Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
25x50 taka sama jak seekerki.
Kensiorek pisze:nie. Chyba grasz tym co masz w pudle
w pudle masz 4 duze figurki i 2 podstawki 40x40 i 2 podstawki 50x50 ... zadnej informacji nie ma ani na pudle ani istrukcjach sklejania ani w AB ... zeby wykumac co na czym jest trzeba zobaczyc i porownac na fotkach ....
Bloodcrusher i palanguin idą na 50x50, a bestia nurgla i fiend slaanesha na 40x40Treevill pisze: w pudle masz 4 duze figurki i 2 podstawki 40x40 i 2 podstawki 50x50 ... zadnej informacji nie ma ani na pudle ani istrukcjach sklejania ani w AB ... zeby wykumac co na czym jest trzeba zobaczyc i porownac na fotkach ....
ja to wiem ... bo porownalem wielkosci na fotkachdebelial pisze:Bloodcrusher i palanguin idą na 50x50, a bestia nurgla i fiend slaanesha na 40x40Treevill pisze: w pudle masz 4 duze figurki i 2 podstawki 40x40 i 2 podstawki 50x50 ... zadnej informacji nie ma ani na pudle ani istrukcjach sklejania ani w AB ... zeby wykumac co na czym jest trzeba zobaczyc i porownac na fotkach ....
Shit, muszę palanquina oderwać od podstawki chariotowe (na takiej wystawiałem go dotychczas).debelial pisze:Bloodcrusher i palanguin idą na 50x50,
A tu mi coś podpowiadało (coś jakby trzeci zmysł ), że niezłym pomysłem będzie przywalić pomioty (zrobione ne Nurgle'a) będące już na 40x40 zostawić, a to przykleić na 50x50. Nie ma problemu za dużego, bo na małej ilości kleju łapałem.debelial pisze:bestia nurgla i fiend slaanesha na 40x40
Ja za to muszę jakiś cudem zmieścić bycze bestie na podstawki 4x4 ;/
mam pytanie na szybko, bo właśnie gram bitwę czy flamery mają pełnowymiarowy skimrish, czyli -1 do hit i poruszanie się po trudnym terenie bez kar? otóż koliduje to chyba z zapisem co so skrimshu w zasadach ogólnych gdzie tylko jedostki z unit stange 1 można trafiać na ujemnym modyfikatorze, ale pozostałe poruszają się bez kar... falmery mają 2 woundy, także i chyba us 2... więc jak to jest?
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ich kunie nie dostaja hate od herlda, tylko od jezdzca. Herald daje jezdzcom - a w 7 edycji [sychologia mnozy sie zrowno w gore, jak i w dół
-
- Kretozord
Niestety nie, to wyjątek potwierdzający regułę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash