Pomysł na konwersje. Rydwan HE w TK?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Pomysł na konwersje. Rydwan HE w TK?
Jak myślicie. Czy dobrze będzie przerobić HE chariot z lwami przerobić na Chariot of Fire? Przeciąłbym główkę lwa na pół i dorobił kościaną połowę z green stuffa? Przymalował w klimacie egipskim, ogień na bokach. Myśle ze to dobry pomysł. Jeśli zły dział to przepraszam.
-
- Kretozord
Daje rade
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Może przerób te lwy na sfinksy. Gdzieś widziałem taką konwersję.
O tu: http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... &start=286
Malowanie nie najlepsze, ale pomysł fajny.
O tu: http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... &start=286
Malowanie nie najlepsze, ale pomysł fajny.
Pomysł ze sfinksami jest przedni ale trzeba na moje przyjąć jedną z dwóch koncepcji:
1. Total undead. Wtedy głowy moga być czeski - a ciałka lewków jakoś poprzerabiać na trupio (dodowawać kawałki nowych dire wolfów?)
2. Sfinks Posągowy. Prawdziwy sfinks, twarz ludzka i szlachetna, piekna - ciało zostaje - też nienaganne.
btw. Sfinksy nie maiały skrzydeł? [w koncepcji 1. np. od carionów, w 2. np. pegazie]
1. Total undead. Wtedy głowy moga być czeski - a ciałka lewków jakoś poprzerabiać na trupio (dodowawać kawałki nowych dire wolfów?)
2. Sfinks Posągowy. Prawdziwy sfinks, twarz ludzka i szlachetna, piekna - ciało zostaje - też nienaganne.
btw. Sfinksy nie maiały skrzydeł? [w koncepcji 1. np. od carionów, w 2. np. pegazie]
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Zależy na jakie wierzenia sie powołujesz - greckie czy egipskie:
Wikipedia pisze:Sfinks w starożytnym Egipcie to symbol władzy królewskiej, przedstawiany jako postać leżącego lwa z głową człowieka, często z twarzą faraona. Egipskie sfinksy były płci męskiej i była to tak ważna tradycja, że królowa Hatszepsut, przedstawiana na tych pomnikach, miała doczepioną sztuczną brodę. Kolejną ważną cechą odróżniającą sfinksy egipskie są skrzydła - a raczej ich brak. Skrzydła u sfinksów są bowiem atrybutem w mitologii sumeryjskiej i greckiej. Najstarszego, znanego sfinksa odkryto w Abu Roasz i pochodzi on z czasów władcy Egiptu Dżedefre (IV dynastia).
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
niekoniecznie biorąc pod uwagę np. nowe FAQ...(mam na myśli tok rozumowania)Motyl pisze:Ehh.. Tk bliżej do Egiptu, niż do starożytnej Grecji
poza tym...co ma TK z warhammera do sfinksów z "naszych" starożytnych wierzeń?
jeżeli chodzi o moje zdanie to moga być dwugłowe byki z piórkami i skrzydłami...wysil szaraki trochę... chcesz skrzydła zrób je , uważasz że to badziewie zrób to tak żeby to się podobało przede wszystkim TOBIE bo to TY tym grasz a nie ja czy kto inny...
konwersja ma być przede wszystkim odstępstwem od ataku klonów lub wprowadzeniem własnego widzimisię do armii...
Ja bym po prostu dowalił lewkom tego typu czepek:
obrazek tylko dla przykładu
Moim zdaniem wystarczy, ale sam rydwan bym troche "poszkielecił". Jak dla mnie może wyjść miodzio
Moim zdaniem wystarczy, ale sam rydwan bym troche "poszkielecił". Jak dla mnie może wyjść miodzio
Kajthek ten faraon ma taką samą minę jak twój avatar xDKajthek pisze:Ja bym po prostu dowalił lewkom tego typu czepek:
Uu... Rzeczywiście
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... c&start=78
Moim zdaniem taka głowa nadawałaby sie świetnie i już w zasadzie nie trzeba by nic zmieniać w sfinksach. Tylko nie wiem czy nie będzie za duża.
Moim zdaniem taka głowa nadawałaby sie świetnie i już w zasadzie nie trzeba by nic zmieniać w sfinksach. Tylko nie wiem czy nie będzie za duża.