HE 2350
HE 2350
Arcymage IV 350
-seerstaff
-ring of fury
-dispel scroll
Mage II 185
-silver wand
-2 x scroll
Noble BSB 174
-konik z bardingiem, dragon armour, shield
-Helm of Fortune
-SoM
10x Archers 110
10x Archers 110
12x White Lions 255
-fcg
-Standard of Balance
12x White Lions 235
-fcg
-Lion Standard
10x Phoenix Guards 230
-fcg
-Banner of Sorcery
5x Ellyrian Reavers 85
5x Silver Helms 115
5x Dragon Princes 150
3x RBT 300
1x Great Eagle 50
Defens, stoje i czekam. Wystrzeliwuje strzelaczy wroga, to co dojedzie zostanie zmiecione przez WL . Pierwowzór byl z książką, ale jak po raz kolejny mialem tylko jedną ike i to na 2x6 to tak jakbym gral czystym arcymagiem, wiec powrót do normalnego czarowania a nie farcenia.
-seerstaff
-ring of fury
-dispel scroll
Mage II 185
-silver wand
-2 x scroll
Noble BSB 174
-konik z bardingiem, dragon armour, shield
-Helm of Fortune
-SoM
10x Archers 110
10x Archers 110
12x White Lions 255
-fcg
-Standard of Balance
12x White Lions 235
-fcg
-Lion Standard
10x Phoenix Guards 230
-fcg
-Banner of Sorcery
5x Ellyrian Reavers 85
5x Silver Helms 115
5x Dragon Princes 150
3x RBT 300
1x Great Eagle 50
Defens, stoje i czekam. Wystrzeliwuje strzelaczy wroga, to co dojedzie zostanie zmiecione przez WL . Pierwowzór byl z książką, ale jak po raz kolejny mialem tylko jedną ike i to na 2x6 to tak jakbym gral czystym arcymagiem, wiec powrót do normalnego czarowania a nie farcenia.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2008, o 11:18 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pewno nie masz jak oszczędzić 3pkt. by dać lance bsb? Może zamiast muzyka na Pg?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Młody Pajak
- Kradziej
usuń eagle bo wg mnie w twojej koncepcji armi sie nie przyda i daj lancę Bsb i daj chociaż muzyków dla DP i SH
ciekawe ciekawe, eagla bym zostawil zawsze to cos co moze postraszyc wrogie maszynki, tylko cosik mi sie wydaje ze troszke Ciebie za malo, jakies scouty, wykopywacze, raidersi, fasty czy cosik takiego w liczbie 2 oddzialy lub wiecej u przeciwnika moze za bardzo zaszambic w twoich szeregach, moze zrezygnowanie z SH, skrocenie troszke oddzialow WL i wystawienie nawet corowych wlocznikow w liczbie 15,18 byloby fajnym pomyslem bo przeciwnik prawdopodobnie mialby gdzies ten oddzial wiec moglbys go uzywac do szachowania.
a dodam cos jeszcze, jak na moj gust za duzo konnicy, za malo piechoty, zostawilbym jeden oddzial najlepiej SH bo to co dojdzie i tak bedzie poszatkowane przez ostrzal i magie, wstawil bym SW ktorzy super sie uzupelniaja z 1 orlem i wiecej piechoty, kosztem 1 lucznikow
wrrr, gościu ma slomke, zamiast AoL, nie zmienilem tego...
zamaist SW, któzy tu pierwotnie byli wole fast, wiecej robi, po prostu lata mi dziury w zykach defensywnych, gdy coś się przebije.
ogólnie myśle to aby wywalić fasta i silverow awansować do DP i za reszte podnieść jeszcze WL do 14... oraz dać GoC na BSB, wkurzylem się wczoraj jak mi uciekl w ostatniej turze z terroru :/ zaś WL zwiększylbym, gdyż jeden oddzial zazwyczaj ginie, oczywiscie natrzepawszy sporo punktow, albo trzymając coś mega silnego, ale 2 więcej robi masakryczną roznce...
