Mastery w sezonie 07/08 a mastery w sezonie 08/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Buszman pisze: ocenianie masterow na podstawie frekwencji byloby niesprawiedliwe wobec mniejszych osrodkow.
no tak, np u nas ledwo limit byl a przeciz mamy xtra warunki, ktore jeszcze dodatkowo mog ulec poprawie.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To jak - głosowanie nad 9ką ?? (10te DMP jest z automatu )
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Scimitar uspokuj sie!!! Mamy jeszcze 2 tygodnie , a to jest za wazna sprawa zeby rzucac sie na nia na hop siup.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dokładnie będzie głosowanie i zobaczymy co będzie z automatu a co nie:)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Ziemko pisze:Scimitar uspokuj sie!!! Mamy jeszcze 2 tygodnie , a to jest za wazna sprawa zeby rzucac sie na nia na hop siup.
podobny spokój panował rok temu, a skończyło się jak pamiętamy tym, że system punktacji mieliśmy w końcu maja, a listę masterów praktycznie też w okolicach czerwca (o regulaminie ligi w sierpniu już nie wspomnę).
Więc na co czekać ?? Listę kandydatów mamy chyba już gotową? To tylko ruszyć z głosowaniem i tyle, coby nas nowy sezon ligowy znów nie zastał w trakcie niekończących się debat.

A tak przy okazji - chcemy by głosowanie było jawne ?? czy też każdy ma swoją listę 9-10 masterów wysłać na priv któremuś z modów i na koniec głosowania zostanie wszystko podliczone ? Tak samo wraz z wynikami głosowania zostałoby umieszczone kto na co głosował. Moim zdaniem to dość dobre rozwiązanie, bo uniknęłoby się sugerowania głosami innych.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Glosowanie tajne mysle , ze w tym przypadku bedzie dobra opcja ( uniknie sie w tym wypadku sytuacji - ooo nie zaglosowal na nas to my na niego tez nie glosujemy) , moge sie podjac przyjmowania glosow.

Nadal nie jest rozwiazana kwestia nowego osrodka i jak to w glosowaniu okreslic , no bo jesli bedzie to 1 miejsce i podamy pod glosowanie nowe osrodki to z gory pewne jest , ze ZG wygra i jest to troche nie fair w stosunku do reszty nowych...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Scimi: tez prosilbym o rozwagę, niech sie chociaz troche wiecej czlonkow LL wypowie, poczekaj ze 3 dni, i potem zaloz glosowanie, bo jest to wszak najwazniejsze glosowanie w roku.

Co do metody glosowania: to zawsze bylo powtarzane ze najslabsze ogniwo w danym sezonie ma odpasc a na jego miejsce wskoczyc ma nowy Master (badz chociazby stary, ale taki ktory w tym sezonie sie nie odbyl), wiec warto byloby o tym sobie przypomniec.
Natomiast jeśli chodzi o dawanie komus mastera z automata, to jestem za stanowczym NIE. Najsprawiedliwsze wydaje sie byc wlasnie glosowanie za całą dziesiatka (dziewiatka, jesli na nowe mastery glosowaloby sie oddzielnie). Po co komukolwiek dawac mastara z automata ? Skoro byl taki super wyjebany w kosmos, to i tak go dostanie w glosowaniu, a tak to trzeba bedzie zakladac jeszcze kolejne glosowanie pt. "ktore osrodki maja dostac mastera z automatu?".

Glosowanie tajne wydaje sie byc ciekawym pomyslem, ale po tym co uswiadczylem juz na LL to wysylanie komukolwiek PMek to nie jest dobry pomysl... Moze jakis inny ?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a nie daloby rady na stronie rankingu zrobic czegos a'la ankieta dla zalogowanych? czy moze nawet na forum BP?
troche roboty kodowej ale wtedy kazdy z nas by mial 1 glos, wybieral 10 pozycji z listy, klikal i juz..

powinno byc tajne glosowanie, na 9 imprez z obecnego sezonu + jeden z nowych osrodkow. DMP raczej nie powinno byc jako nowy master glosowane skoro opiera sie na renomie poprzednich imprez..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tylko DMP lokalem - imho glupi pomysl. Dobra opcja glosowania jest wymog glosowania na conajmniej 1 nowy osrodek , reszta jak kto chce w glosowaniu tajnym.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

IMO powinniśmy jak w latach ubiegłych wrzucić wszystkie Mastery do jednego wora i zagłosować za najlepszą 10tką. DMP nie powinno mieć tu jakiegoś przywileju (chociaż i tak na nie będę głosował).
Co do tajności głosowania, uważam to za dobry pomysł, ale oczywiście z ujawnieniem poszczególnych głosów już po zakończonym głosowaniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Moja propozycja. Podzielić na dwa worki. Stare ośrodki i nowe ośrodki.

