kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
jeżeli przy opisie czaru masz zaznaczone ,,no armour saves allowed" albo zapisek w tym stylu, to naparzasz bez sawe'ów, innym razem każdy atak powoduje normalne obcięcia pancerza.
Co do wardów- sąróżne. I takie, które są na wszystko i takie, które są kasowane przez magiczne ataki.
RB się kłania
Co do wardów- sąróżne. I takie, które są na wszystko i takie, które są kasowane przez magiczne ataki.
RB się kłania
Sprzeczam się z kolegą o pewną rzeczy, że:
-bonus za szeregi traci się po pierwszej turze walki
-bonus za to że jest mnie więcej traci się po turze walki
mi się to troche dziwne wydaje dlatego prosze o odpowiedź. Czy wogle jakiś bonus traci się po pierwszej turze walki.
-bonus za szeregi traci się po pierwszej turze walki
-bonus za to że jest mnie więcej traci się po turze walki
mi się to troche dziwne wydaje dlatego prosze o odpowiedź. Czy wogle jakiś bonus traci się po pierwszej turze walki.
Witam.
Pytanie odnosi się do regeneracji i ataków zadających więcej niż jedną rane. W podreczniku czytamy ,że jest to teraz zwykly ward save 4+ kasowany przez ogień. Innymi slowy czy przysłowiowy Troll obrywający z krasnoludzkiej katapulty najpierw testuje regeneracje a dopiero póżniej jeśli test zostanie oblany ustala się liczbe ran jaką otrzymał?
Pytanie odnosi się do regeneracji i ataków zadających więcej niż jedną rane. W podreczniku czytamy ,że jest to teraz zwykly ward save 4+ kasowany przez ogień. Innymi slowy czy przysłowiowy Troll obrywający z krasnoludzkiej katapulty najpierw testuje regeneracje a dopiero póżniej jeśli test zostanie oblany ustala się liczbe ran jaką otrzymał?
- Corvus Albus
- Kretozord
Może ktoś mi podać dokładny wymiar podstawki pod RBT DE.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
zadaj pytanie organizatorowi turnieju
a jesli grasz z kumplem to ustalcie miedzy soba..
jesli podawac juz koszty herosów, oddziałów to tylko podstwowe - tzn bez magicznych przedmiotów i sztandarów - za to FCG, wykupiona zwykła bron powinno byc podliczone i widoczne w rozpisce
pozdrawiam
a jesli grasz z kumplem to ustalcie miedzy soba..
jesli podawac juz koszty herosów, oddziałów to tylko podstwowe - tzn bez magicznych przedmiotów i sztandarów - za to FCG, wykupiona zwykła bron powinno byc podliczone i widoczne w rozpisce
pozdrawiam
No na przykład czy inwokacje (VC) mogę rzucać jak czarodziej jest w kombacie. Przy inwokacji jest tylko niejako w przenośni napisane ze na oddziały w kombacie może być rucana nic o magach nie ma.M.T. pisze:Zależy jakie, zależy na co chce rzucić. Magic missili nie może rzucać jeżeli on bądź jego oddział jest w walce. Co do innych czarow to może, ale jeżeli chce je rzucać na oddział w walce, to musi sprawdzić opis czaru.
PS: Jest tak ze można rzucać czary w kombacie ale sa wyjatki, czy raczej że nie mozna ich rzucać ale są wyjątki?
bedac w kombacie ogolnie mozna rzuciac czary, ale sa wyjatki.PS: Jest tak ze można rzucać czary w kombacie ale sa wyjatki, czy raczej że nie mozna ich rzucać ale są wyjątki?
czarów ogolnie nie mozna rzucac do combatu, ale sa wyjatki
pozdrawiam
po ostatnim turnieju nasuneły mi się 2 pytania
...........
................
mamy 2 skirmiszu i 5 kawaleri
kawa deklaruje szarże a skirmisz ucieka i tu jest pytanie w którą stronę ucieka. Kawa szarżowała prosto ale gość stwierdził że skirmisz ucieka od środka oddziału czyli po skosie na prawo przez co kawa musiała zrobić zwrot i wyszło tak
.......
..........
.......
.........
czy tak się robi czy zostałem zwałowany i druga kwestia
..........
5 kawy i maszyna gość deklaruje szarże maszyna trzyma pozycje po szarży sytuacja wyglądała tak
...............
...............
...........
...............
...............
bo kolega stwierdził że może się do maszyny dostawić jak chce????
zostałem zwałowany czy są to legalne zagrywki??
...........
................
mamy 2 skirmiszu i 5 kawaleri
kawa deklaruje szarże a skirmisz ucieka i tu jest pytanie w którą stronę ucieka. Kawa szarżowała prosto ale gość stwierdził że skirmisz ucieka od środka oddziału czyli po skosie na prawo przez co kawa musiała zrobić zwrot i wyszło tak
.......
..........
.......
.........
czy tak się robi czy zostałem zwałowany i druga kwestia
..........
5 kawy i maszyna gość deklaruje szarże maszyna trzyma pozycje po szarży sytuacja wyglądała tak
...............
...............
...........
...............
...............
bo kolega stwierdził że może się do maszyny dostawić jak chce????
zostałem zwałowany czy są to legalne zagrywki??
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, o 23:23 przez kanti, łącznie zmieniany 1 raz.