A tak na poważnie, to może ja się za to wezmę, jak znajdę czas w weekend, wykorzystam Twoje oczy z PS-a i zrobię z tego wszystkiego jeden wspólny tutorial
Galeria Sławola [19.07.21 - The Tainted]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria Sławola
Mogę Ci udzielić kredytu na czas wolny, oddasz mi więcej, będę do przodu na parę tygodni
A co do drugiej kwestii - liczę na to!
A tak na poważnie, to może ja się za to wezmę, jak znajdę czas w weekend, wykorzystam Twoje oczy z PS-a i zrobię z tego wszystkiego jeden wspólny tutorial
Właściwie wszystko już zostało powiedziane, ale...
12 godzin? Myślałem, że ja wolno maluję
Szkoda nmm'u, bo trochę psuje ogólny klimat figurki, która jest całkiem ciekawa. Może spodziewałbym się trochę większych kontrastów na płaszczu na plecach, ale może tylko się czepiam. Tak samo może tylko się czepiam, ale jakoś nie gra mi ten szary woreczek. No nie wiem czemu, ale to druga rzecz, na którą zwróciłem uwagę. Wygląda jak niedokończony.
Natomiast szacunek za maskę, naprawdę fajny motyw, do tego świetnie zrobiony - przyciąga uwagę.
Czekam na więcej
pzd
12 godzin? Myślałem, że ja wolno maluję
Natomiast szacunek za maskę, naprawdę fajny motyw, do tego świetnie zrobiony - przyciąga uwagę.
Czekam na więcej
pzd
Heh, tylko ja akurat w międzyczasie wiedziałem, co się dzieje w świecie, za oknem, obiad wpadł, rozmowa przez telefon itp.Marko pisze:12 godzin? Myślałem, że ja wolno maluję
A maska w sumie mogłaby "żyć" chyba samoistnie, bez reszty modelu
Aaa, nie no myślałem, że 12 godzin roboczych, ale jak 12 godzin podczas których wpadły przerwy, to się nie liczy:) zwracam honor.
Jup, to znowu ja 
I tym razem trafiło mi się zlecenie, być może większe... Armia cała, oczywiście na fali są wampiry, więc i mnie to trafiło
Póki co - zaczynamy od lorda ze skrzydełkiem.
Fantastyczna figurka, linie podziału ujdą w obróbce, mało szlifowania, twarz trochę wybrakowana (nie wszystkie kły są, za to dwie "jedynki" i oczy jakoś widać). Figurka spasowana nieźle - trochę GS-u trzeba było przy łączeniu lewej nogi z biodrem, przy okazji trzeba tam było trochę podłubać, bo jest to łączenie kolczugi, więc wystarczyło kilka razy podziurawić masę i jakoś wyszło
Schemat kolorystyczny - tutaj miałem dość sporą swobodę (nareszcie!), więc mogłem się pobawić
Dostałem tylko parę słów:
- klimat zimowy,
- w miarę realistycznie,
- metaliki
,
- kolor wiodący armii - niebieski
Oczywiście malowanie zacząłem od skóry, która miała być w założeniu chłodna i blada, ale nie znowuż taka bezbarwna. A potem przyszedł czas na skrzydło... Tutaj sobie kombinowałem z efektami. Pancerz jest niebieski, trochę podcieniowany, ale główny nacisk położyłem na jego zniszczenie i podkreślenie materiału, z którego jest wykonany - czyli otarcia metalu, trochę rdzy, przebarwienia...
I tak się bawiłem z tym modelem, eksperymentowałem sobie także ze śniegiem przy użyciu samej białej farby (oprócz klasycznej już sody), efekt mnie zadowolił. Malowanie miało być z założenia ładne i tyle, bez żadnych tam fajerwerków

Zapraszam!
I tym razem trafiło mi się zlecenie, być może większe... Armia cała, oczywiście na fali są wampiry, więc i mnie to trafiło
Póki co - zaczynamy od lorda ze skrzydełkiem.
Fantastyczna figurka, linie podziału ujdą w obróbce, mało szlifowania, twarz trochę wybrakowana (nie wszystkie kły są, za to dwie "jedynki" i oczy jakoś widać). Figurka spasowana nieźle - trochę GS-u trzeba było przy łączeniu lewej nogi z biodrem, przy okazji trzeba tam było trochę podłubać, bo jest to łączenie kolczugi, więc wystarczyło kilka razy podziurawić masę i jakoś wyszło
Schemat kolorystyczny - tutaj miałem dość sporą swobodę (nareszcie!), więc mogłem się pobawić
- klimat zimowy,
- w miarę realistycznie,
- metaliki
- kolor wiodący armii - niebieski
Oczywiście malowanie zacząłem od skóry, która miała być w założeniu chłodna i blada, ale nie znowuż taka bezbarwna. A potem przyszedł czas na skrzydło... Tutaj sobie kombinowałem z efektami. Pancerz jest niebieski, trochę podcieniowany, ale główny nacisk położyłem na jego zniszczenie i podkreślenie materiału, z którego jest wykonany - czyli otarcia metalu, trochę rdzy, przebarwienia...
