CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nie 30 tylko 3 oddzialy :wink:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Furion mogłbyś coś powiedzieć o tym pierwszym turnieju na Twoim CSie - tzn. kiedy w przybliżeniu ma być. Czy będzie można się spodziewać jakieś ciekawej ogólnej relacji z turnieju. przydałyby się jakieś opisy walk, zdjęcia wszytsko aby dokładnie pokazać jak sparwdza się CS i jak róznorodne armie brały udział w bitwach (np. warto aby zaprezentować na forum rozpiski wszystkich graczy).

Myślę, że takie pierwsze turnieje trzeba dopieścić jak się da aby miały moc przekonującą lud :).

Mam też nadzieje, że pierwsze miejsca zajmą jakieś niestandardowe armie, które nie mają w zwyczaju zasiadać w pierwszej 3 czy też 5 :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

mimo, ze nie ja jestem organizatorem turnieju, postaram sie o jakas w miare sensowna relacje :)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Mam krótkie pytanie.

Czy organizując turniej (zaliczany do ligi) będę zmuszony do zastosowania tych ograniczeń? Czy gracze będą musieli grać zgodnie z tymi ograniczeniami? Czy to może jest tylko dobrowolne?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie, decyzja organizatora

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

:wink:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Heinrich pisze: Czy organizując turniej (zaliczany do ligi) będę zmuszony do zastosowania tych ograniczeń? Czy gracze będą musieli grać zgodnie z tymi ograniczeniami? Czy to może jest tylko dobrowolne?
Dodam do FAQ'a ;-)

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

NG z fanolami tez się liczą do piechoty rankowej strzelającej? Gdzieś padł taki pomysł ale nie wiem czy wkońcu tak jest czy nie.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Leszczu pisze:NG z fanolami tez się liczą do piechoty rankowej strzelającej? Gdzieś padł taki pomysł ale nie wiem czy wkońcu tak jest czy nie.
narazie nie. zobaczymy, czy bedzie to konieczne ;-)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Dzisiaj zagramy z Leszczem pierwsza bitewke na nowym CSie. Rozpy wgladaja zachecajaco.
17 maja robimy u nas turniej na CSie i wtedy napiszemy jak sie sprawdza na wiekszej imprezie.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Wiecie, jednym CS się podoba innym nie - a może tak zamista CS narzuconego przez organizatorów i zmuszającego kogoś do wystawienia się tak jak ktos nie ma ochoty wprowadzić dodatkowe punkty za CS.

Przykładowo - podzielić CS na 5 punktów - gdzie za każdy spełniony podpunkt dostajemy + 2 pkt do klasyfikacji generalnej... Można też wprowadzić zapis, że aby otrzymać te punkty trzeba mieć armię która spełnia minimum 3-4 z 5 podpunktów.

Ja np chciałbym zagrać tym co chcę wystawić - i nie po to kupiłem taki czy inny podręcznik aby kupować to co wg jakiegoś CS mogę wystawić.
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Dolmir może napisz jakie były rozpy, jakaś mini relacja itp. )

Aro może będzie zwyczaj że rozpy na turniajach według CS będą nagradzane dodatkowymi punktami - ale napewno trzeba będzie spełnić wszystkie kryteria określonego CSa.

Natomiast na turnieje na których będzie się grało na CS - poprostu możesz nie przyjść. Zresztą co ci szkodzi pójść na kilka turniejów bez CSa i może na jakiś z CSem (ten turniej z CSem aż tak bardzo wpłynie na Twoje samopoczucie że nie mogłeś jechać z dokładnie taką samą rozpą jak na ostatnich 10 turniejów, a ten 11 turniej z CSem aż tak bardzo będzie gryzł Twoje sumienie ;) ).

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ja dzisiaj zagrałem sobie na Cs 2 bitwy na 2250.
Rozpy wygladały tak:
Moje khemrii:
Herosi:
King
2 liczki konne
Prince.
Mocno okrojeni w itemach, 2 scrolle tylko.
Rare:
Gigant
Klopa
Prosty wybor.
Specjale:
2 skorpy
4 ushabti
22 TG
Normalnie sie tak wystawiam, nawet bez Cs, takze mi pasuje.
Core:
2x rydwany
2 swarmy
10 łucznikow
Tutaj tez bez zbednych kombinacji.

I bitwa z Szymonem
Jego dwarfy:
Tez nie musiał zbytnio ingerowac w rozpe:
kowadlo eco.
bsb
dragon slayer
20 warriorow
19 longow
2x10 thundow
2 klopy
2 bolce
organki

Wygrałem 14:6, ale wynik nie jest specjalnie wazny, grało się spoko, nie powiem zebym jakos odczuł znuzenie mniejszymi mozliwosciami rozpiski ;). Strzelanie dwarfickie zostaje jak było, nie utnie sie bardziej, chyba ze zmniejszajac jeszcze ilosc maszyn w specjalach (imo zbyt surowe).

II bitwa z Małym Pajakiem
Jego HE:
Lord na Moon Dragonie
mag 2lvl 2 scrolle
2 bolce
10 DP
5 DP
fast
rydwan
20 spearelfow
2x 10 łucznikow

Tutaj tez było spoko (16-4), nic nie wydało mi się mega przegięte, moze gdyby smoka zrobic gwiezdnego i uciac np lvl z maga byłoby nieco gorzej. ale i tak smoka da się spokojnie ubic, duza liczba DP tez nie przeraza specjalnie.

Co do mojej rozpy to odczułem wyraznie brak trzeciej liczki i 2 klopy, ale nie jakos w kwestii mocy rozpiski a w stylu grania nią, armia przez giganta i kolejnego princa staje sie bardziej naporowa, a nie defensywna z nastawieniem na 4x strzał z klopy na ture.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

hej jak będzie w he w specjalach?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wydaje mi się, ze zakaz potrajania speciali i zakaz potrajania rare będzie całkiem w porządku. Nie trzeba wystawiać 3x dragon princes i 3xwhite lions.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

:shock: Nie dziwie się ,że tak mało ugrała taką rozpiską :shock:
Jego HE:
Lord na Moon Dragonie
mag 2lvl 2 scrolle
2 bolce
10 DP
5 DP
fast
rydwan
20 spearelfow
2x 10 łucznikow
Po co włócznie i łuczniczy ? Po co 10 ! dragonów w jednym klocku? lord na MD ? to jakiś zart . Elfy to nie jest jakaś tam turbo przegięta armia aby jeszcze bardziej ja ciąć
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

zaraz dodam ograniczenia HE.

Dit: dodano ograniczenia HE.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Młody: dlatego przy 1 klopie tylko potrzebujesz carrionów, bo będą Ci się inkantacje marnowały, np. w pierwszej turze.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

ksuM pisze:Młody: dlatego przy 1 klopie tylko potrzebujesz carrionów, bo będą Ci się inkantacje marnowały, np. w pierwszej turze.
Ale taka rozpa mi się podoba ;), i za co te carriony ?
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

za uszatki? :)

Zablokowany