Witajcie po ostatnich perypetiach z moja poprzednia rozpiska HE nadszedl czas na zmiany. Calosc przedstawiam ponizej i zachecam do komentarzy.
Bohaterowie
1 Prince, General; Great Weapon, Armour of Caledor, Sacred Incense
1 Noble, Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard, Elf Steed: Barded
1 Mage, Magic Level 1, Dispel Scroll, Dispel Scroll
Core
10 Archers, Longbow
10 Archers, Longbow
Special
5 Dragon Princes, Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; FCG, Banner of Ellyrion
13 Swordmasters, Great Weapon; Heavy Armour; War Banner, FCG, Skeinsliver
7 White Lions, Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician
7 White Lions, Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician
1 Lion Chariot
1 Lion Chariot
Rare
1 Repeater Bolt Thrower
1 Repeater Bolt Thrower
1 Great Eagles
1 Great Eagles
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 65
Total Army Cost: 2000
Jako ze armia HE stala sie armia wybitnie elitarna przez co malo liczebna postanowilem osiagnac jak najlepsze zabezpieczenie moich oddzialow, oraz optymalna ilosc/roznorodnosc zeby przeciwnik tez sie nameczyl nad wyznaczenie czegos do rozstrzelania.
Prince jak widac do pakernych nie nalezy, ale dolaczony do swordmasterow stanowi calkiem mily dodatek, oraz na tyle ile to mozliwe chroni ich przed ostrzalem.
Kolejna sprawa jest BSB, postanowilem go odchudzic ile tylko wlezie poniewaz doszedlem do wniosku ze jego robota jest przerzucanie a nie rzucanie sie w wir walki, choc w tej konfiguracji tez moze ugryzc, dodatkowo czempion w DP doskonale ochroni go przed jakimikolwiek chellengami.
Jezeli chodzi zas o rozstawienie bardziej bede sie sklanial ku taktyce silna lewa flanka w ktorej beda sie znajdowali SM i DP z bohaterami. Te dwa oddzialy sa wstanie zmocic wszystko jak kombajn. Druga flanke natomiast beda tworzyc jednostki strzeleckie, lucznicy dzieki ASF dosyc dobrze powinni sobie radzic ze wszelakimi rodzaju fastami, lataczami szczegolnie ze i tak to co dojedzie bedzie przetrzebione przez ostrzal. Srodek zostawiam dla lewkow. Oddzialy piechoty sa tak fantastyczne ze (jak na standardy elfow) sa tanie i potrafia fajnie przylac, a rydwany to po prostu 7-12 atakow z sila 5 razy 2. W kazdym badz razie ta cala brygada lwow bedzie miala za zadanie rozbic linie przeciwnika na dwie polowy co sadze powinno sie udac bez problemu. Orly jak to orly oddzialy wsparcia wielozadaniowe.
To wszystko z mojej strony czekam na komentarze.
HE 2K z prosba o pomoc.
Super rozpiska, bardzo mi się podoba... Żaden klon tylko bardzo sympatyczna do pogrania armia.
Odnośnie samego składu - przede wszystkim BSB w Dragonach nie ma Look-out Sir (champion nie jest R&F model). Może warto coś z tym zrobić.
Nie przekonują mnie też te siódemki WL, ale jeśli Ci się sprawdzają...
Hmm i sprawa Lion Chariotów. Nie wykorzystujesz ich największego atutu jakim IMO jest fear. Łącznie US - 8. Ciężko będzie zasadzić jakiś fear-outnumber. Co innego jakbyś miał PG, albo jakiegoś smoka, no ale nie namawiam. Rozpa jest spox.
Odnośnie samego składu - przede wszystkim BSB w Dragonach nie ma Look-out Sir (champion nie jest R&F model). Może warto coś z tym zrobić.
Nie przekonują mnie też te siódemki WL, ale jeśli Ci się sprawdzają...
Hmm i sprawa Lion Chariotów. Nie wykorzystujesz ich największego atutu jakim IMO jest fear. Łącznie US - 8. Ciężko będzie zasadzić jakiś fear-outnumber. Co innego jakbyś miał PG, albo jakiegoś smoka, no ale nie namawiam. Rozpa jest spox.