Plany- liga 08/09 i mastery

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

imho tropik powinien zostac na stare zasady, tylko ze zmienionymi scenariuszami, to ze raz zabraklo frekwencji nie moze przekreślać jednego z najstarszych turnieji w lidze, szczególnie ze to jedyny master open ;/ jakaś różnorodność jest wskazana. Jeżeli to miałby być jedyny master w lecie to tym bardziej jestem ZA.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Jak cos, jak Tropik przejdzie, to noc zostanie lekko zmodyfikowana z korzyscia dla underground advance, pewnie tak jak rozmawialismy po ostatnim Tropiku, ze do polowy stolu mozna sie wykopywac :) - ale wszyscy wiemy, ze ciezko bedzie, bo coraz wiecej swietnych imprez battlowych jest w Polsce organizowanych 8)

Male punkty parowe (tudziez trojkowe) to imo wieksza szansa na Wasze glosy, bo przy 10 masterach, 2 na 2x2000+ to napewno przesada. A poniewaz 2x 1300 byloby za banalnie jak na Tropik i za malo, wiec musi byc cos bardziej sytego :).

Aha i korzystajac z okazji, pytanie do Bydgoszczy: jakie sa szanse, ze zmienicie swoj format na solo 2000+? :) Bo nie wiem, czy na Was glosowac ;) :P.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mozemy zmienic na 2000 tylko bedzie wtedy limit graczy do ok 75...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

malo cholera :/

spodziewalbym sie 90-100 osob na kazdym masterze jak bedzie ich dziesiec...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dlatego wole mniejszy format , tak jak pisalem kiedys - moge szukac wiekszego lokalu , ale wtedy to juz nie bedzie Moto , bo Moto wlasnie tyle pomiesci...

P.S. Szfa mniejsze ilosc masterow nie oznacza imho zwiekszenie ich frekwencji , choc mam nadzieje , ze tak bedzie.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Poza tym 75 na każdym masterze to i tak będzie podniesienie frekwencji biorąc pod uwagę takiego Masterminda, czy Tropik tegoroczny.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Ziemko pisze: P.S. Szfa mniejsze ilosc masterow nie oznacza imho zwiekszenie ich frekwencji , choc mam nadzieje , ze tak bedzie.
Frekwencja jest znacznie bardziej zależna od innych czynników niż ilość reglamentowanych Masterów.
Po siłowym zmniejszeniu ilośći frekwencja mniejszyła się, po zwiększeniu też zmniejszyłą się.
Może świadomość braku bezpopśredniego przełożenia ilości Masterów na frekwencję kiedyś się ugruntuje.
Chć wątpię.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Widze ze jest juz temat z glosowaniem na mastery. I widze tez ze do NOWYCH MASTEROW jest zaliczone DMP (ktore bedzie nota bene juz chyba 4 raz). Niniejszym protestuje, i nie na taka forme glosowania na nowe mastery glos swoj oddawalem.

Prosze moda albo o wykreslenie DMP z nowych masterow, albo poddanie tego pod glosowanie, albo o zmiane mego glosu na opcje glosowania A (co daje remis :P albo nawet i przewage opcji A, gdyz zapewne nie tylko ja jestem zdania ze DMP nie powinno byc nowym osrodkiem, bo wyobrazmy sobie tez sytuacje gdzie DMP co roku bedzie gdzie indziej, to co, wtedy zawsze bedzie wywalal nowych ??).

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

To zarazzz wybuchne... Wiadomym bylo , ze skoro w ZG to bedzie to nowy osrodek , bo ZG nigdy do tej pory mastera nie organizowalo - Karlee nie pal prosze Cie teraz glupa. JEsli DMP bedzie sie co roku przenosilo i znowu wyjdzie , ze nowy osrodek ma go organizowac to jesli zdobedzie odpowiednia liczbe glosow to czemu ma tej imprezy nie organizowac ? Ja nie wiem i ty nie wiesz czy DMP bedzie nadal masterem , bo ZG wzbudzila wiele kontrowersji. Nie bylo glosowania odnosnie rodzaju imprez tylko odnosnie osrodka... Jesli ktos chcialby zorganizowac Master Blastera gdzie indziej niz Gorzow , a nigdy mastera nie orgnizowal to mialoby byc to jako stary osrodek ?? No prosze Cie... Glosowanie zostalo zakonczone , trzeba bylo sie obudzic wczesniej , ja nie mam zamiaru nic zmieniac , jesli miales watpliwosci trzeba bylo pytac i wlaczyc sie w dyskusje odnsonie DMP , ktora jest od marca...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

W dystkusje sie wlaczalem, ale nie bylo zadnej dyskusji o tym czy ZG bedzie w grupie nowych osrodkow czy tez nie. To Ty ja do tego worka wrzuciles.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Krotki pytanie : Czy w ZG odbyl sie kiedykolwiek jakis master??

Pod haslem nowe osrodki do organizacji mastera mamy na mysli te , ktore nigdy do tej pory mastera nie organizowaly. Tyle na ten temat.

P.S. Drugi mod Szmaja uwaza podobnie do mnie.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

hmmm...a jak na mnie ogranizatorem de facto jest rogaty szczur, tylko że w wersji zamiejscowej, więc tez niespecjalnie uzasadnione wydaje mi się wkładanie do jednego worka DMP, płocka, białegostoku i ostrowa...

