Konrad Chojnacki Szczur Painkiller1500 Pts - Chaos Army
1 Exalted Daemon @ 310 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General
Master of Mortals [5]
Might of Khorne [20]
Soul Hunger [25]
6 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 360 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard
War Banner [25]
6 Chaos Knights of Khorne @ 253 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Musician
4x5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
6 Chaos Furies @ 90 Pts
2x3 Minotaurs of Khorne @ 183 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Great Weapon
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 7
Models in Army: 45
Total Army Cost: 1499
Chyba będe to jeszcze ewoluował, problem polega na tym że rycerzy musi dojechać przynajmniej po 4 w oddziale, reszta jest tylko jako cannon foder i jeśli dam rade jakoś mądrze wszystko zgrać to wcisne jeszcze dorozpy jakiegoś spawna slanesha i maruderów, kosztem kilku rycerzy............jak to widzicie?
Khorne 1500 mortale
Szóstki knightów to zły pomysł. Mają wtedy za szeroki front. Ogólnie rzecz biorąc najlepiej się sprawdzają w piątkach... Chosen na takie pkt to lekkie przegięcie, taki oddział bedzie głownym celem dla dział, katapult, czarów etc. Wiec on akurat może nie dojechać. Demon to tez taki trochę przewrotny pomysł... Ex. champion na daemonic mouncie z gazami i flailem? Chyba korzystniej wyjdzie... a tak wogóle wsadziłbym tu giganta Po pierwsze, bo go lubię, po drugie, bo przydałby sie jeszcze jakiś paker...
czy mi sie wydaje ,czy przy armii mortal generalem nie moze byc demon
sorry nie zauwazylem :D
demon siedzi tu ze względu na jeden fajny scenariusz wiem że to tylko 1 z 6 ale tak będzie śmieszniej
Choseni w erze BSB na każdym kroku (nawet skaveny mają teraz na starcie +7CR ) przydają się. A poza tym co ja wezme za te punkty, kolejny oddział jazdy? Nie mam innych figurek
Choseni w erze BSB na każdym kroku (nawet skaveny mają teraz na starcie +7CR ) przydają się. A poza tym co ja wezme za te punkty, kolejny oddział jazdy? Nie mam innych figurek