nowe demony 2250
nowe demony 2250
to jest moja armia
jako alternatywę to wywalę jedne psy i zorbie z jednego heralda sztandarowym i dorzucę flamera
1 Bloodthirster 515
Firestormblade, Imm.Fury, Arm.of Khrn
2 herald of tzeentch 400
chariot of tzeentch
spell breaker
1 herald of slaanesh 140
steed of slanesh
siren song
core
2x horror of tzeentch 240
1x bloodletters 120
3 x 5 furie 180
special
5 flesh hound 175
5 flesh hounds 175
5 seekers of slanesh 120
rare
5x flamers 175
3x fiend of slanesh 165
jako alternatywę to wywalę jedne psy i zorbie z jednego heralda sztandarowym i dorzucę flamera
1 Bloodthirster 515
Firestormblade, Imm.Fury, Arm.of Khrn
2 herald of tzeentch 400
chariot of tzeentch
spell breaker
1 herald of slaanesh 140
steed of slanesh
siren song
core
2x horror of tzeentch 240
1x bloodletters 120
3 x 5 furie 180
special
5 flesh hound 175
5 flesh hounds 175
5 seekers of slanesh 120
rare
5x flamers 175
3x fiend of slanesh 165
Masz sporo latających rzeczy - wywal jedne furie i zmień seekerów w 6 z siren standardem. To naprawdę kozacki oddział. Sztandarowy nie jest aż tak potrzebny, a psy mają niezłe pierd..... Armia ok, dość typowa. Trzeba będzie z tym pograć, bo widzę wysyp BT.
Przetestuj, zobaczysz. 5 Seekerów to nic specjalnego, a 6 + sztandar to:
1 większy CR
2 więcej ataków
3 brak możliwości robienia flee/s&s przez przeciwnika
Będziesz tym zjadał fasty, maszyny, magów, piechotę z małym savem, gunline'y, flanki itp. Furie tego nie zrobią. Strata jednogo oddziału lataczy? Chyba oddziałku ^^ Z ld2 to się nadają tylko na maszyny. Masz już szybką armię nie potrzebujesz aż trzech oddziałów. Wypróbuj Seekerów ot moja rada.
1 większy CR
2 więcej ataków
3 brak możliwości robienia flee/s&s przez przeciwnika
Będziesz tym zjadał fasty, maszyny, magów, piechotę z małym savem, gunline'y, flanki itp. Furie tego nie zrobią. Strata jednogo oddziału lataczy? Chyba oddziałku ^^ Z ld2 to się nadają tylko na maszyny. Masz już szybką armię nie potrzebujesz aż trzech oddziałów. Wypróbuj Seekerów ot moja rada.
Izo dobrze mówi, nie chodzi o to, żeby mieć dużo oddziałów które nic nie są w stanie zrobić, ale kilka konkretnych, które pełnią określone zadanie w rozpisce i którymi nie boisz się grać.
5 furii to kupa straszna, nawet handgunnerzy imperialni mogą ich zdjąć do liczby, która nie pozwoli Ci nawet zdjąć armaty.
Siren standard natomiast naprawdę dużo da tej rozpisce.
5 furii to kupa straszna, nawet handgunnerzy imperialni mogą ich zdjąć do liczby, która nie pozwoli Ci nawet zdjąć armaty.
Siren standard natomiast naprawdę dużo da tej rozpisce.
ok ale ja specjalnie nie wiem jak go wykorzystać.
oddzila który kosztuje 177 pkt ma 5 ran i z t3 moim zdaniem jest to bardzo ryzykowne dawać mu sztandar . szczególnie ze nie może dawać flee.
hundgunerzy mogą dokladni to samo zrobić z seekerami nawet będą mieli łatwiej , a jak sam stwierdziłeś to 5 furii to kupa ale jak są już 3 kupy to niewiadomo czym to ruszyć. poza tym jedne furie mogą zasłonić demonetki dac dodatkowy ataki , bonus za szraze , zablokować tak by przeciwnik nie mogl uciekać od seekerow. moim zdaniem dodatkowy odzial z 5 ranami daje znacznie wiecej mozliwosci ni jeden dodatkowy model za 57pk dajcy tyloo dodatkowe 3 ataki z s3 i sztandarem ktory moze dac przeciwnikowi 100pkt
jednak nie twierdze ze jest to slaby sztandar i nie raz sie sprawdzi w bitwie
oddzila który kosztuje 177 pkt ma 5 ran i z t3 moim zdaniem jest to bardzo ryzykowne dawać mu sztandar . szczególnie ze nie może dawać flee.
hundgunerzy mogą dokladni to samo zrobić z seekerami nawet będą mieli łatwiej , a jak sam stwierdziłeś to 5 furii to kupa ale jak są już 3 kupy to niewiadomo czym to ruszyć. poza tym jedne furie mogą zasłonić demonetki dac dodatkowy ataki , bonus za szraze , zablokować tak by przeciwnik nie mogl uciekać od seekerow. moim zdaniem dodatkowy odzial z 5 ranami daje znacznie wiecej mozliwosci ni jeden dodatkowy model za 57pk dajcy tyloo dodatkowe 3 ataki z s3 i sztandarem ktory moze dac przeciwnikowi 100pkt
jednak nie twierdze ze jest to slaby sztandar i nie raz sie sprawdzi w bitwie
jak dla mnie taki sztandar to podstawa w oddziale seekerek. jak do tej pory zarabiał zawsze na siebie. nie wspomnę, że dzięki niemu oddziały wrogich fastów już nie mają takiego pola manewru do wykrzywiania szarż i zasłaniania jednostek. kilkakrotnie łapałem na niego black ridersów (cholernie mobilny i będący we wprawnych rękach niezłym kolcem w 4 literach). raz seekerki zagoniły sea guardów, którzy chcieli dać flee. przeciwnik o tym nie wiedział, bo to była jego 1 bitwa z demonami pozycja OBOWIĄZKOWA.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
2 PD ze startu
2 PD za heralda (czyli 4)
1 PD za horory (czyli 2)
w sumie 8
DP 2 ze startu i po 1 za heralda
i po 1 za horrory (1 levelovy mag) w sumie 6 DP
2 PD za heralda (czyli 4)
1 PD za horory (czyli 2)
w sumie 8