Taktyki i początki gry Tomb Kings
Moderator: Shino
Ja maluje brown inkiem a potem każdą kość pokoleji blached bonem
"T4 a Pan szkielet z Gwardii którego owinęli w bandaże też ma T4
Ale nie ma 3W
Głupotą jest iż nie jest to ani halabarda ani GW
a skąd wiesz, może Uszate mają 5S a to jest halabarda, tylko nie chciało się im pisać i dali S6 do profilu."
Według mnie i ogólnie logiczne sie wydaje iż T to raczej twardosc agenta a W to ile bólu wytrzyma więc raczej trudniej rozjechać na kawałki kamień niż kości
A głupotą by było żeby pisząc CAłY podręcznik nie chciało im sie napisać co to za broń chociażby zważając na to co twierdzisz to Halabard jest krótsze niż Huge ritual blade
"T4 a Pan szkielet z Gwardii którego owinęli w bandaże też ma T4
Ale nie ma 3W
Głupotą jest iż nie jest to ani halabarda ani GW
a skąd wiesz, może Uszate mają 5S a to jest halabarda, tylko nie chciało się im pisać i dali S6 do profilu."
Według mnie i ogólnie logiczne sie wydaje iż T to raczej twardosc agenta a W to ile bólu wytrzyma więc raczej trudniej rozjechać na kawałki kamień niż kości
A głupotą by było żeby pisząc CAłY podręcznik nie chciało im sie napisać co to za broń chociażby zważając na to co twierdzisz to Halabard jest krótsze niż Huge ritual blade
napisali ritual blade...Krzysiek pisze:A głupotą by było żeby pisząc CAłY podręcznik nie chciało im sie napisać co to za broń chociażby zważając na to co twierdzisz to Halabard jest krótsze niż Huge ritual blade
tak samo jak pisza talons czy claws w wypadku monsterow...
zamierzasz sie klocic, ze scorpion ma singing tail & wicked claws wiec 2nd hand weapon skoro jest &?
ogarnij sie to ,ze opisuja hand weapony o niczym nie swiadczy...
- monsterstar
- Chuck Norris
Ale najpierw bleached bone potem ink brown a potem rozjasnianie BB ?Krzysiek pisze:Ja maluje brown inkiem a potem każdą kość pokoleji blached bonem
a na jakim podkładzie też malujecie TK ?
Shino próbuje jakoś do ciebie trafić... prosze odpisz mi na priv lub gg... bardzo mi zależy na tych zielonych...
- monsterstar
- Chuck Norris
Ok fajnie. Ale właśnie to co napisałeś zajeło ci tyle samo co byś napisał jak malujeszRyu pisze:Bez urazy ale poszukaj dokładniej...monsterstar pisze:Siema mam pytanko jak malujecie kości od TK ? Szukałem na forum ale nie znalazłem.
Temat był wałkowany tyle razy, że aż żal przytaczać linka...
Wielkie dzięki...
Ryu wyświadczył Ci przysługę, dając lekcję samodzielności i niezadawania po raz n-ty pytań, na które odpowiedź jest trzy kliknięcia stąd. Powinieneś mu dziękować, a nie marudzić.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
No... I co w związku z tym? Problem ludzi jest taki, że im się NIE CHCE więc daruj pouczania...Monsterstar pisze:Ok fajnie. Ale właśnie to co napisałeś zajeło ci tyle samo co byś napisał jak malujesz
W ramach pomocy (jednak): Forum Mistrzów Tuningu/Modelowanie i Malowanie - Pytania, Porady itp./ strona 1 (2 tematy), strona 2 (2 tematy). Dalej nie szukam bo mi się NIE CHCE
BTW: to chyba nie temat żeby pisać o malowaniu Więc może zejdźmy na poprawne tory
Tomash dzięki... Ale to moje ulubione pytanie jest
- monsterstar
- Chuck Norris
jaki nowy temat - ryu dobrze napisał: trzeba poszukać...
Pzdr
MOD
Pzdr
MOD
Witam ponownie!
Armybooka przeglądałem póki co dosyć... niedokładnie. Zatem nie mam jeszcze dużego pojęcia o przedmiotach i inkantacjach, a zasady znam niezbyt dokładnie.
Mimo to, wydaje mi się, że już mniej więcej wiem, co będę kupował "na początek":
1 Tomb King na rydwanie
2 Lisze (najlepiej na koniach)
3 skorpiony
1 katapulta
1 gigant
2 Bataliony (co daje 64 szkielety, 6 rydwanów i 16 "kawalerzystów")
Ewentualnie dokupię jeszcze 5 carrionów.
