Shadow warriors??
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Siedmiu Wspaniałych
hmmm "Pokażę Ci jak sie spada z dachu ?"
Ale ci SW wymiatają ostatnio , dobrze ze nia maja większego save i fira to by był odopiero przegięcie . Z tego co tu czytam to są straśżni od DP , WL i SW
Ale ci SW wymiatają ostatnio , dobrze ze nia maja większego save i fira to by był odopiero przegięcie . Z tego co tu czytam to są straśżni od DP , WL i SW
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Wlasnie... Elgrond ty bezguscie lepiej sie wypada z okna! no nie Jasiuuu?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
nie offtopujcie az tak ostro bo sie zdenerwuje i nawet święta wam nie pomogą
- Szrederator
- Chuck Norris
Myślicie że na CD przydadzą się 3 szóstki?
Ja na ostatnim ``nie doszłym masterze w gdańsku`` wystawiłem 5... no i muszę powiedzieć ,że w większości się zwrócili... jak grałem z dwarfami to zdjąłem nimi katapultę i zatrzymałem bolca na 2 rundy....wiec większość maszyn została unieruchomiona przez 5 gości... Znowu jak grałem z Leśnymi
Elfikami zaszarżowałem 6 konnych i stali ze maną 3 rundy zanim moi goście uciekli... ale 3 rundy wystarczyły .... dodatkowo zaesze mozna za nimi ukryć coś cennego bo przez nich nie widać (chyba że ma górce) i w ostatnim momencie wyskoczyć robiąc wielki bum...
Elfikami zaszarżowałem 6 konnych i stali ze maną 3 rundy zanim moi goście uciekli... ale 3 rundy wystarczyły .... dodatkowo zaesze mozna za nimi ukryć coś cennego bo przez nich nie widać (chyba że ma górce) i w ostatnim momencie wyskoczyć robiąc wielki bum...
Nurtuje mnie jedna sprawa a mianowicie:
Scouta można wystawić na dowolnym miejscu mapy np: na środku pola bitwy w lesie
czy są oni wtedy widoczni dla wroga? przeciwnik może w nich nawalać z łuków czy armat?
lub są widoczni dopiero wtedy jak podejmą jakąś akcję?
jak to jest?
Scouta można wystawić na dowolnym miejscu mapy np: na środku pola bitwy w lesie
czy są oni wtedy widoczni dla wroga? przeciwnik może w nich nawalać z łuków czy armat?
lub są widoczni dopiero wtedy jak podejmą jakąś akcję?
jak to jest?
obecnie zasada scout daje ci mozliwosc wystawienia sie po wszystkich wystawieniach w dowolnym miejscu stolu ale:
-min 10" od wroga
- nie mozesz byc widoczny
- musisz byc w/za jakims terenem (nie mozesz sie wystawic w otwartym terenie)
pozatym SW sa slabi...za drodzy w stosunku do tego co potrafia...gdyby mogli brac druga bron...
-min 10" od wroga
- nie mozesz byc widoczny
- musisz byc w/za jakims terenem (nie mozesz sie wystawic w otwartym terenie)
pozatym SW sa slabi...za drodzy w stosunku do tego co potrafia...gdyby mogli brac druga bron...
2'' w głąb lasu a ni ty nie mozesz strzelac ani oni do ciebie
Zresztą np. wzgórzem chyba nie ma problemow??
A co SW ...
Taka fajna klimatyczna jednostka a taka slaba
Ja na dobry poczatek kupiłem 10 ... teraz 5 sprzedaje
(tych 5 moze sie kiedys przyda ..najwyzej będą robic za łuczników)
Zresztą np. wzgórzem chyba nie ma problemow??
A co SW ...
Taka fajna klimatyczna jednostka a taka slaba
Ja na dobry poczatek kupiłem 10 ... teraz 5 sprzedaje
(tych 5 moze sie kiedys przyda ..najwyzej będą robic za łuczników)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
do tego są orły i Ellyriani którzy są dużo lepsi w stosunku jakość/cena w poruwnaniu do SW
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
nie zrozumiałeś mojej koncepcji, nie chodzi mi o tzw. march block ani o odginanie szarż, tylko o zablokowanie jednostki w lesie. Przykład: dragon princes z ellyrionem mają przed sobą las przez który spokojnie mogliby przejechać. W środku siedzi moich pięciu SW. DP nie mogą przejechać całego lasu, bo mają wroga na drodze. Nie widzą ich, więc nie mogą zaszarżować, więc zatrzymuja sie 1" od moich SW. W następnej turze moi SW wycofują się poza krawędź lasu, zostawiając DP więcej niż 2" od krawędzi lasu - ponownie się nie widzą. Znów DP nie mogą ani w pełni maszerować ani szarżować - mają na drodze wroga, którego nie widzą. Innymi słowy - moich 5 SW blokuje na dwie tury DP. Póki co udawało się w 80% przypadków.Zelgadis pisze:do tego są orły i Ellyriani którzy są dużo lepsi w stosunku jakość/cena w poruwnaniu do SW
Do tego zadania potzeba skirmisherów, a SW to jedyni jakich mamy dostępnych.
Chyba że źle rozumiemy z kumplami zasady i coś robimy źle. Jeśli tak, to nieźle wałkowałem przez ostatni rok
pzdr
@ Havelock, taktyka dobra, ale tylko jeśli las ma conajmniej 4 cale szerokosci i jest dosc długi - ja dawno takiego lasu nie widzialem.
Poza tym jakby gracz HE troche pomyslal to by sie tak ustawił tymi DP (lekko pod skosem), zeby zaszarzowac w SW w kolejnej turze.
Poza tym jakby gracz HE troche pomyslal to by sie tak ustawił tymi DP (lekko pod skosem), zeby zaszarzowac w SW w kolejnej turze.