Imiona Skaveńskie...

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sn@jk
"Nie jestem powergamerem"

Imiona Skaveńskie...

Post autor: sn@jk »

Witam!...

Otóż jestem po lekturze "Dzieci Rogatego Szczura" i Kiedyś przeczytałem też "Księgę Szczura"... iiii.... pojawiło się w mojej małej skaveńskiej główce takie oto pytanie....

Kto i kiedy nadaje małym (bądź dużym) skavenom imiona....

O ile biało-sierściuchów to rozumiem że są bardzo oryginalni i im imiona maże nadawać ich przyszły mentor..... O ile czarno-sierściuchów też rozumiem bo za młodu są oddzielani od reszty miotu i trenowani na najlepszych wojowników...

To jednak skąd imiona mają zwykli clanbracia... (o ile mają :!: )... kto by się przejmował tą bezwładną, brązową i śmierdzącą masą... która już za miotu walczy o swe nędzne życie.... Czy sami sobie je wymyślają :?: .... Czy nadają im ich przełożeni gdy zostają wcieleni do "wspólnoty" klanowej :?: .... Czy może w ogóle ich nie mają :?:

Pozdrawiam...

PS: mam nadzieje że nie pomyliłem działów ale ten wydawał się najbardziej odpowiedni :roll: ...

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Sądze ,że tym się matka zajmuje ,albo dowódca :)

Awatar użytkownika
sn@jk

Post autor: sn@jk »

Matka to nie umie nawet gadać... może przesadzam ale one są poniżej hierarchii ... zaś dowódca.... on by się przejmował takim czymś jak inny skaven :twisted: ...

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Co do matki to nie wiedzałem. A molże sam wybiera?

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Ja myśle. że dowódca poprostu krzyczy: "wy, w tej chwili biegnijcie am i dajcie się zabić" :D

Awatar użytkownika
skink

Post autor: skink »

Skaveńskie matki to po prostu wiecznie naćpane, ogromne wory z dwoma otworami - jednym do karmienia, a drugim do rodzenia :) . A co do imion to prawdopodobnie skaveny same sobie nadają imiona, albo fajnie brzmiące, albo mówiące o niezwykłości danego szczurka, lub pasujące do pozycji danego skavena.

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

no jak to? rzucaja koscmi w tabelce ;)

a tak swoja droga to kiedys na jakis zajeciach popelnilem programik do losowania imion skawenskich:
http://rapidshare.com/files/112590277/skvnm.exe.html
Sanity is for the weak...

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Programik fajny :D Czasem jakieś dziwactwa nie do wymówienia wyjdą, ale zdecydowana większość w mocno skaveńskim duchu utrzymana ;)

A co do nadawania imienia... Myślę, że wygląda to obecnie jak dziś z przezwiskiem/pseudonimem. Jeśli ma się na tyle dużą siłę przebicia w społeczności, to można sobie nadać samemu i z tego prawa zapewne chętnie korzystają skaveny na wyższych stołkach. Gdy się z czegoś zasłynie lub będzie się czymś dany osobnik wyróżniać, do przylgnie do niego ta przywara choćby w jakiejś zdeformowanej postaci (np. ludzki brak włosów => Łysy, Gladzia itp.). Ew. dany skaven będzie nazywany słowem, które go najbardziej irytuje, ku uciesze klanbratów ;)

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

Wszystkie dziwactwa wg. tabelki z book of rat... a tak swoja droga to mogliby inni gracze skawenscy sciagnac i przetestowac... zrodlo dalej mam, to moznaby zrobic apgrejda ;)
Sanity is for the weak...

ODPOWIEDZ