Czy filer to prox?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Czy filer to prox?

Post autor: debelial »

Mam pytanko - mam kilku demon princów i zastanawiam się jak ich spożytkować po tym, co z nimi zrobiono w nowej księdze demonów... Czy prince umieszczony na podstawce 50x50 mógłby legalnie (mam na myśli na turnieju) występować jako filer w jednostce szeregowych demonów, czy też byłby uważany za proxowanie?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Dobry filler to konwersja, ale zwykły DP undivided w oddziale 'boskich' demonów to prox. Przynajmniej tak bym to na turnieju potraktował.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jesli jego podstawka bedzie odpowiedniej wielkosci (tj. wielokrotnoscia podstawek oddziału) to spokojnie mozesz uzywac jako filler.. a jesli do tego kolorystyka bedzie dobrze dobrana albo demon bedzie na mini dioramie.. to taki oddział bedzie niezle punktował podczas oceny malowania (->WOW)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Oczywiście mam zamiar używać ich w kolorystyce oddziału w którym są, na podstawce będącej wielokrotnością podstawek modeli tworzących oddział ;D Dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

kurka_z_podworka pisze:Dobry filler to konwersja
W takim razie pozwolicie, że się wtrącę. Czy za dobry filler uznałbyś Ogra skutego łańcuchami w regimencie Chaos Krasi z wypalonymi/wytatuowanymi na ramionach/plecach znakami chaosu jako oznaką niewolnictwa?

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Jeśli wsadzisz ogrowego byczka wprost z boxa - to PROX

Jeśli wsadzisz skonwertowanego/pomalowanego "Ogra skutego łańcuchami z wypalonymi/wytatuowanymi na ramionach/plecach znakami chaosu jako oznaką niewolnictwa" - to ładny FILLER.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Tak samo jak szary odpowiedziałem na pytanie o gobbosy w oddziale skavenslaves. :)

Ja mam z kolei Azazela (special charakter, demon prince) i chciałbym go używać jako Keepera dopóki sobie GUO nie sprawię.
pytanie (nasunęło mi się po jednym poście Szamana w temacie EEGT): prox czy "count as"? :)
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2008, o 14:06 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Szary - dzięki za odpowiedź. W takim razie coś czuję, że się nie będę nudził po maturach. :P

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

To ja mam zagwozdke.
Czy armia zrobiona przy użyciu figurek warmasterowych to armia legalna masterowo i lokalnie
;)

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Jeśli estetycznie wykonana i na odpowiednich podstawkach to czemu nie :P
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

korsystając z tego że temat jeszcze jest...

Jak będzie traktowany fast składający sie z 5 modeli w którym 3 modele to standardowe podstawki a 1 to 50x50
chodzi mi o manewry typu "jazda wężem" w których fizycznie niejestem wstanie ustawić modelów w lini prostej...w takim razie mogę coś takiego wystawić czy istnieje możliwość ze trafię na PG który będzie kazał mi wykonać ruch po i reformy oddziału w momentach w których on je wykonuje
np. fastem jadę do przodu, jest między oddziałami luka tak że jest ok 3,5 cala pomiędzy nimi czyli normalnym fastem przejeżdzam ale ja mam 50x50 podstawkę...czy przeciwnik moze mnie nieprzepuścić z takim ruchem ze względu na to ze niemogę ustawic podstawki w linii prostej i mogę próbować "zafałszować" przebytą odległośc oddziału?
poprostu chodzi mi o to czy ten fast musi być w stanie wyonać dany ruch w praktyce (czyli ustawiam modele w rządku i jadę) czy wystarczy ze jest w stanie wykonać go teoretycznie czyli jadę do przodu w momencie w którym muszę jechać wężem zdejmuję np. dużą podstawkę i ustawiam oddział za tą luką w formacji w jakiej ma stać

albo sytuacja w której oddział ma stać w 'wężu' , czy zastapienie na ten czas modelu 50x50 dwoma podstawkami (prawdopodobnie czystymi) będzie proxem?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Nie znam nikogo kto by się nie zgodził, ale akurat w fascie to trochę igranie z ogniem, specyfika oddziału jest taka, że ta większa podstawka jest kompletnie niepraktyczna.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

kurka_z_podworka pisze:Nie znam nikogo kto by się nie zgodził, ale akurat w fascie to trochę igranie z ogniem, specyfika oddziału jest taka, że ta większa podstawka jest kompletnie niepraktyczna.
cieżkiej kavy niemam na treekinach niemam pola manewry zabardzo
łucznikom niezrobię nic tezzabardzo a reszta to skirmish :roll:
poprostu dostałem natchnienia na faścik i skkoro niebędę miał z tym wiekszych problemów to go zrealizuję, niemaluję na wysokim poziomie ale konwersje(konwersje a nie przyklejanie paru rzeczy do podstawki :lol2: ) mi naprawdewychodza i zabieram się za coś takiego...

ODPOWIEDZ