Dla mnie oczywiste jest że dMP to żadna miara nie jest nowy master i powinien znaleźć sie w grupie 1...ale spoko, wydarzenia ostatnich dni pokazują że ziemko dośc swobodnie traktuje uprawnienia moderatora ;)

Nie mam zamiaru wnioskować o głosowanie w tej sprawie ("Czy DMP Zielona góra to nowy czy stary ośrodek") ale jesli takowa idea sie pojawi to czemu by nie... ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Glownym organizatorem jest Zielona Gora , to ze wesprze w jakims stopniu RS to jest normalna sprawa , bo istnieje bardzo malo osrodkow w Polsce , ktore bylby w stanie sam zargnizowac DMP , jednak to chlopaki z ZG zalatwiaja sale wszystko kooordynuja i sie tym zajmuja. Gdyby DMP mialoby byc w Bialymstoku , Ostrowie czy Plocku tak samo uwazalbym te miasta jako nowy osrodek. Szmaja z reszta mysli podobnie do mnie.

Szafo jesli uwazasz , ze tak naginam uprawnienia moderatorskie - juz niedlugo bedziesz mial okazje wybrac nowy sklad moderatorow , wiec no problem.

P.S. 3 glosy poparcia i zaloze glosowanie czy ZG jest nowym czy starym osrodkiem z racji organizowania DMP.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Organizatorem jest Ad -astra a nie RS kto twierdzi inaczej sie myli :P
Zielona na pewno jest nowym osrodkiem , tylko DMP to stara formula mastera :p Jak ktos tego nie czuje , to dziwne ...
Beka na maxa

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ziemko:
zgadzam sie z Toba po czesci - ale dla swietego spokoju dalbym DMP jako stary master, bo w ten sposob krzywdzimy 3 naprawde nowe osrodki.. jesli DMP bedzie masterem wedrownym (a tak ktos kiedys pisal) to bedzie co sezon skutecznie blokowac przebijanie sie nowych masterow przy takiej formie.

Oczywiscie mozna glosowac na wiecej niz jeden nowy osrodek, ale zabija to cala idee tego mechanizmu wspierania nowych imprez IMO

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak jak powiedzielm , zbierzcie 3 glosy poparcia to mozemy zalozyc glosowanie , w ktorym obstawiam , ze i tak wygra opcja , ze ZG to nowy osrodek do organizacji mastera.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Wlasnie dlatego lepiej byloby zeby DMP bylo w pierwszej grupie a nie jako nowy osrodek.
Reszta ma przegrane na starcie i bez sensu wogole bylo glosowanie czy chcemy mastera w nowym osrodku.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ziemko, caly rok nic do Ciebie nie mialem jako moda i nadal nic nie mam - ale jak juz bylo wspomniane - po co w takim razie glosowanie nad 1 nowym osrodkiem skoro wrzucamy tam DMP które nie ma prawa przegrać rywalizacji z nowymi, ba, daje głowę że wszystkie 3 nowe mastery (biały+płock+ostrów) zbiorą razem wzięte mniej głosów niż DMP...

I tylko w trosce o to by jeden z nich dostał szansę wykazania się proponuję przerzucenie DMP do starych masterów...

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Hehe, dlatego glosowalem za 10 masterami do jednego worka, bo i tak to nie ma zadnego znaczenia :).

Ja bym juz tego nie ruszal, mozna zaglosowac na DMP i jeszcze inny nowy osrodek, nikt nikomu tego nie broni...
Inna sprawa, ze nie ma w ten sposob zadnego faworyzowania nowych osrodkow. Moze to zle, ale teraz bym juz tego nie ruszal. Sporo osob pewnie zaglosowalo za 9+1 myslac, ze to 1 to DMP :P.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Jesli ZG mialaby byc wrzucona do jednego worka z Plockiem, Bialymstokiem i Wielkopolska, to powinna miec wlasnego mastera (format, nazwe, pomysl), makiety, stoly, zespol ludzi go organizujacego itp.

Tutaj jest inaczej.

Pozatym wrzucanie DMP to tego worka skutecznie blokuje wlasnie nowe inicjatywy i daje naprawde znikome szanse dla tych nowych osrodkow, a glosowanie na nowicjuszy oddzielnie chyba mialo na celu ulatwienie przebicia sie tym nowym. Jesli ZG chcialaby organizowac drugi turniej, sama, ktory nie bedzie DMP czy np. Masterem Blasterem przeniesionym do ZG, to niech konkuruje z reszta swiezakow. Bo taka opcja jak jest teraz to wlasnie przekreslenie idei wymiany masterow, o ktorej dyskutuje sie na LL juz od zarania dziejow.

Zreszta co ja sie bede rozpisywal. Prosze o dwa glosy poparcia albo za:

a) zmiany mego glosu na opcje A ws sposobu glosowania na mastery (bo nie bylo jasno sprecyzowane co oznacza opcja B, i glosowalem nie na to co trzeba)

albo:

b) przeprowadzenia 7dniowego glosowania ws tego czy DMP w ZG wrzucac do worka nowych masterow - bo o tym dyskusji ani glosowania przeciez nie bylo.

Wydluzy to co prawda znow o 7 dni liste znanych masterow, ale jak juz wspominalismy, i tak lista bedzie przed Masterem Blasterem.

Pozdrawiam, Karlee.

ODPOWIEDZ