7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Polecam archers'ów i veteran lancer'ów z Gamezona jako alternatywę - tylko brak czasu i środków finansowych sprawia że jeszcze ich sobie nie sprawiłem...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

Ja ich doceniłem dopiero jak ich poskładałem - są rewelacyjni (szczególnie Veteran Lancers), a do tego zaprojektowani idealnie do wystawiania w trzech szeregach. Co do łuczników to o ile zawsze miałem awersję do "kosynierów" GW, oddział Eagle Archers jest dla mnie perełką
Jedyne co imho może nieco odstawać stylem to obsługa ballist - lekko wiktoriańska w dwurzędowych płaszczach ale same ballisty rządzą...

Nilgar - wrzucilbyś fotkę i pokazał jak wygladają Veteran lancers w klocku? bo jeszcze ich tak nie widziałem - nie przeszkadzają sobie włóczniami w "second line" ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4

no co Ty, bierzesz 2x10 łukoli, bolca, chłopka z AoC i grejtem i ile sie da spearelfó i żle nie jest 

- Szrederator
- Chuck Norris
Mam pytanko w moim polskim AB do HE w opisie korhila jest napisane, że może być na lion chariocie który do wykupienia jest za 130p. A teraz pytanie czy to bląd że źle napisane i powinno być 140 czy żeczywiście chariot ten kosztuje 130?
Raczej nie dowiemy sie czy to blad... Choc w sumie wydaje sie logicznym ze kosztuje 130 bo Korhil tak jakby potania rydwan ze swojej rodzimej krainy... Jest napisane ze 130 to 130... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Szrederator
- Chuck Norris
może dlatego, że on zastempuje członka załogi?
Tez o tym pomyslalem ale idac tym tokiem myslenia czemu jak wsadzamy nobla do tiranoca i on tez zastepuje obsluganta to tiranoc nie tanieje o te 5 punktow (pamietajac ze obslugant tiranoca jest gorszy od tego z Lch)...? 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Szrederator
- Chuck Norris
Tirnanoc i tak tani ale może dla tego ze nobel nie ma speary 

- Szrederator
- Chuck Norris
Tak sie teraz zastanawiam jakby dać bsb na rydwan i dać mu banner of ellyrion by mu las nie groził?
dla zabawy jest to swietne rozwiazanie.. do tego mozna dorzucic herosa w Armour of Shadows w oddziale 8-9 SWSzrederator pisze:Tak sie teraz zastanawiam jakby dać bsb na rydwan i dać mu banner of ellyrion by mu las nie groził?

jednak powazne potyczki nie brałbym rydwanu biegajacego po lasach

pozdrawiam

- Szrederator
- Chuck Norris
no właśnie sie zastanawiałem ostatnio nad rozpiskami dla zabawy z np 3 regimenty LSG lub tym rydwanie(szkoda, że lion nie może być
)a armour of shadows tez by sie mogło znaleźć 
ps.zamieściłem już podobną na rozpiskach

ps.zamieściłem już podobną na rozpiskach