a wg mnie w mojejej koncepcji naprawde się przydaje a na muzykow nie ma punktow, to aż 18, chociaz bardzo by się przydali.usuń eagle bo wg mnie w twojej koncepcji armi sie nie przyda i daj lancę Bsb i daj chociaż muzyków dla DP i SH
malo? wydaje mi się, że jak na HE to bardzo dużo, 75 modeli to sporo. CHętnie zobacze Twojją rozpiske, ktora będzie masowa i dalej silnawydaje ze troszke Ciebie za malo
2x5 cięzka kawaleria jest ważna do trzymania flanek oraz kontr i w razie czego do jechania do przodu i skupiania ognia, coby piechota nie zostala zbyt pocharatana.moze zrezygnowanie z SH
czemu chcesz skracać oddzialy, ktore wygrywają bitwy? Ja caly czas myśle aby podnieść ich liczebność, są niezastąpieni.skrocenie troszke oddzialow WL
myslalem nad wlocznikami, ale po co? Musialbym wyrzucić jednych lucznikow, jest to do przebolenia, ale skad wziaść 110 pkt? bo w inną opcje niż 20 chlopków z WB nie wierze, z resztą oni są slabi, za 220pkt mam 20 ich w WB, a za 235 mam 12 WL z LS, wybór chyba oczywisty.wlocznikow w liczbie 15,18 byloby fajnym pomyslem bo przeciwnik prawdopodobnie mialby gdzies ten oddzial wiec moglbys go uzywac do szachowania
uwaażasz, zę dwie cieżkie kawalerie to za dużo konnicy, przy 54 piechociażach?a dodam cos jeszcze, jak na moj gust za duzo konnicy, za malo piechoty, zostawilbym jeden oddzial najlepiej SH bo to co dojdzie i tak bedzie poszatkowane przez ostrzal i magie, wstawil bym SW ktorzy super sie uzupelniaja z 1 orlem i wiecej piechoty, kosztem 1 lucznikow
zamaist SW, któzy tu pierwotnie byli wole fast, wiecej robi, po prostu lata mi dziury w zykach defensywnych, gdy coś się przebije.
to ja to wiem ale skad wziąść 50 pkt?
Ja bym dopłacił te 50 za szmate i szóstego jeźdźca.
ogólnie myśle to aby wywalić fasta i silverow awansować do DP i za reszte podnieść jeszcze WL do 14... oraz dać GoC na BSB, wkurzylem się wczoraj jak mi uciekl w ostatniej turze z terroru :/ zaś WL zwiększylbym, gdyż jeden oddzial zazwyczaj ginie, oczywiscie natrzepawszy sporo punktow, albo trzymając coś mega silnego, ale 2 więcej robi masakryczną roznce...
Tak uwazam ze 75 ludkow to malo na te punkty, rozpiske przedstawie pozniej jezeli pozwolisz. Tyle mi wchodzi na 2kmalo? wydaje mi się, że jak na HE to bardzo dużo, 75 modeli to sporo. CHętnie zobacze Twojją rozpiske, ktora będzie masowa i dalej silna
Do tego tez doskonale nadaja sie rydwany, ktore sa troszke tansze.2x5 cięzka kawaleria jest ważna do trzymania flanek oraz kontr i w razie czego do jechania do przodu i skupiania ognia, coby piechota nie zostala zbyt pocharatana.
Tak uwazam ze 2 ciezkie kawy kontra 2 ciezkie oddzialy do walenia z banki i jedna lekka kawa kontra jeden oddzial do trzymania magow, to o wiele za duzo konnicy. 3 na 3, o to mi chodzilo a nie o ilosc figurek.uwaażasz, zę dwie cieżkie kawalerie to za dużo konnicy, przy 54 piechociażach?