I tak się bawiłem z tym modelem, eksperymentowałem sobie także ze śniegiem przy użyciu samej białej farby (oprócz klasycznej już sody), efekt mnie zadowolił. Malowanie miało być z założenia ładne i tyle, bez żadnych tam fajerwerków

Zapraszam!
- likwidator
- "Nie jestem powergamerem"
Hmmm
Nawet nie źle , ale mam parę zastrzeżeń, a mianowicie:
-według mnie jest troszeczkę za ciemny , jest w nim za mało życia (tak , tak
wiem jest to wampir, ale chociaż pancerz powinien się błyszczeć a w
najlepszym wypadku
NMM
, chociaż wiem że nie wszyscy to lubią )
- troszkę dziwnie wyglądają te fioletowe kropeczki z tyłu skrzydła
- wogóle nie widzę z czym jeść ten śnieg na płaszczu
A tak ogólnie to pięknie ładnie i super
Nawet nie źle , ale mam parę zastrzeżeń, a mianowicie:
-według mnie jest troszeczkę za ciemny , jest w nim za mało życia (tak , tak
wiem jest to wampir, ale chociaż pancerz powinien się błyszczeć a w
najlepszym wypadku
- troszkę dziwnie wyglądają te fioletowe kropeczki z tyłu skrzydła
- wogóle nie widzę z czym jeść ten śnieg na płaszczu
A tak ogólnie to pięknie ładnie i super
Wygląda cąłkiem fajnie, ale bez rewelacji. Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać (na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem) ale IMO wyszło to dosyć niechlujnie
Z chęcią zobaczę nastepne figurki
Z chęcią zobaczę nastepne figurki
No to się bardzo mylisz - nic podobnego (nawet nie wiem za bardzo, o którym modelu mówisz, fakt, jest ich tam kilka chyba...). Nie uznaję plagiatów, chyba że klient sobie życzy. Poza tym robię duże zdjęcia, to i wszystko dobrze widać. A CMON jest dla mnie galerią, a nie inspiracjąPiotrax pisze:Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać...na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem...
Najlepiej ze śnieżkamilikwidator pisze:- wogóle nie widzę z czym jeść ten śnieg na płaszczu
Dokładnie, inaczej się nie dawar2bone pisze:...swoją drogą te nowe wampiry aż się proszą o zimowy design...
Dzięki za komentarze
A to przepraszamSławol pisze:No to się bardzo mylisz - nic podobnego (nawet nie wiem za bardzo, o którym modelu mówisz, fakt, jest ich tam kilka chyba...). Nie uznaję plagiatów, chyba że klient sobie życzy. Poza tym robię duże zdjęcia, to i wszystko dobrze widać. A CMON jest dla mnie galerią, a nie inspiracjąPiotrax pisze:Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać...na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem...Taki motyw miałem w głowie od momentu, jak tylko figurka weszła na rynek. I mam jeszcze kilka innych pomysłów na to skrzydło, ale to już innym razem.
Wszystko w porządku, wcale tego tak nie odebrałem, a tylko dopowiedziałem 
Tak myślałem, że o ten model chodzi
A te czarne kreski są akurat bardzo łatwe do zrobienia
Poza tym nie widzę podobieństwa zbyt dużego
Koncepcja była taka: skrzydło miało być organiczne, odmrożone, sine, zepsute i niszczejące (jak to w filmach robią - ciało zaczynają pokrywać takie właśnie włókna), a do tego miało mieć plamy skórne. I tak to wyszło właśnie 
Tak myślałem, że o ten model chodzi
Sławol - znowu nie max, ale co tam... ;P Poczekam 
Skrzydła mi się podobają - bardzo fajnie wyszły - te kreseczki, plamki, przebarwienia tworzą fajowy klimacik.
Skóra bez szaleństw... Przyzwoita i już.
Płaszcz podobnie - choć ja jestem zwolennikiem śniegu niemalowanego
Brązowe futerko fajne - bardzo fajnie ożywia tył figurki i miło skupia uwagę - przynajmniej moją
Kolce/bolce/cokolwiek - średniawa w stronę minusa
Paseczki lepiej wyglądają 
I ostatni najgorszy minus - zbroja.... Poza poziomem całej figurki. Przykro mi.
Podstawka - bardzo OK. Nie przesadzona i czarna (brzegi)
Ogólnie praca sprawia wrażenie bardzo spójnej - klimat/dobór kolorków - miłe wrażenie dla oka. Tylko ta zbroja...
