CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

trikk pisze: VC mieszczą lorda ze scrollami na smoku
HE mieszczą SD z lordem z 4+warda i caddiego
DE mieszczą smoka z crimson deathem i 4+warda i caddiego
git, o to chodzi
trikk pisze: We mieszczą 3lvl Arcy z calaignorem, 2x scroll, biegacza z helmem i hailem, lvl2 maga ze scrollem i bsb golego
Orki mieszczą dużego szamana, 2x mały i jeszcze bsb black orka
git, niech mieszcza
trikk pisze: TK mieszczą latającego kinga i 3 liczy z hieraticiem i 2x scroll
:twisted:
nielegalna kombinacja, masz 3 licze (max 2) i reszta hieratic jara nie wykorzystasz, bo lamiesz zasady magii :twisted: :twisted: :twisted:
Scimi pisze:a jeszcze takie pytanie - jak są traktowane free sloty ?? Np. Cold One Chariot u DE, RBT u DE ?? Rozumiem, że Warriorzy ze spearami + Warriorzy z kuszami to dwie różne opcje jak skinki ??
tak jak mowisz
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, o 14:11 przez Furion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Furion pisze:
Husiat pisze:
ktorych wielu mial nie bedziesz, bo masz 700 na herosow. trzeba podjac meska decyzje: albo hellka, albo hersoi slansesza n sprezynach. nie mozna miec wszystkieo Wink
- Lordowie: Jeżeli lord dosiada coś innego niż Warhorse, traktujemy go jakby zajmował dodatkowy slot Rare. Rzeczy typu Kowadło również traktujemy, jakby ktoś ich dosiadał.
Jeżeli dobrze rozumiem, tylko smok chaous obcina Helke.

Chaos mimo wszystko ma troche gorzej.. Chociaż posiadanie smoka musi ciągnąć jakieś konsekwencje... :roll:
daemonic mount ma chyba wiecej niz 1W z tego co kojarze; mowisz o zwyklych koniach chaosowych ( na ktoryh not bene mozna jezdzic bez konsekwencji)
Chodziło mi o to, że tylko Lord na takim mouncie zdejmuje rara. Czyli "sprężynowcy slanesha" nadal będą wystawiani, bo to nie lordzi, a herosi... :wink:
To jest ogółem do 2250p formatu? Czyli to 700p na herosów?
Bo ja bym wolał 750 szczerze mówiąc. To o wiele bardziej uatrakcyjnia skład herosów... :roll:
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, o 14:12 przez Husiat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Kosa pisze:...
caddy nie musi mieć 2x dispell scroll

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

b_sk pisze:Taki mam pomysł, żeby wyłączyć rankową piechotę niestrzelającą z tych ograniczeń core bo się może okazać, że O&G w momencie gdy biorą 3 fasty mają problemy z wystawianiem się na większe punkty jeśli nie wezmą drogich speciali i rare'ów.
Dlaczego???

moga wziiac 2 wilki, raz pajaki, 3 oddzialy orkow i reszta po jednym...wiec nie widze problemu

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

trikk pisze: HE mieszczą SD z lordem z 4+warda i caddiego
Koleś na SD(np. z VoD)=575p. caddy highelfowy=140 (bo na 100punktowego maga nie opłaca się wźąść 1 strola)dodajmy i mamy 715p.
wiem że nikt nie każe brać VoD a nawet jak ktoś weźmie to trzeba też jakieś armory zwykłe do kupić to na maga tym bardziej nie starczydać poprostu te 100p. więcej i już.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, o 14:14 przez Szrederator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Furion pisze:
...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Furion pisze:
to wtedy jest cady a nie caddy ;)

w końcu zawsze jest ten moon dragon, mi to zwisa bardzo i jestem w stanie się zgodzić, ale SD to takie mile zwierzątko ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Furion pisze:
Scimi pisze:a jeszcze takie pytanie - jak są traktowane free sloty ?? Np. Cold One Chariot u DE, RBT u DE ?? Rozumiem, że Warriorzy ze spearami + Warriorzy z kuszami to dwie różne opcje jak skinki ??
tak jak mowisz
a te free sloty ?? Bo można wtedy 4 rydwany wziąć, tak ??
RBT x 2 czy to w tej kompozycji czy w standardowym Euro to chyba oczywiste.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Kosa pisze:
Furion pisze:
to wtedy jest cady a nie caddy ;)
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

dobree :lol2: :lol2: :lol2:

dawno sie tak nie usmialem :-)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Scimitar pisze: a te free sloty ?? Bo można wtedy 4 rydwany wziąć, tak ??
RBT x 2 czy to w tej kompozycji czy w standardowym Euro to chyba oczywiste.
hmmm...

po zastanowieniu stwierdzam, ze nie rodzi to przegiec. heros moze jezdzic na czymkolwiek bez ograniczen.

jezeli wykupisz Lordowi rydwan, to tracisz slot Rare.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Romek pisze:
b_sk pisze:Taki mam pomysł, żeby wyłączyć rankową piechotę niestrzelającą z tych ograniczeń core bo się może okazać, że O&G w momencie gdy biorą 3 fasty mają problemy z wystawianiem się na większe punkty jeśli nie wezmą drogich speciali i rare'ów.
Dlaczego???

