Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Czy 2 x lub 3 x staff of sorcerrery jest kumulatywne?? Czytaj czy daje to +3 do dispeli??
Cytat z Army Booka:
"Staff of sorcery 50 points | Arcane; +1 to dispel."
I chce się upewnić to działa tak że jak rzucam dispel na 2 kościach, rzucam 3 i 5 to razem z 3 laskami traktuje się jako 11??
PS czy można kości do rzucania przerzucić do dispelownia??
Cytat z Army Booka:
I chce się upewnić to działa tak że jak rzucam dispel na 2 kościach, rzucam 3 i 5 to razem z 3 laskami traktuje się jako 11??
można mieć tylko 1 przedmiot w armii, więc nie możesz mieć 3xstaff of sorceryMiM pisze:Czy 2 x lub 3 x staff of sorcerrery jest kumulatywne?? Czytaj czy daje to +3 do dispeli??
Cytat z Army Booka:
Powtarzać można tylko dispel scrolle i power stony + kilka wyjątków (magic mushroom, warpstone tokens np)
Kości z powera do dispelowania można przerzucać w imperium (dzięki Rod of Power) albo w wampirach (black periapt) tylko (chyba, że coś pominąłem)
Kości z powera do dispelowania można przerzucać w imperium (dzięki Rod of Power) albo w wampirach (black periapt) tylko (chyba, że coś pominąłem)
Właśnie zabieram się za WFB i armią, która najbardziej przypadła mi do gustu to leśniaki (wygląd i klimat ). Ale, przeglądając forum, widzę, że jest to jedna z bardziej grywanych armii. Czy na prawdę jest taki wysyp WE?
Witam wszystkich, na razie pod nickiem mojego Ukochanego, ponieważ mam problem z rejestracją, mam nadzieję, że wkrótce będę o swoim nicku.
Ukochany mężczyzna gra krasiami (jak w awatarze), malutki mężczyzna próbuje orkami i gobo, więc i ja pomyślałam, że może choć pozbieram i pomaluję i padło na lasek (no kurczę koniki lubię )
Początkowo myślałam, że będę tylko zbierać i malować dla odstresowania po pracy, ale jak widzę jak się chłopaki zbierają, to zaczynam się przełamywać do grania. Choć nigdy jeszcze nie zagrałam ani razu
Jakieś wskazówki i porady przed ewentualną pierwszą grą?
pozdrawiam zizi
Ukochany mężczyzna gra krasiami (jak w awatarze), malutki mężczyzna próbuje orkami i gobo, więc i ja pomyślałam, że może choć pozbieram i pomaluję i padło na lasek (no kurczę koniki lubię )
Początkowo myślałam, że będę tylko zbierać i malować dla odstresowania po pracy, ale jak widzę jak się chłopaki zbierają, to zaczynam się przełamywać do grania. Choć nigdy jeszcze nie zagrałam ani razu
Jakieś wskazówki i porady przed ewentualną pierwszą grą?
pozdrawiam zizi
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Hmm porady, porady, nie ma porad, poprsotu graj tak jak lubisz i umiesz, każdy gra na swój sposób i ma własną taktykę dobraną do sytuacji z kim gra i na jakim terenie, dość ważne jest wykorzystanie terenu... a najbardziej lasków xD.....
Jeśli masz jakieś pytania, to je sprecyzuj, wtedy odpowiedź będzie precyzyjna... xD
Pozdrawiam nowych graczy przecudną armią WE xD
Jeśli masz jakieś pytania, to je sprecyzuj, wtedy odpowiedź będzie precyzyjna... xD
Pozdrawiam nowych graczy przecudną armią WE xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
O takNostro pisze: Pozdrawiam nowych graczy przecudną armią WE xD
WE gra się naprawdę fajnie bo:
- są szybcy, więc dają pole do naturalnego dla wielu osób ofensa
- mają bardzo sycący ostrzał i to taki bardziej pokombinowany niż 36cali, missfire, 1...ups
- podział armii na elfy i leśne duchy dodaje jej uroku
- dwie absolutnie klimatyczne jednostki: Wardancerzy i Wild Ridersi
- no i niektóre figurki są naprawdę ładne
- poza tym kto nie lubi leśnego klimatu
- są szybcy, więc dają pole do naturalnego dla wielu osób ofensa
- mają bardzo sycący ostrzał i to taki bardziej pokombinowany niż 36cali, missfire, 1...ups
- podział armii na elfy i leśne duchy dodaje jej uroku
- dwie absolutnie klimatyczne jednostki: Wardancerzy i Wild Ridersi
- no i niektóre figurki są naprawdę ładne
- poza tym kto nie lubi leśnego klimatu
-
- Kretozord
Masz jakiś kompleks?
Akurat na WE czołgi to nie jest taka świetna opcja, tak samo jak altar.
Akurat na WE czołgi to nie jest taka świetna opcja, tak samo jak altar.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Mnie sprawiają one duży problem, ale nie jest tak, że nie da się przeciw nim grać. Oczywiście łatwiej jeśli jest dozwolone działo DoW Ale alterx2 z dwurakiem i drzewo lub dwa, zniszczą każdy czołg.
ST mozna jednym Alterkiem rozklepać spokojnie albo 1 drzewkiem jeszcze spokojniejDalv pisze:Tak, ale sprawa jest taka, że 2 alterów i drzewo kosztują prawie 2x więcej niż czołg, poza tym mogą w ogóle do niego nie dojśc przy 4 great cannonach i 2 steam cannonach
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
z wardem na 3+ i modlić się aby nie pękl sie da rozwalić bydlaka