Za wywaleniem fasta to bym sie zastanowil, szczegolnei ze masz tylko 1 orzelka a stoly bywaja duze, a moze jakbys zamienil DP na lwie rydwany? (nie wkurzaj sie to tylko propozycja) Mowie tak bo rydwany robia dokladnie to co DP jezeli chodzi o kontry, sciaganie ognia z ta jednak roznica ze zamiast wiekszego sv masz wiecej T, a za zaoszczedzone punkty mozesz powiekszyc WLogólnie myśle to aby wywalić fasta Sad i silverow awansować do DP i za reszte podnieść jeszcze WL do 14... oraz dać GoC na BSB, wkurzylem się wczoraj jak mi uciekl w ostatniej turze z terroru :/ zaś WL zwiększylbym, gdyż jeden oddzial zazwyczaj ginie, oczywiscie natrzepawszy sporo punktow, albo trzymając coś mega silnego, ale 2 więcej robi masakryczną roznce...
z rydwanme jest klopot taki, ze nie mam figurki... wiec odapda, ale caly czas o nim myśle, lecz to dopeiro jak zakupie, jednak jeden to maks, bez kawaleri jest lipnie, ale tak jak pisze potestowalbym LCh ale fizycznie nie mam jak.
Fast raczej na bank wylatuje, wole już SW...
Odginać tak szarż nie musze, bo przy dobrej grze nic nie powinno zagrażać lini strzeleckiej, a WL są w stanie wiele utryzmać i nie potrzebują aż tak odginania szarż, jakby co to zawsze w odwodzie jest orzelek, ktory tutaj tylko i wyląćznie do tego sluży, nie mam zamiaru lecieć nim na maszyny wroga, chyba że jak już jest mega glęboki defens, ale jak to mowią jedna jaskolka (?) wiosny nie czyni
Fast raczej na bank wylatuje, wole już SW...
Odginać tak szarż nie musze, bo przy dobrej grze nic nie powinno zagrażać lini strzeleckiej, a WL są w stanie wiele utryzmać i nie potrzebują aż tak odginania szarż, jakby co to zawsze w odwodzie jest orzelek, ktory tutaj tylko i wyląćznie do tego sluży, nie mam zamiaru lecieć nim na maszyny wroga, chyba że jak już jest mega glęboki defens, ale jak to mowią jedna jaskolka (?) wiosny nie czyni
za 50 pkt, mam tylko szóstego DP i zwyklą szmate i tak się nie oplaca
jednak wywalając fasta da się wcisnąć war banner, a ten fast ssie po calej lini u mnie, jak już trzeba coś odgiąć to jest orzel, więc raczej w to zainwestuje...
jednak wywalając fasta da się wcisnąć war banner, a ten fast ssie po calej lini u mnie, jak już trzeba coś odgiąć to jest orzel, więc raczej w to zainwestuje...
jednak tu bym polemizowal, 5 DP tez jest ok.
Ich wielką zaletą jest to, ze mogą spokojnie stać na flance nawet pod szarżą jakiś fastow (tych lepszych), np. silvery mają problemy z takimi DR, a oni żadnych, nie trzeba się nimi przejmować. Często jest tak, zę do gorki strzeleckiej dojdzie 2\3 konnych, DP dalej mają 6 dobrych atakow i konie, SH WS4 i 3 ataki, troche marnie. Driady DP przejadą, SH niekoniecznie, mozna tak jeszcze sporo wymieniać, a to tylko 35 pkt, myśle, że jedna piateczka DP zasluguje na miejsce w rozpie.
Zaś co do tych "pakernych" DP z war szmatą, cóż nie wiem czy tutaj znajdą zastosowanie w owej rozpisce, ale warto ich popróbować.
Ich wielką zaletą jest to, ze mogą spokojnie stać na flance nawet pod szarżą jakiś fastow (tych lepszych), np. silvery mają problemy z takimi DR, a oni żadnych, nie trzeba się nimi przejmować. Często jest tak, zę do gorki strzeleckiej dojdzie 2\3 konnych, DP dalej mają 6 dobrych atakow i konie, SH WS4 i 3 ataki, troche marnie. Driady DP przejadą, SH niekoniecznie, mozna tak jeszcze sporo wymieniać, a to tylko 35 pkt, myśle, że jedna piateczka DP zasluguje na miejsce w rozpie.
Zaś co do tych "pakernych" DP z war szmatą, cóż nie wiem czy tutaj znajdą zastosowanie w owej rozpisce, ale warto ich popróbować.