Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
a jeśli jest taka sytuacja ze mam 2 jednostki jedna freenzy, a druga nie... czy moge zadeklarować szarze dzikusami, a ptem drugiej jednoskti? bo w przeciwnym, razie sie nawzajem poblokują??Shino pisze:frenzy nie moze normalnie szarzowac
jedyna opcja szarzy dla nie jest czekanie i zmierzenie czy moga dojsc
pozdrawiam
Nie , frenzy nie deklaruje szarz ,a szarzuje w comp. movement . Najpierw deklarujesz szarze i przed przesunieciem szarz jest compulsory movement (wtedy tez poruszasz fanatykow) wiec sie powinni dostawic razem,bo wybierasz w ktory cel szarzuje frenzy i wtedy idzie sobie z tym 2 odzdzialem i sie dostawiaja oba
P.S. Jesli ktos pamieta to plz niech poda dokladna kolejnosc po deklaracji szarz
P.S. Jesli ktos pamieta to plz niech poda dokladna kolejnosc po deklaracji szarz
małe pytanko, pewnie głupie. ale musze je zadac. Ile save ma dziki ork na dziku z tarcza? Jestem prawie pewien ze na 4+, lecz moj rywal grajacy o&g który uzywa Army Buildera twierdzi ze na 3+ poniewaz tak mowi ten program. wiem ze sie nie warto wierzyć w ten program bezgranicznie. ale wole sie upewnic
Hipotetyczna sytuacja:
Nasz bohater z Armour Save'em 3+ ma Amulet of Protectyness ("Bearer has armour and ward save of model wounding him") i zostaje trafiony przez model o Armour Save'ie np 5+.
Pytanie:
Czy nasz bohater ma i tak 3+, czy maleje mu do 5+? Innemi słowy: czy jest sens inwestować w zbroje i tarcze wyposażając bohatera w ten amulet?
Za odpowiedź z góry dziękuję!
Nasz bohater z Armour Save'em 3+ ma Amulet of Protectyness ("Bearer has armour and ward save of model wounding him") i zostaje trafiony przez model o Armour Save'ie np 5+.
Pytanie:
Czy nasz bohater ma i tak 3+, czy maleje mu do 5+? Innemi słowy: czy jest sens inwestować w zbroje i tarcze wyposażając bohatera w ten amulet?
Za odpowiedź z góry dziękuję!
Pytanie odnośnie herda i właściwości "wild squig".
Zgodnie z AB "if the unit flees or if at the start of controlling player's turn there are no herders alive in the unit squigs go wild".
Moim zdaniem aby amok miał miejsce potrzebny jest przynajmniej 1 squig. Ale spotykałem się z interpretacją, że wystarczy iz "unit flees" i już zasada jest spełniona. Trochę to nielogiczne, bo jakim cudem wpadać mają w szał squigi których nie ma?
Zgodnie z AB "if the unit flees or if at the start of controlling player's turn there are no herders alive in the unit squigs go wild".
Moim zdaniem aby amok miał miejsce potrzebny jest przynajmniej 1 squig. Ale spotykałem się z interpretacją, że wystarczy iz "unit flees" i już zasada jest spełniona. Trochę to nielogiczne, bo jakim cudem wpadać mają w szał squigi których nie ma?
nielogiczne, ale tak jest niestety (z jednej strony same gobliny wybuchaja; ale z drugiej nie zbierzesz oddzialu - wiec plus i minus)
tylko dla specjalowego (w jakiems FAQu bylo)