Skrzydła mi się podobają - bardzo fajnie wyszły - te kreseczki, plamki, przebarwienia tworzą fajowy klimacik.
Skóra bez szaleństw... Przyzwoita i już.
Płaszcz podobnie - choć ja jestem zwolennikiem śniegu niemalowanego
Brązowe futerko fajne - bardzo fajnie ożywia tył figurki i miło skupia uwagę - przynajmniej moją
Kolce/bolce/cokolwiek - średniawa w stronę minusa
I ostatni najgorszy minus - zbroja.... Poza poziomem całej figurki. Przykro mi.
Podstawka - bardzo OK. Nie przesadzona i czarna (brzegi)
Ogólnie praca sprawia wrażenie bardzo spójnej - klimat/dobór kolorków - miłe wrażenie dla oka. Tylko ta zbroja...
"Jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził" 
Oj, poczekasz, kto wie, czy nie do PGA samego... Heh, żartuję, mam nadzieję, że jednak po drodze coś mi się uda zmalować
Klient zadowolony, a to najważniejsze
Widać zresztą, że każdy z Was ma inny gust, więc "dla każdego coś miłego" 
Temu się podoba zbroja, temu skrzydło, temu jeszcze podstawka, temu skóra... I tak do kupy Was zebrać, to wyjdzie na to, że nie ma się czego czepiać przy tym modelu
Oj, poczekasz, kto wie, czy nie do PGA samego... Heh, żartuję, mam nadzieję, że jednak po drodze coś mi się uda zmalować
Klient zadowolony, a to najważniejsze
Temu się podoba zbroja, temu skrzydło, temu jeszcze podstawka, temu skóra... I tak do kupy Was zebrać, to wyjdzie na to, że nie ma się czego czepiać przy tym modelu
- Chaoschild
- Chuck Norris
Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce? Zbroja super, ale znowu ten zwierzak nie dopracowany. Ogolnie figsa Ok 
A widziałeś kiedyś płaszcz w ruchu, przykryty śnieżnym puchem?Chaoschild pisze:Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce?
Generalnie fajnie, choć bez fajerwerków.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action

Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Chaoschild
- Chuck Norris
A widziales gdzies plaszcz w ruchu pomazany biala farbaFingor pisze:A widziałeś kiedyś płaszcz w ruchu, przykryty śnieżnym puchem?Chaoschild pisze:Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce?
Generalnie fajnie, choć bez fajerwerków.
Panowie Fingor i Chaoschild - nie śmiecić, OK? Puch nie puch, w ruchu czy nie, oceniać, krytykować, ale bez pyskówek osobistych i tenisa forumowego. Stać Was na to? Jeśli tak - dziękuję, jak nie - do widzenia. Żarty żartami, droczenie droczeniem, a wygłupy wygłupami. Ale bez szczekania i wywracania oczami, naprawdę, obejdzie się bez tego. BP nie wzrośnie poziom dzięki Wam, niestety.
Szanujcie samych siebie - ludzie będą Was szanować.
To wszystko z mojej strony i bardzo Was proszę, na tym niech się zakończy, bo nie będę się wdawał w dyskusje o wiadomym wyniku, do tego na forum.
Szanujcie samych siebie - ludzie będą Was szanować.
To wszystko z mojej strony i bardzo Was proszę, na tym niech się zakończy, bo nie będę się wdawał w dyskusje o wiadomym wyniku, do tego na forum.
Ja tu w żadnego ping ponga grać nie chciałem
Po prostu nielogiczne wydało mi się używanie sody na płaszczu
Tak więc sorry za drobną napinkę.
Zauważyłem jedną rzecz - rogi na naramiennikach wyglądają dość dziwnie w samych odcieniach szarości. Rozumiem, że to miało wpisać je w okrojoną paletę, ale chyba jednak lepiej wyglądałby jakiś stonowany brąz.
Zauważyłem jedną rzecz - rogi na naramiennikach wyglądają dość dziwnie w samych odcieniach szarości. Rozumiem, że to miało wpisać je w okrojoną paletę, ale chyba jednak lepiej wyglądałby jakiś stonowany brąz.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action

Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Fingor pisze:Po prostu nielogiczne wydało mi się używanie sody na płaszczu...
To tak trzeba było od razu napisać, wtedy byłoby to do mnie i dotyczyłoby figurki, nie Chaoschilda
Bardzo ładnie. Przyjęte... Tak więc sorry za drobną napinkę.
Pewnie, że chodziło o paletę kolorów, ale nie tylkoZauważyłem jedną rzecz - rogi na naramiennikach wyglądają dość dziwnie w samych odcieniach szarości. Rozumiem, że to miało wpisać je w okrojoną paletę, ale chyba jednak lepiej wyglądałby jakiś stonowany brąz.