Plany- liga 08/09 i mastery

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

szafa@poznan pisze:żart pewnie nie, obstawiam ze niestety strzał w stopę.
ja tam po tropiku plakac nie bede :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Najbardziej podoba mi sie ocenianie imprez na których się nawet nie było.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ja nie oceniam tropiku jako turnieju organizacyjnie etc, bo nie wiem jak wygladal - mowie tylko ze wielu graczy nie jechalo na niego z powodu odstreczajaego dla nich formatu i zasad, i to imho jeden z glownych powodow dla jakich nie mial pelnej frekwencji masterowej. Nowe zasady wygladaja generalnie dokładnie tak samo odstereczajaco (2 głowy przy stole juz powaznie obnizaja tempo gry, nie wspominajac o trzech).

Gdyby byl to singiel 3k open, to co innego, ale 3 razy 1k to dla mnie jakas masakra.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Kielon pisze:Najbardziej podoba mi sie ocenianie imprez na których się nawet nie było.
turniej ktory od zawsze ma zasady tak odrzucajace ze nawet nie rozwazam wyjazdu na niego nie moze otrzymac pozytywnej opinii... to chyba oczywiste :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Witam, czy nowa liga 08/09 zaczyna się z dniem 1 maja? Czy może długi weekend to jeszcze stara liga?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Heinrich pisze:Witam, czy nowa liga 08/09 zaczyna się z dniem 1 maja? Czy może długi weekend to jeszcze stara liga?
Tak :)

Co do samych zgłoszeń - czemu aż tyle jest na październik/listopad ?? Znowu ma być tak, że na jesieni master za masterem, a potem sen zimowy i czekanie na coś do wiosny ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

master na stratcu jest uzalezniony od imprezy strategiconu, nie wiem czy termin daloby sie zmienic

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

coz, jesli nikt sie nie wycofa z tych terminow to sytuacja bedzie ciezka... bo o jesien konkuruje kilka fajnych imprez, ktore ze wzgledu na czas nie moga wszystkie byc masterami - a pozostale terminy w zasadzie bez konkurowania...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

no nie chciałbym sytuacji, że parę imprez dostanie rangę ze względu na brak kontrkandydatów
podobnie nie chciałbym, aby na jesieni było 6 z 10 masterów (w ciągu trzech miechów) - to też bezsens

chciałbym też przypomnieć pewną kwestię, która była już poruszana - kiedy ma się kończyć sezon ligowy ?? może w marcu ?? chodzi oczywiście o wyłanianie składu na Euro
Draconis - FOR EVER !!!

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

tylko PGA jest nie przekładalne.
jeżeli chodzi o strategikon to możemy być w miarę elastyczni, możemy go zrobić właściwie kiedykolwiek.
napisałem październik/listopad, bo to nasz tradycyjny termin, ale nie widzę problemu żeby zrobić go w lutym czy na wiosnę.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No to jeżeli ktoś ma jakieś kilka opcjonalnych terminów to niech pisze - łatwiej będzie później nad tym głosować.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

W Krakowie też jest nam wszystko jedno tak na prawde , z terminem jesteśmy sie w stanie dostosować , nie robi to żadnej różnicy ;)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

terminem troche omijanym przez mastery sa teraz wakacje.. miedzy 5 lipca (Wejcherowo) a 30 sierpnia (DMP) zgloszony jest jedynie TROPIK, ktory ze w zgledu na slaba frekwencje w obecny sezonie i zmiane na niesprawdzony format ma IMO małe szanse, jego glownym atutem jest wlasnie to, ze pozostałe mastery sa w odstępie ok miesiaca od niego :)

rok temu było jeszcze EURO (dotyczy ono ok 10-12 osob), teraz niema go w Polsce, wiec jest mała luka turniejowa.

no i o dziwo marzec/kwiecien sa mało obelgane.. w zgloszeniach na obecny sezon było chyba sporo chetnych na ten czas :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

cos ci sie źle czyta assasselo, jeszcze DMW w Ostrowie WLKP jest zgłoszone na ten okres czasu (lipiec bodajze).

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tak, zauwazyłem pozniej.. ale nie mialem czasu zedytowac posta.. przepraszam za uchybienie.

co nie zmienia mojego wewnetrznego przeczucia ze w wytypowanej 10 nie bedzie mastera w srodku wakacji.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie mozecie sie jakos zabrac za te mastery? bo to co jest teraz (glosowanie w sprawie glosowania Oo) to jakas porazka raczej jest...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

dobrze ze jest to glosowanie - jasne, klarowne zasady sa potrzebne. do konca ligi mysle ze przeglosujemy liste masterow

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

I takie rozwiazanie jest chyba szybsza niz dyskusja w powietrzu.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Co do Tropiku to był najlepszy master dla mnei w tym sezonie <po tem oczywiscei lublin> nei dlatego ze go wygralem !! ale byl swietny klimat a nocna impreza ROX

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Szkoda tylko, że miejscówka spalona. :(
Obrazek

ODPOWIEDZ