Toruń - "Dies irae" 19.04.2008

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

ja z checia zobaczylbym pelne wyniki ;)

taki offtop -pytanie do kolegow z wloclawka: kiedy bedzie turniej w waszym miescie? ;) :D
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

myślimy o tym i bardzo byśmy chcieli. szczególnie, że mamy świetny lokal (salę). natomiast nie mamy stołów ani makiet. klub na dobre wystartował w listopadzie ubiegłego roku, kiedy to zaczęliśmy uczyć się zasad. figurki pojawiły się w grudniu na gwiazdkę, a na pierwszy turniej wybraliśmy się już w kwietniu właśnie do torunia. do czego zmierzam? gdyby ktoś pożyczył nam makiety i podsunął pomysł jak zdobyć tanie blaty, wtedy od razu zapraszamy wszystkich do włocławka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Długo nie będziecie czekać na pierwszy lokal... xD Niebawem powstanie ten bardzo oczekiwany turniej przez całą Polskę xD... Boimy się tylko frekwencji.... taki potop włocławka.... xD hehe ciekawe... dobra pożartowaliśmy... xD - ostatni mój offtop ;/ xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

wrzuciliście wyniki do klasyfikacji generalnej ligi. fajnie. szkoda tylko, że zgubiliście mi 4 punkty, a Corvus ma tylko 1 (słownie: JEDEN). osoba wpisująca zrobiła to na odwal...
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

skoro jestes przedostatni to jak myslisz ile powinienes miec punktow? a za ostatnie miejsce zawsze jest 1 o co ci chodzi?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

skąd wiesz, że byłem przedostatni? (nie byłem)
to był mój pierwszy turniej, więc może czegoś nie wiem...
Corvus był ostatni, więc bez względu na ilość puktów jakie zdobył do ligi liczy mu sie tylko jeden?
ja powinienem mieć 23 a mam 18. rozumiem, że jakiś dodatkowy przelicznik zabrał mi 5 punktów??
jeśli tak, to po prostu poproszę o wyjaśnienie. każdy przecież kiedyś zaczynał i musiał wszystkiego się uczyć na własnej skórze. czyż nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Shinue, nie dramatyzuj...to i tak byl ostatni turniej do ligi ;D ...a ptk nie liczy osoba, tylko arkusz excela...i jesli arkusz mowi 18 to jest 18 ;) ktos madry wczesniej wymyslil wzor i juz tak jest ;]

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

sugerowalem sie tym

http://www.adeon.livenet.pl/tournament_ ... php?id=248 a ty wspomniales cos o 4 punktach. Nie liczy sie ile zdobyles punktow na turnieju a ktore miejsce zajales. Wystarczy poczytac regulamin ligii tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=7343

a co do zaczynania to kiedys byl zupelne inny system liniowego liczenia punktow z max 20 za lokal i max 60 za mastera wiec to zupelnie inna bajka ;)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

1 pkt bo zająłem ostatnie miejsce :P i mi to nie przeszkadza nie gram o złote kalesony ale dla zabawy xD w przyszłym sezonei będę gwiazdą narazie dam innym poszaleć :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Corvus Albus pisze:1 pkt bo zająłem ostatnie miejsce :P i mi to nie przeszkadza nie gram o złote kalesony ale dla zabawy xD w przyszłym sezonei będę gwiazdą narazie dam innym poszaleć :P
juz jest przyszly sezon ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

mea culpa :|
byłem pewien, że punkty z turnieju = punkty do klasyfikacji generalnej.
ale to ani nie są skoki narciarskie, ani ja nie jestem Małyszem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Aha to ten Torun do nowego ? xD ups :D no nic xD Gobo a Plock jest liczony do ligi? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie. torun byl do starego sezony ;) nowy sie zaczal wczoraj ;)

byłem pewien, że punkty z turnieju = punkty do klasyfikacji generalnej.
to by znacznei zmienialo idee masterow gdzie na dmp masz druzynowke 5 osobowa (czyli punkty x5 ;) ) na wielkiej masz 4 bitwy a w lublinie np. 6 :> mastery by nie byly rowne sobie :) niemowiac juz o lokalach i lokalach dwudniowych

ODPOWIEDZ