac tragicznym wyborem zwlaszcza dla EG.
Scautów to i ja niewiduję, ale zupełnie nie rozumiem co ludzie mają do Warhawków. Kurcze może i są za drodzy o te 5 punktów, ale przecież 15/20 punktów to nic... Ja sie zakochałem w Warhawkach.
Chodzi oto, że ja bardzo częst prowadze rżnorakie "samobójcze szarże" w celu wyeliminowania zwykle maga w regimenciec czy slabiej opancerzonego bohatera. A dzieki warhawkom szarza samobojdcza dzieki hit and run juz szarza samobojcza nie jest . Dlatego tak duze znaczenie mają dla mnie GR i Warhawki. Pozatym obie jendostki strzelaja i już wielokrotnie odstzreliwaly maszyny dwuzalogowe. Dodatkowo warhawk ma ta przewage ze sa flayersami i skirmiszerami, a to oznacza ze otwieraja sie nowe mozliwosci taktyczne oraz znacznie zwieksza mobilnosc.
Łatwo się można przekonać, że rozpiski robione na jedno kopyto sa w grze bardzo nudne. Od kiedy zacząłem tesotwać w jednej rozpie lataczy i fasty, jendostki ze scautem i kawalerie z uderzeniem, bohatera chociazby ze snajperkami i wsparciem magii etc. gra się znacznie ciekawiej bo wykorzystuje się w pełni każdą faze tury (ruch, strzelanie, magie, walke) a nie jednej czy dwóch
Scautów to i ja niewiduję, ale zupełnie nie rozumiem co ludzie mają do Warhawków. Kurcze może i są za drodzy o te 5 punktów, ale przecież 15/20 punktów to nic... Ja sie zakochałem w Warhawkach.
Chodzi oto, że ja bardzo częst prowadze rżnorakie "samobójcze szarże" w celu wyeliminowania zwykle maga w regimenciec czy slabiej opancerzonego bohatera. A dzieki warhawkom szarza samobojdcza dzieki hit and run juz szarza samobojcza nie jest . Dlatego tak duze znaczenie mają dla mnie GR i Warhawki. Pozatym obie jendostki strzelaja i już wielokrotnie odstzreliwaly maszyny dwuzalogowe. Dodatkowo warhawk ma ta przewage ze sa flayersami i skirmiszerami, a to oznacza ze otwieraja sie nowe mozliwosci taktyczne oraz znacznie zwieksza mobilnosc.
Łatwo się można przekonać, że rozpiski robione na jedno kopyto sa w grze bardzo nudne. Od kiedy zacząłem tesotwać w jednej rozpie lataczy i fasty, jendostki ze scautem i kawalerie z uderzeniem, bohatera chociazby ze snajperkami i wsparciem magii etc. gra się znacznie ciekawiej bo wykorzystuje się w pełni każdą faze tury (ruch, strzelanie, magie, walke) a nie jednej czy dwóch
Tak, ale nie przewiduje tego, żeby przeciwnik grał na mocnej magii. A jeśli tak, to po prostu dopóki nie wyeliminuje magów to się nie przeteleportuje. Łucznicy żeby wyciąć WR czy GR, potem tną do innych rzeczy.Kal_Torak pisze:Przeciw WE jest bardzo dobra, ale jesli przeciek bedzie mial calaignorsa, to wejscie do lasu moze sie okazac tragicznym wyborem zwlaszcza dla EG.
Teraz co do Warhawków. To jest chyba jedyna jednostka w armii WE, która do mnie nie przemawia. No po prostu 40 pkt za latający 1 atak z mozliwością hit & run. No nie wiem, grałem na nich na prawdę nie raz, ale za każdym razem po prostu nie dawały rady. Być może źle je prowadziłem, wiadomo to też opcja...
