podstawki po czy przed ?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

podstawki po czy przed ?

Post autor: monsterstar »

Siema !
mam pytanie jak robicie:
-najpierw szkielet podstawki a potem przyklejacie figsa i malujecie ?
-najpierw malujecie wszystko osobno a potem sklejacie do siebie ?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

przyklejam figsa do podstawki, kładę piasek i inny szit, sprej, maluje podstawke, maluje figsa, dodaje trawe i inny szit :)

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Ale ten piasek nie zakryje figurki ? czy nie bedzie wyglądało jak by się troche zakopała w tym piachu czy inny szicie :D

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Post autor: Qbazss »

będzie wyglądać tak jakby w tym piasku czy innym szicie szła :P jak idziesz po plaży np. to też masz odrazu stopy/obuwie w piachu. (i innym szicie :P)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

a ja robie jak mi sie chce ;D ...ale z reguly szkielet podstawki i figsa razem w podklad...potem model i wykanczam podstawke na koniec ;) ale czasem najpierw robie podstawke a potem reszte...tak bylo przy jednym z moich witch hunterow ;]

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

monsterstar pisze:Ale ten piasek nie zakryje figurki ? czy nie bedzie wyglądało jak by się troche zakopała w tym piachu czy inny szicie :D
Zależy jak to zrobisz, można jakimś starym pędzelkiem albo innym narzędziem zgarnąć nadmiar, który Ci przeszkadza. Aha, i nie zapomnij o tym, żeby boki podstawek były pozbawione piasku (czyli przejedź palcem lub jakąś szmatką po bokach podstawek, żeby piach był tylko na płaskiej powierzchni), inaczej będzie to kiepsko wyglądać.

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

A ja ze względu na to, iż moje malowanie trwa masakrycznie długo i bym nie mógł grać to przyklejam jak najsłabiej figsa.... użytkuje go i moge malować.... a później ładnie odchodzi mi od podstawki, wtedy zrobie podstawkę i ustawiam wsyztsko fajnie... a jesli ktoś maluje regimenty w jeden dzień :P:P no to najpierw podstawki a później figs...tak mi się wydaje...(newbie)
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
korek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: korek »

Czyli pełna dowolność...
A z tym wdeptywaniem w shit na plaży to przegięcie... :wink:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja robię tak: figurkę oddzielnie, do podstawki lepię piasek i maluję, montuję figurkę maluję tę jakby ramkę i na koniec przylepiam dodatki.

ODPOWIEDZ