Do starych ośrodków wrzucamy 13 z tego sezonu. Oddajemy głosy do moda grupy na priva. 9 głosów na stary worek i 1 na nowy. Na koniec mod publikuje wyniki i głosy każdej osoby z LL.

Najrozsądniejsze to rozwiązane wydawać mnie się.

Zostaje kwestia DMP, które nie do końca jest nowym ośrodkiem. Baza terenowa i orgi są z Gorzowa + Szafa. Nowe jest tylko miejsce.

Edit. Oczywiście mod musi zagwarantować ze nie będzie ostatnim sku...i nie wypłyną te głosy przed zakończeniem głosowania.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No to w sumie coś się już wyklarowało :)

Ziemko jako zbieracz/zliczacz głosów jest chyba dobrą osobą - ja tam zastrzeżeń co do jego uczciwości nie mam.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Green Knight pisze:Moja propozycja. Podzielić na dwa worki. Stare ośrodki i nowe ośrodki.

Do starych ośrodków wrzucamy 13 z tego sezonu. Oddajemy głosy do moda grupy na priva. 9 głosów na stary worek i 1 na nowy. Na koniec mod publikuje wyniki i głosy każdej osoby z LL.

Zostaje kwestia DMP, które nie do końca jest nowym ośrodkiem. Baza terenowa i orgi są z Gorzowa + Szafa. Nowe jest tylko miejsce.

Edit. Oczywiście mod musi zagwarantować ze nie będzie ostatnim sku...i nie wypłyną te głosy przed zakończeniem głosowania.

Nie zgadzam sie , bo ktos moze mialby ochote zaglosowac na 2 nowe osrodki i przez to nie moze ?? Wszystkie do jednego wora pod warunkiem , ze conajmniej 1 glos na nowy osrodek.

Odnosnie bycia sk.... to jesli to mialo byc to do mnie skierowane Green to traktuje to jako obelge.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Sorki Ziemko. NIe miałem zamiaru nikogo obrażać. Zwłaszcza Ciebie. Poprostu na początku zastanawiałem sie by głosy zbierał ktoś spoza LL.

jeśli czujesz sie obrażony przepraszam Cię najmocniej. Wydaje mi sie że mimo wszystko taka deklaracja powinna zostać złożona.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja nie mam parcia na szklo powiedzialem , ze moge to zrobic , ale nie musze. Oczywiscie jesli mialbym to zrobic to deklaruje , ze nikt poza mna nie wiedzialby o rozkladzie glosow w trakcie , a takze o poszczegolnych glosach czlonkow LL , az do konca glosowania.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

I ja z tego miejsca popieram Twoją kandydaturę. :wink:

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Ziemko pisze:
Green Knight pisze:Moja propozycja. Podzielić na dwa worki. Stare ośrodki i nowe ośrodki.

Nie zgadzam sie , bo ktos moze mialby ochote zaglosowac na 2 nowe osrodki i przez to nie moze ?? Wszystkie do jednego wora pod warunkiem , ze conajmniej 1 glos na nowy osrodek.
zgadzam sie z ziemkiem z jednym wyjatkiem - zadnego obowiazku glosowania na nowe osrodki - niech kazdy glosuje tak, jak uwaza.
jestem za pelna demokracja, czyli zadnych uprzywilejowanych imprez dostajacych mastera 'z automatu' - niech wszyscy zgloszeni maja rowne szanse.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

pelna demokracja, 10 masterow wybieranych z puli 15, popieram tajne glosowanie z pozniejszym ujawnieniem (po glosowaniu) glosow poszczegolnych osob

pzdr

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gobos tylko ta metoda nowe osrodki nie maja sily przebicia i zajebisty problem , zeby dostac sie do 10 uprzywilijowanych nie uwazasz ? Kazdy bedzie wolal zaglosowac na cos co bylo i byl tam niz na cos nowego ( co moze sie okazac duzo lepsze od niejednego starego mastera). Pozostaje przy swoim zdaniu 1 przymusowy glos kazdego na jakis nowy osrodek + 9 glosow tak jak kto chce.

P.S. Chyba bedzie trzeba zrobic glosowanie w sprawie sposobu glosowania na mastery ( kurde ale to paranoicznie brzmi :) , bo glosow jest sporo... Takie tygodniowe szybkie glosowanie mysle ze rozwiaze sprawe... Co myslicie ?

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a moze damy jeszcze opcje ze nie mozna glosowac na swoj osrodek??

Zablokowany