Pozdro
Po pierwsze nie 1 atak a 2 ataki oba z WS4 i oba z siła 4 przyczym warhawki ma już wbudowaną siłe 4 plus łuki z brakiem kar za ruch . To mało nie jest a i z US2 zajmują ćwiartki, zdobywają boki i tyły. Dodatkowo dzięki skirmishowi z lataniem nieraz przeciwnik nieświadomie wystawia się na szarże albo odsłania niechcacy smakowite kąski do zaszarżowania/odstrzelenia. Ja ich bardzo polubiłem bo staram się składać tak rozpy, żeby przeciwnik magów mógł schować tylko w regimencie (bo w lesie niebezpiecznie zwlaszcza przy calaignorsie, a poza lasem to łuki i strzały, a jak w regimencie już są to wtedy wkraczają warhawki .
Swoją drogą ostatnio testuje coś takiego na 1500:
Noble na Great Eaglu (zastanawiam sie czy dać mu Sztandar Armii)
- Light armour, Shield, Spear
- Hunters Talon
- Pageant of Strikes
Alter Noble
- Great Weapons, Light Armour, Shield
- Helm of hunt lub brainheart (co proponujecie?)
- Hail of Doom Arrows
Spellsinger 1lvl (Tutaj są dwie opcje - dajemy mu 2lvl i ew. calaignos żebym mogł sobie poczarować ew. poprzesuwać toszke laski i trzymać od nich na dystans przeciwnika czy może odważnie z maga całkocie zrezygnować, a punkty przezbaczyć na 3 special)
- 2xDispell scrol
8 Driad
8 Driad
10 Glade Guards
10 Galde Guards
5 Glade Riders
6 Wild Rider
- War banner
4 Warhawki
5 Waywatchers
Rozpa nastawiona na kluczenie, szarpanie i na polowania na magów przy wykorzystaniu wiekszosci aspektow armii leśnych elfów, a zatem łuczników, zwiadowców, fastów, lataczy, szybkości etc. Ostatanio bardzo miło mi się tym grało
Swoją drogą ostatnio testuje coś takiego na 1500:
- Hunters Talon
- Pageant of Strikes
Alter Noble
- Great Weapons, Light Armour, Shield
- Helm of hunt lub brainheart (co proponujecie?)
- Hail of Doom Arrows
Spellsinger 1lvl (Tutaj są dwie opcje - dajemy mu 2lvl i ew. calaignos żebym mogł sobie poczarować ew. poprzesuwać toszke laski i trzymać od nich na dystans przeciwnika czy może odważnie z maga całkocie zrezygnować, a punkty przezbaczyć na 3 special)
- 2xDispell scrol
8 Driad
8 Driad
10 Glade Guards
10 Galde Guards
5 Glade Riders
6 Wild Rider
- War banner
4 Warhawki
5 Waywatchers
Rozpa nastawiona na kluczenie, szarpanie i na polowania na magów przy wykorzystaniu wiekszosci aspektow armii leśnych elfów, a zatem łuczników, zwiadowców, fastów, lataczy, szybkości etc. Ostatanio bardzo miło mi się tym grało
Wiesz co, taka rozpa jest genialna.
Teraz tak, co do nobla na orzełku, nie dawaj mu sztandaru armii, po
prostu raczej przerzut na niczym sie nie przyda (nie ma drzew). Alter z hełmem. Mag na te punkty 1 poziom z 2 scrollami, 2gi poziom to strata punktów.
Driady, łucznicy, wiadomo. Co do reszty to hmm... WW masz za mało, imho 5 da rade wystrzelać, np. 2, a wtedy 3 już nie ma dużo do gadania w cc.
Warhawki 4 muszą być, 3 za łatwo schodzą.
Wildzi, właściwie Twój oddział uderzeniowy. Zastanawiałbym się nad wyrzuceniem 1dnego WR i banneru i dania zamiast tego 2 WW i muzyka w GR.
