Pierwsza próba TK...
- monsterstar
- Chuck Norris
Pierwsza próba TK...
Siema !
To moja pierwsza próba rozpy do TK... co myślicie?
1 * Tomb King @ 272 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield
Flail of Skulls [45]
Cloak of the Dunes [20]
Collar of Shapesh [25]
1 Liche Priest @ 160 Pts
Hierophant
Golden Ankrha [45]
1 Liche Priest @ 168 Pts
Staff of Ravening [45]
1 Skeletal Steed @ [8] Pts
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Skeleton Warriors @ 85 Pts
Bow; Musician
3 Skeleton Chariots @ 150 Pts
Standard; Musician
3 Skeleton Chariots @ 140 Pts
Standard
24 Skeleton Warriors @ 250 Pts
Shield; Light Armour; Standard; Musician
1 Champion @ [10] Pts
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
14 Skeleton Heavy Horsemen @ 300 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Champion @ [14] Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
5 Carrion @ 120 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 90 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2250
To moja pierwsza próba rozpy do TK... co myślicie?
1 * Tomb King @ 272 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield
Flail of Skulls [45]
Cloak of the Dunes [20]
Collar of Shapesh [25]
1 Liche Priest @ 160 Pts
Hierophant
Golden Ankrha [45]
1 Liche Priest @ 168 Pts
Staff of Ravening [45]
1 Skeletal Steed @ [8] Pts
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Skeleton Warriors @ 85 Pts
Bow; Musician
3 Skeleton Chariots @ 150 Pts
Standard; Musician
3 Skeleton Chariots @ 140 Pts
Standard
24 Skeleton Warriors @ 250 Pts
Shield; Light Armour; Standard; Musician
1 Champion @ [10] Pts
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
14 Skeleton Heavy Horsemen @ 300 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Champion @ [14] Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
5 Carrion @ 120 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2250
Przytnij troche szkielety, sztandary z rydwanow i masz na kolejnego skorpiona. Ward na hierofancie tez sie nie przyda raczej, lepiej tak grac zeby nie miec okazji z niego skorzystac/
heavy horsmen fuuuuj
Weś to wywal i przypakuj nowe charioty/tomb guardów lub wywal jedną katapkę i wsadz gianta a za to co zostanie dopkauj charioty lub daj nowe i dorzuc jednego swarma.
24 warriorsów trochę postoi ale standard? to się połamię i stracisz 50pkt.
King nie może mieć GW i flail of skulls, musiałby mieć normal flail pierw.
Shapesh dobry wybór tak samo dunes (ale dałbym go jednej liszeji.)
Hierophant musi być najbardziej przypakowany wrazie co. Dałbym mu dunesa i staffa.
Ankhra nie potrzebna bo i tak przegrasz bo lisze przeważnie schodzą na końcu więc co da ci ws 4+
jeden z dispellami to dobry wybór, i skasuj tego steeda za lichem. Dałbym temu zamiast steada hieratic jara.
Moje zdanie ;p
Weś to wywal i przypakuj nowe charioty/tomb guardów lub wywal jedną katapkę i wsadz gianta a za to co zostanie dopkauj charioty lub daj nowe i dorzuc jednego swarma.
24 warriorsów trochę postoi ale standard? to się połamię i stracisz 50pkt.
King nie może mieć GW i flail of skulls, musiałby mieć normal flail pierw.
Shapesh dobry wybór tak samo dunes (ale dałbym go jednej liszeji.)
Hierophant musi być najbardziej przypakowany wrazie co. Dałbym mu dunesa i staffa.
Ankhra nie potrzebna bo i tak przegrasz bo lisze przeważnie schodzą na końcu więc co da ci ws 4+
jeden z dispellami to dobry wybór, i skasuj tego steeda za lichem. Dałbym temu zamiast steada hieratic jara.
Moje zdanie ;p
Ściągnij z hierophanty warda i zamiast tego daj hieratic jar i scrolla. Hierophanta ma w ogóle nie dojść do walki więc po co mu ward, jak coś spieprzysz to i tak Ci nie pomoże.
PS.Też gram na latającym królu, jak się go umie używać to często się spłaci i nigdy nie zginie. Pozdr
PS.Też gram na latającym królu, jak się go umie używać to często się spłaci i nigdy nie zginie. Pozdr
Heavy kawa jest super i nie słuchaj żadnych głosów przeciw ^^ Musisz tylko umieć tym grać.
IMO - zdjemij sztandary i muzyka z chariotów (strasznie dawno ich nie używałem, ale pamiętam, że sama 3 ze sztandarem to strata punktów), zmniejsz szkiele do 20 albo obetnij jednego swarma i za to wrzuć 3 skorpiona. Hierophant na konia i tak jak ktoś wcześniej mówił jar i scroll.
Rozpiska dość typowa.
IMO - zdjemij sztandary i muzyka z chariotów (strasznie dawno ich nie używałem, ale pamiętam, że sama 3 ze sztandarem to strata punktów), zmniejsz szkiele do 20 albo obetnij jednego swarma i za to wrzuć 3 skorpiona. Hierophant na konia i tak jak ktoś wcześniej mówił jar i scroll.
Rozpiska dość typowa.
Taa jest super, zwykła piechota na koniach z wiekszym M i o 2 wiekszym LD, jeden 16pkt. Congratz. Wjedzie w to byle gówno np. bretonska konnica i 300pkt do piachu bo errant za 20pkt trafia na 3+ i z errantym bannerem rani na 2+, jeszcze mają lance przy szarży + koniki czyli na oko z 14 zejdzie 8-9 a reszta od CR. 300pkt papa.
A lanca erantów będzie kosztowała 200 i będzie mogła marszować.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Widać, że nie wiesz jak jej używać. Szczerze mówiąc wybacz, ale już nie chce mi się tłumaczyć - jest o tym rozmowa w którymś temacie TK. Poszukaj, wypróbuj, może zmienisz zdanie. Ja mam w prawie każdej rozpisce taki 300 pts oddział. Na turniej bym się bez kawy nie wybrał.
ty tka serio to liczysz? to porownaj sobie szkielet za 8 pkt z goblinem za 3Hero_Lord pisze:Taa jest super, zwykła piechota na koniach z wiekszym M i o 2 wiekszym LD, jeden 16pkt. Congratz. Wjedzie w to byle gówno np. bretonska konnica i 300pkt do piachu bo errant za 20pkt trafia na 3+ i z errantym bannerem rani na 2+, jeszcze mają lance przy szarży + koniki czyli na oko z 14 zejdzie 8-9 a reszta od CR. 300pkt papa.A lanca erantów będzie kosztowała 200 i będzie mogła marszować.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)