Dragon Princes of Caledor
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Dragon Princes of Caledor
Co sądzicie o DP, w jakiej ilości ich wystawiacie?
Ja osobiście wystawiam 6 z Warbannerem i 5 z Ellyrionem, w której jedzie BSB z BB. A jak wy sądzicie?
Ja osobiście wystawiam 6 z Warbannerem i 5 z Ellyrionem, w której jedzie BSB z BB. A jak wy sądzicie?
- straznikcytadeli
- Mudżahedin
Ja ich wystawiam szóstkę z fcg, a na dodatek daje im bsb mającego battle banner. Najlepsze podczas szarży , czy też inaczej mówiąć 13 ataków z sią 5, 3 z siłą 4 i 5 ataków od koni. A do wyniku walki jeszcze d6. Uwielbiam to .
Beznadziejna ocpja... Nie wykorzystujesz potencjalu BB poza tym "troche" to drogie, masz niefajnie jak ci spanikuja...szóstkę z fcg, a na dodatek daje im bsb mającego battle banner
Lanca, halabarda, cokolwiek...?3 z siłą 4
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ja cały czas nie mogę odżałować ithilmar bardingu...
A do tych oddziałów z ellyrionem/WB dajecie muzyków? 10 pkt piechotą nie chodzi, ale zawsze można o muzyka wygrać/ nie przegrać no i zbieranie na 10Ld zawsze fajniejsze.
A do tych oddziałów z ellyrionem/WB dajecie muzyków? 10 pkt piechotą nie chodzi, ale zawsze można o muzyka wygrać/ nie przegrać no i zbieranie na 10Ld zawsze fajniejsze.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Taki champion potrafi tez uratowac zycie przeciwko niektorym armiom, grasz z jakimis VC czy innymi chaosami bez strzelania i mozesz przyjac championem niewygodny challenge od jakiegos rzeznika... Choc i tak uwazam ze to strata punktow... A co do muzykow 10 punktow to nie tak duzo a daje same plusy w przeciwienstwie do championow i sztandarowych wiec czego chciec wiecej...FCG to zabojstwo dla BSB ktory ma w nich jechac...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ja wystawiam 7 full command troche drogo ,ale szarża i wszystko sie zwraca..
do tego nigdy nie wystawiam BSB z 80 pkt battle banner za drogo dodatkowo
nic wiecej magicznego gosciowi nie dasz a nie znosze bohaterami sie ukrywac i liczyc ze mnie omina...wole dac gosciowi troche magicznych przedmiotow, moze helm fortuny + guardian phoenix ...2+ SW z przezutami i dodatkowo 5+ WS no i moze jakaś lanca ...przyokazji BSB przyda sie kiedy mam w pobliżu White Lionsów no i oczywiście Dragoni z Gem of Courage zdaje na 3 kostkach wrazie czego no i BSB wiec zawsze moge zdawac dwa razy...mysle ze to calkiem niezla koncepcja
do tego nigdy nie wystawiam BSB z 80 pkt battle banner za drogo dodatkowo
nic wiecej magicznego gosciowi nie dasz a nie znosze bohaterami sie ukrywac i liczyc ze mnie omina...wole dac gosciowi troche magicznych przedmiotow, moze helm fortuny + guardian phoenix ...2+ SW z przezutami i dodatkowo 5+ WS no i moze jakaś lanca ...przyokazji BSB przyda sie kiedy mam w pobliżu White Lionsów no i oczywiście Dragoni z Gem of Courage zdaje na 3 kostkach wrazie czego no i BSB wiec zawsze moge zdawac dwa razy...mysle ze to calkiem niezla koncepcja
BSB z Helmem ma save na 1+
poza IMO ciekawsza kombinacja jest Hełm, SoM (albo AoL) i własnie Gem.. BSB i tak przezyje prawie kazde starcie (AS 1+ z przerzutem).. a na DP bedziesz mogł zaoszczedzic, bo za czampiona placisz 20 pkt.. a dostajesz tylko 1 A wiecej.
to takie moje przemyslenia po tym co napisałes..ale oczywiscie BSB puszka (Hełm + guardian phoenix) tez jest niezły
poza IMO ciekawsza kombinacja jest Hełm, SoM (albo AoL) i własnie Gem.. BSB i tak przezyje prawie kazde starcie (AS 1+ z przerzutem).. a na DP bedziesz mogł zaoszczedzic, bo za czampiona placisz 20 pkt.. a dostajesz tylko 1 A wiecej.
to takie moje przemyslenia po tym co napisałes..ale oczywiscie BSB puszka (Hełm + guardian phoenix) tez jest niezły
Dowódca u dragonów może sie przydać czasem jak będzie chciał złapać jakiegoś wrogiego twardego cwaniaka, to w wówczas pojedynek i najwyżej zginie szefo. A odział uratuje.
Ostatni mi taki właśnie BsB zginął praktycznie nic nie robiąc pomimo że miał 2+ z rerolem i ward na 5+(To był dopiero pech )
Ostatni mi taki właśnie BsB zginął praktycznie nic nie robiąc pomimo że miał 2+ z rerolem i ward na 5+(To był dopiero pech )
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
sorry, ale ja wy to robicie ze wasz BSB ma AS na 2+ z przerzutem, a nie 1+ ?
pozdrawiam
ps. mi tez BSB ginie, ale zadko, IMO sie oplaca nie robic z niego puszki.
pozdrawiam
ps. mi tez BSB ginie, ale zadko, IMO sie oplaca nie robic z niego puszki.
A czy ktoś każe ci kupować barding/tarcze/HA ?Asassello pisze:sorry, ale ja wy to robicie ze wasz BSB ma AS na 2+ z przerzutem, a nie 1+ ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Szrederator
- Chuck Norris
Higelfowy BSB może mieć bronie i uzbrojenie jakie chce, nie wiesz?
BSB HE trzyma sztandar w zębach, z jednej ręce lance, a w drugiej tarcze.. do tego może nosić fajny magiczny hełmik i cały czas ma ASFMyszapj pisze:Asassello napisał:
BSB z Helmem ma save na 1+ Smile
Może i miałby na 1+ SW gdyby nie fakt ,że nie może mieć tarczy bo miecz gdzie ma mieć w zębach... w takim rozrachunku wychodzi na 2+...
To taka moja mała dygresja
No i w takim rozrachunku wychodzi na 2+
pozdrawiam