Moim skromnym zdaniem to jest dobra rozpiska, spróbuj na niej zagrać:
Teraz tak, co do nobla na orzełku, nie dawaj mu sztandaru armii, po
prostu raczej przerzut na niczym sie nie przyda (nie ma drzew). Alter z hełmem. Mag na te punkty 1 poziom z 2 scrollami, 2gi poziom to strata punktów.
Driady, łucznicy, wiadomo. Co do reszty to hmm... WW masz za mało, imho 5 da rade wystrzelać, np. 2, a wtedy 3 już nie ma dużo do gadania w cc.
Warhawki 4 muszą być, 3 za łatwo schodzą.
Wildzi, właściwie Twój oddział uderzeniowy. Zastanawiałbym się nad wyrzuceniem 1dnego WR i banneru i dania zamiast tego 2 WW i muzyka w GR.
Moim skromnym zdaniem to jest dobra rozpiska, spróbuj na niej zagrać:
Spróbuj może tak.Rozpiska na 1500 punktów:
Noble na Great Eaglu @ 161 Pts
- Light Armour; Shield; Spear
- Stone of the Crystal Mere
Alter Noble @ 158 Pts
- Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
- Hail of Doom Arrow
- Helm of the Hunt
Spellsinger @ 140 Pts
- Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
- 2x Dispel Scroll
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 129 Pts
Musician
4 Warhawk Riders @ 160 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard
7 Waywatchers @ 168 Pts
CP: 3, DD: 3, MiA: 61, TAC: 1496.
zapomnialem dopisac jeden bardzo ważny przedmiot na bohaterze z orłem:
- Hunters Talon
- Pageant of Strikes
Ma być dodatkowym batem na wrażych magach a i przy odrobinie szczęścia zdejmuje w jendą ture załoge bolca .
Myslałem również o wersji ze snajperkami dla bohatera waywathera lub scauta. Innym ciekawym pomysłem jest danie snajperek kolejnemu alter noblowi . Opcje jest wiele, a taki bohater stresuje straszliwie rozpiski na magii. Stad zreszta myslalem aby dac 2 lvl magowi, bo jesli zniweluje chociazby caddych przeciwnika sam bede mogl juz nawet rzucac czary przy jednym magu
Piotras Twoja alternatywa również jest bardzo fajna. Gosc na eaglu z stonem to eównież niezły bat na maszyny wroga czy magów przeciwnika. Może też być w wersji alter z stonem i helmem.
Fakt przyudaloby sie przynajmniej 6 waywatcherów i muzyk dla GR. Jak ja nie lubie obcinac WR . Mam takie przyzwczajanie jeszcze z AL z white dwarfa, bo wtedy uzywałem 6 GR z Waranerem, a mieli wtedy 4+ pancerza i byli fastem. Taka namiastka wildów
Ale czy aby napewno ta rozpa jest genialna
- Hunters Talon
- Pageant of Strikes
Ma być dodatkowym batem na wrażych magach a i przy odrobinie szczęścia zdejmuje w jendą ture załoge bolca .
Myslałem również o wersji ze snajperkami dla bohatera waywathera lub scauta. Innym ciekawym pomysłem jest danie snajperek kolejnemu alter noblowi . Opcje jest wiele, a taki bohater stresuje straszliwie rozpiski na magii. Stad zreszta myslalem aby dac 2 lvl magowi, bo jesli zniweluje chociazby caddych przeciwnika sam bede mogl juz nawet rzucac czary przy jednym magu
Piotras Twoja alternatywa również jest bardzo fajna. Gosc na eaglu z stonem to eównież niezły bat na maszyny wroga czy magów przeciwnika. Może też być w wersji alter z stonem i helmem.
Fakt przyudaloby sie przynajmniej 6 waywatcherów i muzyk dla GR. Jak ja nie lubie obcinac WR . Mam takie przyzwczajanie jeszcze z AL z white dwarfa, bo wtedy uzywałem 6 GR z Waranerem, a mieli wtedy 4+ pancerza i byli fastem. Taka namiastka wildów
Ale czy aby napewno ta rozpa jest genialna