moga wziiac 2 wilki, raz pajaki, 3 oddzialy orkow i reszta po jednym...wiec nie widze problemu
No i właśnie to jest ten problem, że w armii o różnorodnych zbalnasownaych core'ach nie zostaje nic z tej różnorodności bo trzeba się popisać ekwilibrystyką, żeby wogóle punktów odpowiednią ilość wystawić. Tak samo wali to w armię OK bo nie ma jak złożyć MSU w momencie gdy można wziąć max 3 razy Ironów, 2 razy Bulli i brakuje slotów na wsparcie gnoblarami. Więcej core'ów to ja ogrami na 1500 punktów biorę. A chyba jest pewna zgoda w kwestii tego, że piechota O&G i Ogry to nie są jakoś specjalnie niezbalansowane pomysły GW.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Furion pisze: 1. lord na siersciuszku typu pegaz wystawiaja tylko bretonczycy
2. war altar
3. kowadlo

tu zapis na pewno zostaje taki jaki jest.
Z tym bym się nie zgodził, bo jednak w DoWach dość popularne jest wystawianie Lorda maga na pegazie. I nie wiem czemu tylko dla tego, że chciałbym dać mojemu lordowi jakąś szansę przeżycia (nie ma on żadnej obrony), miałbym płacić dodatkowym rarem. Toż to rozbój w biały dzień :)

Tak poza tym w miarę ok, choć też bym był za zwiększeniem limitu punktowego na herosów i więcej PD

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Ja popieram Bartysa co do Kowadła i organek 0-1 jeśli je mamy. Jeśli kowadło będzie zabierać 1 rare to wszyscy bedą brać tylko organki a FC czy gyro nie bedą miały najmniejszej szansy zagościć na stole. Po co utrudniać życie czemuś co już i tak ma ciężko :roll: zakładając, że organy są 0-1 napewno dużo więcej będzie na stołach FC i gyrocopterów :D

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

tak właściwie czy będą jakieś uściślenia dla DoW bo żeby Asarnil zjadał hero i 2 rare to do dupy :?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

b_sk pisze:
No i właśnie to jest ten problem, że w armii o różnorodnych zbalnasownaych core'ach nie zostaje nic z tej różnorodności bo trzeba się popisać ekwilibrystyką, żeby wogóle punktów odpowiednią ilość wystawić. [/quote]

az zagooglowalem co to jest ekwilibrystyka.
imho trzeba wystawic troszke wieksze oddzialy. zdziwilbys sie, jak dobrze sprawuje sie np 7ka pajakow.

koniec darmowych porad co do budowania rozpisek by Furiona :twisted:

b_sk pisze: Tak samo wali to w armię OK bo nie ma jak złożyć MSU w momencie gdy można wziąć max 3 razy Ironów, 2 razy Bulli i brakuje slotów na wsparcie gnoblarami. Więcej core'ów to ja ogrami na 1500 punktów biorę. A chyba jest pewna zgoda w kwestii tego, że piechota O&G i Ogry to nie są jakoś specjalnie niezbalansowane pomysły GW .
doskonale sobie z tego zdaje sprawe. uwazam ze ten CS prawie wogole nie tnie ogrow i orkow.

3x irongut, 1x ogre bulls i 2x gnobblars pasuje jak ulal.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Łukasz_ pisze:Ja popieram Bartysa co do Kowadła i organek 0-1 jeśli je mamy. Jeśli kowadło będzie zabierać 1 rare to wszyscy bedą brać tylko organki a FC czy gyro nie bedą miały najmniejszej szansy zagościć na stole. Po co utrudniać życie czemuś co już i tak ma ciężko :roll: zakładając, że organy są 0-1 napewno dużo więcej będzie na stołach FC i gyrocopterów :D
Drogie Krasnoludy, wy bardzo na CS zyskujecie. nie placzcie za przegietym zyrokopterem/organkami bo wrogiej magii jest mniej i nie trzeba sie przed tyloma lancami bornic

i komplet maszyn wystawic mozna.
tak właściwie czy będą jakieś uściślenia dla DoW bo żeby Asarnil zjadał hero i 2 rare to do dupy
z tego co kojarze, asarnil zabiera slot hero, mam racje? w takim wypadku nie zjada dodatkmowego slotu rare.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Furion pisze:doskonale sobie z tego zdaje sprawe. uwazam ze ten CS prawie wogole nie tnie ogrow i orkow.

Nielegalne, nie wolno mieć więcej gnoblarów niż bulli.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Cytat:

tak właściwie czy będą jakieś uściślenia dla DoW bo żeby Asarnil zjadał hero i 2 rare to do dupy

z tego co kojarze, asarnil zabiera slot hero, mam racje? w takim wypadku nie zjada dodatkmowego slotu rare.
a no racja :-P

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

b_sk pisze:
Furion pisze:doskonale sobie z tego zdaje sprawe. uwazam ze ten CS prawie wogole nie tnie ogrow i orkow.

Nielegalne, nie wolno mieć więcej gnoblarów niż bulli.
nie problem. dla ogrow zrobimy wyjatek, ze ilosc gnoblarow uzaleniona jest tylko od ilosci bullsow.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

"Zbalansowane DE" - no może trochę bardziej zbalansowane :)

1 * Highborn @ 558 Pts
General; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [35]
Heart-stone of Darkness [45]
1 Black Dragon @ [320] Pts

1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5 Dark Riders @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 97 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
20 Warriors @ 193 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Lordling @ [10] Pts

2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
1 Cold One Chariot @ 95 Pts
5 Harpies @ 65 Pts
6 Cold One Knights @ 264 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
War Banner [25]
1 Dread Knight @ [18] Pts

2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 80
Total Army Cost: 2250

Od biedy da się wrzucić 4ty rydwan, ale mamy rycerzy w wersji podstawowej ze sztandarkiem - pod rozwagę.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Zablokowany