Slaanesh 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Slaanesh 2250

Post autor: Offspringman »

w związku z pogłoskami o braku możliwości łączenia chaosu z bestiami i demonami, postanowiłem zrobić rozpiskę opartą na slaaneshu(powoli zbieram, powoli... :) ) z zastosowaniem jednynie jednostek chaosowych
(p.s. spawny będzie można brać?)

Lord 680pkt
generał
slaanesh
gaze of the gods
helm of many eyes
enchented shield
słomka
smok
(przyzwoity hit power)

chaos sorcerer 135pkt
2x ds

Exalted Champion 178pkt
slaanesh
shield
sword of battle
talisman of protection
konik

5 piesków 30pkt

5 piesków 30pkt

5 Knights 320pkt
chosen
slaanesh
fcg
warbanner
(w zamyśle w tym oddziale ma jeździć Exalted Ch.)

5 Knights 195pkt
slaanesh
muzyk

5 Knights 195pkt
slaanesh
muzyk

rydwan 130pkt
slaanesh

Giant 205pkt

fiend of slaanesh 75pkt

fiend of slaanesh 75pkt

CP: 3
DP: 3 + 2ds
modeli: 34(mało)

jak się to prezentuje wg was?

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Ja bym zaczekał z kupnem na nowy army list do chaosu, który wyjdzie chwilkę po wyjściu demonów.

Co do rozpiski...
Zastanów się nad zasadnością przedmiotów na bohaterach. Helm of many eyes nie jest ci potrzebny. Masz dużo inicjatywy, a nie korzystasz z great weapona - to strata punktów. Nie zapominaj o głupocie.
Sword of battle to też nie jest najlepszy wybór. Ja bym posadził tego exalteda na steed of slaanesh, dał mu regenerację i flaila (lub halabardę). Możesz wtedy też dołączać do oddziałów, ale i bez knightów będzie dawał radę. Poza tym 20" szarży ^^

Jak już robisz slaanesha chosenów to Raptorus standard im. wywalasz championa i koszt jest nie wiele droższy bo 325 pts
5 Knightów ok. Lepszy rydz niż nic, ale marka slaanesha jest im niepotrzebna. Bez niej będziesz mógł dawać flee, co jednak pomaga ^^
Jednych możesz zwiększyć do 6, dać sztandar i warbannera (powalczą wtedy).
Gigant... Ryzykowanie, ja nie lubie, ale jak uważasz. Spawny możesz brać, bo to przecież część AB do chaosu. Fiends of slaanesh to super wybór, ja bym chyba walnął 4 (zamiast tego giganta).

ODPOWIEDZ