I teraz czas na pytania :
1. Czy mądrze czynię (czy dobry dobór jednostek, czy dwa bataliony to dobry pomysł, czy coś usunąć, a coś dodać, etc.)?
2. Jakie przedmioty, tudzież urozmaicenia (zbroje, itp.), byłyby najlepsze dla tej armii (i dla których jednostek)?
3. Czy "kawaleria" w batalionie to lekka, czy ciężka kawaleria?
4. Co jeszcze powinienem dokupić (jakie farby i "akcesoria" do WFB)?
5. Czy podstawki kupię razem z modelami, czy muszę je dokupić osobno?
Kolejne pytania zapewne pojawią się w miarę czytania Armybooka . Teraz już żadne nie przychodzi mi do głowy.
Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Armybooka przeglądałem póki co dosyć... niedokładnie. Zatem nie mam jeszcze dużego pojęcia o przedmiotach i inkantacjach, a zasady znam niezbyt dokładnie.
Mimo to, wydaje mi się, że już mniej więcej wiem, co będę kupował "na początek":
1 Tomb King na rydwanie
2 Lisze (najlepiej na koniach)
3 skorpiony
1 katapulta
1 gigant
2 Bataliony (co daje 64 szkielety, 6 rydwanów i 16 "kawalerzystów")
Ewentualnie dokupię jeszcze 5 carrionów.
I teraz czas na pytania :
1. Czy mądrze czynię (czy dobry dobór jednostek, czy dwa bataliony to dobry pomysł, czy coś usunąć, a coś dodać, etc.)?
2. Jakie przedmioty, tudzież urozmaicenia (zbroje, itp.), byłyby najlepsze dla tej armii (i dla których jednostek)?
3. Czy "kawaleria" w batalionie to lekka, czy ciężka kawaleria?
4. Co jeszcze powinienem dokupić (jakie farby i "akcesoria" do WFB)?
5. Czy podstawki kupię razem z modelami, czy muszę je dokupić osobno?
Kolejne pytania zapewne pojawią się w miarę czytania Armybooka . Teraz już żadne nie przychodzi mi do głowy.
Z góry dziękuję za odpowiedzi !
1. jak na mnie, to ok. Nie wiesz jeszcze, jakie Khemrii chcesz składać, ale większość z tego, co kupisz, to dobry wybór.
2. To jest temat rzeka, ale: rydwany bez championów (szkoda pts.) reszta z.
szkielety tylko hw&shield albo łuki, reszta się nie opłaca. Przedmioty na bohaterach, co kto lubi, każdy inaczej.
3. Można skleić i taką i taką, jęsli mnie pamięć nie myli, ale pewności nie mam... mając 16, lepiej skleić wszystkich w cięzką (niektórzy grają takim klockiem i wygrywają )
4. to nie moja domena
5. podstawki są z modelami (poza katapultą)
2. To jest temat rzeka, ale: rydwany bez championów (szkoda pts.) reszta z.
szkielety tylko hw&shield albo łuki, reszta się nie opłaca. Przedmioty na bohaterach, co kto lubi, każdy inaczej.
3. Można skleić i taką i taką, jęsli mnie pamięć nie myli, ale pewności nie mam... mając 16, lepiej skleić wszystkich w cięzką (niektórzy grają takim klockiem i wygrywają )
4. to nie moja domena
5. podstawki są z modelami (poza katapultą)
Zalezy jak armie chcesz skladac tzn. naporowa ,czy moze defensywna ...Czy mądrze czynię (czy dobry dobór jednostek, czy dwa bataliony to dobry pomysł, czy coś usunąć, a coś dodać, etc.)?
- monsterstar
- Chuck Norris
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Mam pomysł: sklej sobie warriorsow z hand weaponami a łuki i kołczany mi sprzedaj
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Zasadniczo w tej armii to nie problemsiema mam taki problem... mam 32 szkielety w wypraskach i nie wiem jak ich skleić ? (to maje pierwsze szkielety i wogóle początek armii)
Zarówno na mniejsze jak i na większe punkty wystawia się kilkanaście łuczników - zawsze jest gdzie schować licza/liczy szczególnie, że już proksa ściągnęli :/ A może i pachołki ściągną jakiegoś fasta ;)Co do reszty to zależy od Ciebie. Osobiście teraz tworzę klocek 25 łuczników - i nie z konkretnego powodu... Po prost gdzieś w otchłani czeka wizja 25 warriorów
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Zasadniczo to bym radził np: 12 archers i 20x warriors. Jacy mają być ci skeleton warriors to już zależy od ciebie. Praktycy polecą gości z hand weapon/shield ale dla mnie to tak jakoś ładniej i bardziej realnie wygląda klocek z spear/shield (zawsze możesz przed bitwą zadeklarować że kolesie używają tylko hand weapon a nie spear)
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...